Gå til innhold

Diskusjon rundt Fuji X serien


Anbefalte innlegg

Tusen takk for bilder og prøvesmak! :)

Bare hyggelig!

Og én ting til jeg oppdaget etter litt Lightroom-fikling:

Det er utrolig imponerende hvor mye du kan hente inn fra en tilsynelatende utbrent himmel, og det er SINNSYKT vanskelig å få et like støyfritt bilde som det kamera genererer. Jpg'ene er jo kjempebra! Kjører RAW+F. Brukte Nik Define plugin, og da ble støyen ganske bra, omtrent som fra kamera, men lurer på om noen har noen fornuftige instillinger i LR på den nye sensoren??

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det var linket til en web-side som forklarte litt om oppskarpning av X-Trans filer for en stund tilbake. Av en eller annen grunn så ble details skrudd veldig høyt, mye høyere enn hva andre kamera-filer har godt av. Det kan være verdt å eksperimentere med den. I tillegg, så er masking fin å justere på.

Lenke til kommentar

Helt enig med det der!! Utrolig vanskelig å matche skarphet og støy når du redigerer i lightroom! Har enda ikke knukket koden. Kjører du bildene først gjennom NIK define, så inn i lightroom?

nei, jeg tar de inn i LR først, og justerer utsnitt, og velger filmtype. Gjør også justering av lys og henter inn nødvendige detaljer i høylys eller mørke, så tar jeg de i NIK til slutt.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Noen som har erfaring med 18-135mm? Er den noe å trakte etter? Er ute etter en allround-linse med best mulig bildekvalitet.. Har Olympus E-M1 med 12-100mm og Pentax K5ii med 18-135mm, synes disse er gode men lurer på om det kan gjøres enda bedre og vurderer derfor Fujifilm :)

 

Hva mener dere er et realistisk bud på denne annonsen? (Jeg mener hvertfall at utropsprisen ikke er spesielt realistisk): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=91983467

Lenke til kommentar

Ok, da dropper jeg den. Takk for svar :)

 

Det hele kommer an på hvilke kompromisser en vil akseptere og godta. Jeg har denne selv, og er fornøyd - rett og slett fordi den dekker 'hele fjøla' med et helt akseptabelt resultat.

Fordeler som kommer med er at en slipper å skifte ut optikken mens en går, den er værtettet osv.

 

Men, jeg er vel så enig i hva de andre skriver om at fastoptikk gir bedre resultater til gitte brennvidde. 

 

Hvis denne er interessent for deg, ville jeg ha kontakta butikk som selger den for å høre om utlån og teste selv etpar dager.

Lenke til kommentar

Takk for tips! Jeg tror imidlertid jeg lar det være, siden jeg som nevnt har to andre tilsvarende alternativer allerede. Det var mest hvis den skulle vise seg å være helt fantastisk mye bedre enn de jeg har fra før :) Ser ut til at jeg ender opp med et X-E1 med konvertert optikk i denne omgang i stedet. Fant litt pimping på eBay også, gleder meg til å få satt alt sammen :D

Lenke til kommentar

Takk for tips! Jeg tror imidlertid jeg lar det være, siden jeg som nevnt har to andre tilsvarende alternativer allerede. Det var mest hvis den skulle vise seg å være helt fantastisk mye bedre enn de jeg har fra før :) Ser ut til at jeg ender opp med et X-E1 med konvertert optikk i denne omgang i stedet. Fant litt pimping på eBay også, gleder meg til å få satt alt sammen :D

Jeg synes det er litt rart at du var på utkikk etter en ny kamerakombinasjon med et zoom objektiv når du allerede har Olympus 12-100mm. Det objektivet er muligens det beste innen for sitt zoomområde uansett merke.

Lenke til kommentar

........ siden jeg som nevnt har to andre tilsvarende alternativer allerede............

 

Ut fra det jeg har sett er det Olympus 12-100 som du allerede har som får best kritikker av slike alt i et linser, men sensoren i Fuji er hakket bedre så det er vanskelig å vurdere hvordan det vil slå ut totalt. Tviler uansett på at Fuji vil være merkbart bedre enn Olympus.

Lenke til kommentar

Det var kanskje de høye forventningene jeg selv hadde til det (Oly 12-100) også som gjorde at jeg ble litt skuffet over resultatene, som etter en ukes fotografering i Spania var svært varierende. Jeg vet ikke hva det kan skyldes, men sannsynligvis er det mange faktorer som spiller inn. Prøver videre.. :)

Lenke til kommentar

....... Prøver videre......

 

Det er selvsagt mulig at det er noe feil med ditt eksemplar av linsen. Mistenker du det kan de lønne seg å ta noen bilder under kontrollerte forhold (stativ, motiv med mye detaljer, silent mode) med 12-100 og helst noen andre linser for sammenligning for å se om det er noen åpenbare problemer.

Lenke til kommentar

Jeg har Fujifilms 18-135mm og er svært fornøyd med mitt eksemplar. Jeg er klar over svakhetene til dette objektivet. Den er ganske soft i hjørnene vidåpen i hver ende av zoom-området, som så mange andre zoomer som skal gape over mye. Men dersom det ikke er kritisk, eller man har mulighet til å stoppe ned et knepp, så syns jeg objektivet fremstår ganske så godt optisk. Men jeg er overhodet ingen pixel-peeper. 

 

Den har en svært effektiv OIS og har WR (kombinert med et hus som også har det). Dette objektivet stod nærmest fastlimt på mitt X-T2 når jeg var på roadtrip i California i fjor høst. Og det var veldig kjekt for både vide, og mer komprimerte landskap på avstand. 

Lenke til kommentar

Deler inntrykket til Andreasfe. Da jeg fortsatt hadde tilgang til 18-135 var det ikke den tekniske bildekvaliteten det som begrensa bruken, men heller det at jeg generelt foretrekker mer lyssterk optikk. 

 

Det var det definitivt mest brukte objektivet mitt da jeg var på Svalbard i fjor sommer (hvor det er lyst hele natta), og værtettinga kom godt med da jeg var praktikant i fotoavdelinga i Bergens Tidende: http://www.bt.no/nyheter/lokalt/Kjempesprekk-for-ny-tunnel-267312b.html

 

Når det er sagt, kommer jeg nok ikke til å kjøpe objektivet sjøl, nå som jeg må holde eget utstyr. Akkurat nå er jeg mer enn godt nok fornøyd med tre fastobjektiver på 18, 35 og 90mm. Men så har jeg også to X-T2er slik at jeg slipper å skifte objektiv så ofte. 

Endret av olegunnaro
Lenke til kommentar

Takk for innspill! Jeg har skaffet meg et X-E1 nå, uten objektiv. Kommer til å prøve det ut med adaptert optikk til å begynne med, for å bli kjent med kameraet. Hadde en 18-55 på et X-T1 for noen år siden og likte det svært godt. Kanskje jeg nøyer meg med superzoomene på Pentaxen og Olympusen, og heller modererer meg litt på Fuji. Mye fin fastoptikk der også ja :)

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...