Gå til innhold

Diskusjon rundt Fuji X serien


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
  • 1 måned senere...
  • 1 måned senere...

Et spørsmål til dere som har Fuji 18-55mm. Jeg har ett selv og her en dagen oppdaget jeg at noen av de bakre linseelementene/linsegruppe sitter løst. Dvs. når jeg vender på objektivet beveger disse seg frem og tilbake noen millimeter. Objektivet ser ut til å virke ok, men jeg lurer bare på om det er flere som har erfart dette. Samme skjer om objektivet er montert på huset (X-E1 i mitt tilfelle), men ikke når kameraet er på. Jeg vil anta at dette henger sammen med at disse linseelementene er aktive i autofokusen og at når de tilføres strøm så "låses" de magnetisk?

Lenke til kommentar

Ja, det kan jo hende, har ikke hatt objektiver med bildestabilisering før. Tenkte bare de hadde noe med autofokus å gjøre siden de "sklir" frem og tilbake i objektivet og ikke opp og ned og til sidene som jeg hadde sett for meg med bildestabilisering. Ellers så fokuserer objektivet bra ja og bildene blir så skarpe som jeg forventer om ikke skarpere ;) Reagerte bare siden jeg aldri har opplevd dette med andre objektiver jeg har hatt (nikon), men så har ingen av disse hatt bildestabilisering eller focus by wire

Lenke til kommentar

Har forsøkt mye med Raw+jpg, men jeg får ikke like bra jpg-bilder selv fra raw-fila, i hvert fall ikke like skarpe.

Jeg har ikke brukt X10, men X-S1 som har samme sensor. Silkypix (den som fulgte med) klarer ikke å lage like bra bilder (når det gjelder oppløsning/skarphet) som JPG rett fra kamera, sannsynligvis bruker de bare halvparten av pikslene i RAW-filen fordi EXR-sensoren har et helt eget format med to RAW-bilder lagret i en fil hvorav halvparten av pikslene er i hvert bilde.

 

Hvis jeg husker riktig har X10 innebygd RAW-konvertering og den kan du bruke, men selvsagt litt knotete å jobbe på den lille skjermen på kameraet. Adobes programvare hadde minst like dårlig support for EXR-filer fra X10 som Silkypix, men siste oppgradering fra Adobe er support kraftig forbedret.

 

Mulig de bruker program de har fått fra Fuji for nå blir resultate mye nærmere det du får rett fra kamera. Har du ikke Photshop eller Lightroom så last ned en 30-dagers demo og se hva du synes. Jeg har kun testet på X-S1-filer, ikke X10-filer.

Lenke til kommentar

Hehe, nei litt rasling er nok ikke noe å bekymre seg for, ei heller det jeg opplever med mitt objektiv jeg ville bare høre om andre med samme objektiv opplever det samme. Det er vel strengt tatt ikke rasling heller da jeg også kan se at bakerste linsegruppe beveger seg fritt frem og tilbake i objektivet så lenge det ikke får tilført strøm (altså når objektivet ikke er montert på kameraet eller når huset er avslått med objektiv påmontert).

Lenke til kommentar
  • 4 måneder senere...

Fujifilm vil lansere 2 nye kameraer om noen få dager.

 

XE-2

 

 

 

Fuji-X-E2-front-image.jpg

 

 

 

Fuji-X-E2-Back-image.jpg

 

 

  • 16 MP sensor
  • More Wi-Fi features on Fujifilm X-E2 (Even better than new released Fujifilm X-M1).
  • Face detection feature as on X-M1.
  • Lens modulation optimizer
  • 0.08 sec autofocus speed
  • Q menu has been moved to a better position.
  • Video mode will be improved and allow full manual control.
  • no tilt screen / no touch screen.
  • The second generation X-Trans sensor with phase detection AF.
  • Faster EXR II processor.
  • A better 3.0 inch LCD screen.

_______

 

 

XQ1 er et kompaktkamera med 2/3 X-Trans sensor

 

 

 

BWdIyawIUAAImln_zpsfb5786e7.png

 

 

  • 4 optical zoom
  • 12 mega pix
  • 12800 Max ISO
  • F1.8-4.9
  • 0.06 sec AF

 

 

 

Kilde

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Fujifilm X-E2 med Fujinon 18-55 2.8-4.

 

Mitt førsteinntrykk ved utpakking var at huset er av perfekt størrelse, mens objektivet (da ser jeg bort fra dets optiske egenskaper) føles litt "langt" og tungt, når man bruker begge hender for å betjene knappene bak (ved oppsett, avspilling av bilder m.m.) så føles det vel "for-tungt". Under fotografering er dette ikke noe problem. Ideelt sett så ville jeg hatt et "mindre" objektiv med de samme egenskapene til samme pris, men jeg ser klart selvmotsigelsen der og klarer fint å akseptere dets størrelse.

 

Betjening av knapper og muligheten til å endre funksjonene til flere av tastene har jeg også på mitt 5DIII og det er noe jeg liker. Jeg skulle dog gjerne sett at macrotasten også hadde denne muligheten da jeg anser det som unødvendig å bli "tvunget" på en egen tast for denne funksjonen (selvsagt en ren subjektiv vurdering).

 

Menyene ser greie ut, jeg finner relativt lett fram til de fleste menyvalg jeg trenger, Q-menyen er også grei selv om jeg ideelt sett gjerne kunne tenkt meg muligheten til å skifte ut noen av elementene. Min eneste store ergrelse er at det ikke er mulighet til å få klokka over i 24-timers format.

 

At skjermen hverken har touch eller er vippbar er helt greit for meg da jeg virkelig ikke ser behovet, spesielt når det gjelder touch.

Den digitale søkeren har jeg stor sans for, "muslingen" utenpå er litt vel hard (siden jeg er vant med DSLR) for meg som bruker briller, men dvf-skjermen er så god og lett å stille at jeg tar gjerne av meg brillene hvis jeg har behov for å ha bedre kontroll over det som vises.

 

Byggekvaliteten synes generelt å være svært bra, men jeg er noe skeptisk til den spinkle innebygde blitsen, men den tåler kanskje mer enn det jeg tror. Når det gjelder hjul/ringer på kamera og objektiv så er det noe jeg liker og det kreves ikke så mye tilvenning for en DSLR-bruker.

 

Jeg startet min vurdering med en skepsis til størrelsen på objektivet, men sannheten er at det er en "perle", et utrolig skarpt objektiv, som gjør at jeg helt og holdt "glemmer" at jeg i utgangspunktet var ute etter et kort og lett objektiv. Dette objektivet burde være et "must" for alle som kjøper et hus med X-fatning og for de som vurderer å anskaffe seg eg X-E2 (eller X-E1) så er det et relativlite prispåslag å kjøpe kit-pakken fremfor bare å kjøpe huset.

 

Det har blitt en del fotografering i dag, motivene er elendige og kan ikke publiseres, men kvaliteten på det som dette objektivet leverer er forbausende godt. Jeg har lest mye skryt om det, men likevel er jeg så langt overrasket over hva det leverer.

Det er mye positivt å si så langt, men jeg er klar over at det nok kommer opp noen irritasjonsmoment etterhvert som jeg får utforsket/brukt det enda mer, men jeg er ganske sikker på at dette er en "keeper".

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

 

Hadde vært interessant å hørt litt mer nå når du har brukt huset en måned

Jeg har hatt huset en god måned, men bruken har vært litt opp og ned uten at det på noen måte skyldes utstyret. Det er nok andre ting det skyldes, bl.a. en usedvanlig bløt årstid.

 

Jeg er ikke noe særlig flink til å gi beskrivelser rent teknisk, så jeg får prøve å si noe om hvordan jeg "føler" at X-E2 med 18-55 fungerer for meg.

Når jeg skriver "føler" så er det kanskje ett av mine viktigste kriterier, og det har vært gjennom mine mange kameraer.

Jeg tar en rask (?) oppsummering i spoiler slik at det er lett å hoppe over, og hopp gjerne over for det er helt OT og en altfor lang beretning.

 

 

Mitt første kamera var en liten "flat" sak (110 mm? film) som var grein nok for en konfirmant. Deretter kjøpte jeg min første speilrefleks en Fujica ST605N, som noen av de eldre her kanskje husker, et helmanuelt kamera som jeg brukte i over 10 år helt til lysmåleren startet å fuske. Fujicaen er vel det jeg har de beste nostalgiske følelsene for.

Deretter et Nikon speilrefleks (husker ikke modell) som fungerte greit, hadde autofokus, men gav meg ikke følelsen! Dette sammen med at kostnadene med å fremkalle filmer der minst 75% var bortkastet (ikke "kvalitetsmessig" bare kjedelige) gjorde at fotointeressen stoppet opp.

 

Den digitale verden førte meg tilbake via et tidlig Ixus, så G3 og mitt første DSLR som var Canon 350D til Canon 30D. Canon 30D kjøpte jeg da det var på vei ut og det gav meg virkelig godfølelsen og førte til et oppsving i fotograferingen.

Siden jeg har lidd av "kjekt å ha syken" så måtte jeg selvsagt ha to hus og dermed ble 50D innkjøpt, et godt kamera men det gav meg ikke følelsen. Dette forsvant raskt da jeg kjøpte 7D og 30D ble reservekamera en stund for så å forsvinne ut i familen (der det fremdeles blir flittig brukt). 7D var et lykketreff.

Med bare ett hus så var det inn på ideen om å ha et lite speilløst hus, så Sony NEX-5n, ble kjøpt inn. Mislikte det omtrent fra første dag og det var raskt solgt og Fuji X10 var erstatningen. Jeg misliker på ingen måte X10, men jeg har heller ikke hatt godfølelsen.

Så førte jo syken til at FF ble meget interressant, og derfor var selvsagt 5DIII det neste innkjøpet og det var "kjærlighet ved første berøring".

Så i ett år brukte jeg i hovedsak 5DIII, litt 7D (til macro) og forsvinnende lite X10. 7D er et så fantastisk kamera at det fortjente en ny bruker, så det er "lånt" ut til et medlem i familien.

Behovet for noe litt mindre enn 5DIII og bedre enn X10 var der, så jeg tok sjansen for å gå for et speilløst igjen. Jeg hadde bestemt meg for Panasonic GX7 og var nær ved å trykke på kjøpsknappen flere ganger, men var litt usikker på objektiv. Gjennom mine spørsmål her på forumet så fikk jeg mange gode svar, og i ett av svar fra en mft-bruker så ble interessen for X-E2 fyrt skikkelig opp. Jeg var klar over huset, men hadde lest alt for lite om objektivene. I et av svarene fra nevnte bruker så ble "fortreffeligheten" til 18-55 objektivet nevnt og etter videre "googling" så snudde pendelen raskt fra GX7 til X-E2.

 

Har det vært den samme "øyeblikk-forelskelsen" med X-E2 som med 7D og 5DIII? Sannsynligvis ikke, men følelsen er likevel så god at jeg tror vi får et "relativt" langt liv sammen.

 

For de som har giddet å lese min "historie" så har dere kanskje lagt merke til at det går mye på uttrykk som godfølelse, lykketreff og kjærlighet, og det er svært lite konkret i hvordan jeg vurderer mine mange kameraer. Det skyldes ikke at jeg er totalt uvitende når det gjelder det tekniske, men mer det at uansett hvor godt et kamera er rent objektivt så er den subjektive brukerfølelse alfa og omega for meg.

 

 

Tilbake til X-E2!

 

Du har nok ikke blitt noe klokere av det jeg har skrevet så langt og jeg vet ikke om du blir det av resten heller, men X-E2 er et kamera som jeg blir mer og mer fortrolig med. Jeg har en del bomskudd, men jeg tillegger det mer til fotografen enn utstyret. Når jeg får "ræva i gir" og kommer meg ut og fotograferer mer og blir enda mer fortrolig så er jeg overbevist om at dette vil bli brukt mye. Det vil på ingen måte konkurrere ut min 5DIII, men i motsetning til min DSLR så er X'en mye mer med meg når jeg ikke planlegger å fotografere.

 

Jeg skal prøve å komme med et innlegg som har "mer kjøtt på benet" når jeg får tatt meg sammen og kommer meg ut med kameraet, men egentlig så er det jeg skrev det tidligere innlegget rett over fremdels gjeldende. MEn det er et punkt som jeg nevnte tidligere som jeg vil fremheve og det er hvor "lett" det var å gå, rent brukermessig, fra min DSLR til X-E2. Menyene er selvsagt ikke de samme, men bruk av (plassering av) knappene gjorde overgangen ganske lett.

Jeg ville nok sikkert fungert godt sammen med mft'en jeg nesten kjøpte, men jeg er tilbake hos de som produserte min første "forelskelse" (Fujica'en) og jeg tror nok jeg blir i denne leiren en god stund.

 

PS!! Beklager at det ble så mye "tomprat" og lite matnyttig erfaring.

 

 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...