Gå til innhold

Diskusjon rundt Fuji X serien


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Eller neste uke... Eller uken etter. Sverige har fått leveranser ihvertfall...

Mener det stod en demozoom hos FV i går?? Den var ikke påmontert noe hus, så jeg så ikke så nøye. Var og kikket litt på X-E1 i går, som jeg ikke har fått sett tidligere. Synes det var merkelig forskjell på 35 1.4 som satt på denne og en X-Pro1, merkbar forskjell på blenderringen. Synes X-E1 virket litt spinkel bygd.

Fikk endelig testet X-Pro1 med batteri, men klarte ikke bytte søker fra optisk til elektronisk, er det ikke bare å trykke den spaken foran da??

 

Fikk endelig testet min nye X10 på julebordet, som var noe jeg har gledet meg til! Endelig slippe å dra på speilrefleks med blitz, objektiver og sekk. Mange jublet også fordi jeg endelig ikke hadde det j*** kameraet, men da var det bare å dra X10'en opp av lomma, herlig!!

Men jeg ble skuffet over én ting, spesielt i EXR-modus så har man ikke mye kontroll, og da tar logikken og senker ISO i stedet for å holde lukkertiden fornuftig, så det ble mye uskarpe bilder pga lang lukkertid, ofte ned i 1/4s. Veldig irriterende etterpå!

Så det er nok lurt å låse ISO på 1600 og bruke annet modus.

Men det ble mange bra bilder, spesielt med blitz, som jeg hadde håpet å slippe. Da ble det også røde øyne så klart, men det kan fikses.

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...
Gjest Slettet-U8ZiojSR

Jeg klådde på en X-E1 i helga i en fotobutikk. Bildet i søkeren (og muligens skjermen) var ganske flimmrete. Husker ikke om det endret seg når jeg fokuserte. Kan det ha med lysrørene i butikken å gjøre? Noen som har sett det samme?

 

La ikke merke til noe flimmer på RX100 som jeg også prøvde, men det var et annet sted i butikken riktignok.

Lenke til kommentar

Jeg klådde på en X-E1 i helga i en fotobutikk. Bildet i søkeren (og muligens skjermen) var ganske flimmrete. Husker ikke om det endret seg når jeg fokuserte. Kan det ha med lysrørene i butikken å gjøre? Noen som har sett det samme?

 

La ikke merke til noe flimmer på RX100 som jeg også prøvde, men det var et annet sted i butikken riktignok.

Kan ikke si at jeg er plaget av flimring. Men det er noe lagg, slik at ting som beveger seg blurres veldig.

Lenke til kommentar

Flimring i søkeren har jeg ikke opplevd, men det er som tomsi sier noe etterslep/lag. For meg oppleves ikke dette som plagsomt, men kanskje folk som tar andre typer bilder enn meg vil finne dette irriterende.

 

@sn0dig Hva måtte du betale for adapteret? Har selv en XE-1 med 18-55, og noen manuelle nikon-objektiver.

Lenke til kommentar

Fikk testet X10'en på en konsert, brukte en FX SLR til selve konserten som fungerte helt rått, men hadde bare X10'en da jeg var nedom avslutningen senere. På full manuell imponerte den ganske bra, men den kjørte opp lysstyrken under bruk, som hjelper komponeringen. Men da blir du jo litt lurt og må følge med på resultatene.

post-104121-0-78416700-1361274212_thumb.jpg

Som sagt bør man alltid kjøre helt manuelt på sceneshow, og da er den ganske ok. Utrolig bra at den er helt lydløs, pluss at den er så hendig og diskrét. Sliter litt med fokus på mørk scene, så man må passe på å få fokusert skikkelig først.

Veldig greit med bra hastighet på kontinuerlig også.

Lenke til kommentar

Alle kameraer med LV jeg har eid har hatt "flimring", som tomsi sier så har dette noe med lukkertid og lysstoffrør(frekvensen).

 

Spørsmål til de som har XE1/XPro1: kan man velge filmsim bracketting? De fleste kameraer har f.eks. WB bracketting og Oly har såvidt jeg husker bracketting på diverse filter.

 

Edit: glem det. Leser Geir Brekkes skråblikk om Pro1 på foto.no

 

X Pro1 har:

- AE-bracketing

- ISO-bracketing

- Filmsimulerings-bracketing

- Dynamisk omfang-bracketing

 

Og da trur jeg X100s får dette også. Mulig jeg blir en "JPG shooter" for første gang, dropper alt av redigering etc. og selger unna PC'er og diverse SW lisenser... Hva trur dere? Må man ta bilder i RAW eller holder det med JPG?

 

Endret av kelux
Lenke til kommentar

Høh....?

 

Det er mulig å justere JPG filer, t.o.m. hvitbalanse. Dette er filmsimulerende effekter fra Fuji's egne filmtyper. Nå har jeg brukt Fuji farge og svart-hvitt på både vanlig småbildeformat og mellomformat, ikke noe i veien med filmen deres. Jeg savner tiden jeg hadde med film og mine Pentax ME Super + diverse fastoptikk, jeg savner ikke fremkalling og skanning( det første var morro).

 

Jeg vil ha ting enkelt igjen, ta et bilde og det jeg får er det jeg er nødt til å forholde meg til. Nå kan man få forskjellige svart-hvitt og fargefilm typer på ett og samme knipset, herlig! Bare drag&drop filene til en mappe på pc'n og velg hvilken filmtype du liker best til det og det motivet.

 

 

 

Lenke til kommentar

kelux: jeg liker godt tanken på kun jpeg og minimalt med etterarbeid. Som du sier så er det mye en kan rette på i en jpeg-fil også, men det er nok en fordel å treffe godt med eksponeringen og ikke tabbe seg for mye ut med hvitbalanse (har noen jpeg-filer hvor jeg hadde glemt å stille hvitbalanse tilbake til dagslys etter å ha tatt bilder under lysstoffrør, mener å huske at jeg slet voldsomt med å prøve å redde de bildene).

 

Generelt sett får jo Fuji mye skryt for sine jpeg rett fra kamera fra mange anmeldere (bl.a. dpreview sin test av x-pro 1). Selv skyter jeg RAW + jpeg, men ser ofte når jeg er ferdig med en RAW-fil at den minner mye om jpeg-filen. Jeg kunne helt sikkert klart meg med å bare skyte jpeg, men har vel en eller annen frykt for at jeg plutselig treffer blink og så har jeg rotet med eksponering/hvitbalanse etc. Dersom en er klar over begrensningene og kan leve med disse så ser jeg det ikke som noe problem å skyte jpeg med X-E1.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Den tiden jeg har hatt med x-pro 1 har jeg utelukkende skutt med JPEG og justert dem som om de skulle ha vært RAW-filer. Noe jeg ikke kunne drømt om å gjort med mine Nikonkamera. Filene har tålt det utmerket. Så, ja tanken om å bruke fujikameraene som et analogt kamera er langt fra utenkelig. Åååå den som kunne ha sluppet unna bare med et minimum av PC/Mac-tid...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...