Gå til innhold

Diskusjon rundt Fuji X serien


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ja er nok litt forskjellige disse husene. X100 og Xpro1 og XE1 er nok mer i samme gate.

 

Hvordan synes du AF er på huset ditt. Merker at min ikke er helt presis.

Jeg har X-E1 med 35mm og 60mm.

 

Tenkte kanskje firmvareoppdatering kunne vært tingen, men finner ikke noe på huset mitt på nettsiden deres.

Lenke til kommentar

Autofokusen er dødspresis på mitt eksemplar. Men, med 35mm f/1.4 objektivet så fikk jeg så liten dybdeskarphet på største blenderåpning, at jeg oppdaget at det var jeg som var upresis hvis det var et problem. F.eks at jeg fokuserte og rekomponerte med så stor blenderåpning, så var det lett å bomme da kameraet ved rotering endret avstand noe. Ved å velge riktig fokuspunkt når jeg komponerte bilde, og ikke bevege kameraet for rekomponering altså, så oppdaget jeg at det var presis med full åpen blender også. Hadde ikke brukt så lyssterkt objektiv før. Hehe. Men som sagt, det er veldig presist. Har 18mm også, like fin den :) Ikke prøvd 60mm.

 

Forstørre fokus tror jeg kun går når du er i manuell fokus.

Lenke til kommentar

Har G3 men ser etter kamera med klart betre høg ISO, og sjekka X-Pro1 på dpr. Ser ut til at forholdet kan vera ca 2500 til 6400. OM-D hang tilsynelatande bra med men såg ikkje bra ut over 6400. Samanligning med D800 interessant, for å sei det slik. EX-1 er vel (minst) like bra som X-Pro1? Dpr hadde eit bilde på 12.800, såg ganske bra ut, andre erfaringar?

 

Og prisen er ikkje så ille. 35mm og noko rundt 60 held lenge.

 

Har ofte teke bilde i svakt lys, og kjem av og til over fråflytta hus uten å ha stativ med. Av små kamera ser det ut til at Fuji er best for slike forhold. Avgjerande er kanskje kor greitt det er å "koma inn i" systemet, om det er lett å bruka.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Flott med X-tråd! Tenkte også på noe sånt... Kjøpte X10 på fotomessen, har ønsket meg et godt og kompakt kamera til en til en del situasjoner. Har fått brukt det noen uker nå, og fått noen inntrykk.

Det er i hvert fall utrolig godt å bruke, fantastisk mekanisk følelse som var viktig, og at man kan forhåndsinstille mye selv når den er avslått. Utrolig avansert og mange muligheter.

Veldig skuffende batteri, ekstra batteri er helt nødvendig, og heldigvis billig (noen steder)

Litt tungvindt å skifte, hvis man bruker veske (som er veldig bra ellers)

Ganske avhengig å bruke råformat for å få best utbytte av bildene, og der er det dårlig støtte i AfterShot. Så jeg må bruke SilkyPix som fulgte med, og nå har jeg brukbar kontroll på den. men irriterende å ikke kunne bruke samme raw-program som ellers. Har fått LightRoom også, men ikke installert enda, mulig den har støtte?

post-104121-0-60371500-1351589828_thumb.jpg

 

Fireveis-kontrollen bak er også litt skuffende, litt slarkete. Kommer stadig bort i sletteknappen. Kan heldigvis låses,

Mange spennende muligheter i hvert fall, men du mister jo mye kontroll over instillingene på mange av de, der går det ofte automagisk.

Panoramafunksjonen var imponerende!

Ikke helt imponert over bildestøyen, speilrefleksen er nok et godt hakk over i kvalitet, men ganske brukbare bilder. Tar jo bilder der jeg ikke trodde var mulig.

Ganske bra som action-kamera faktisk også.

Genial funksjon at den "slår sammen" bilder som er tatt i serie når man blar, så går det mye raskere å gå gjennom, og man kan enkelt gå inn i en serie å bla. Smart også med snarveien for å gjøre kameraet blitz og lydløs, når man må være litt diskré.

 

Så konklusjonen så langt er lovende, men fortsatt mye å lære og sette seg inn i, og jeg kommer til å bruke SLR'en mye fremdeles.

Lenke til kommentar

X10 er et festlig kamera det, brukte det i et par uker i september. Er enig i at batterilevetiden er tragisk - sammen med litt for dårlig dekningsgrad i søkeren, så er det vel det eneste jeg ikke var fornøyd med. Dvs - jeg er ikke helt overbevist om at det er en god løsning å ha av/på bryteren som en del av zoomringen.

 

Sett i forhold til bildebrikkens størrelse, så ble jeg positivt overrasket over ISO ytelsen.

 

LR 4.2 støtter ihvertfall X10. Husker ikke om LR 3.6 gjør det. ACDsee Pro 6 støtter også X10, hvis jeg ikke husker helt feil nå.

Lenke til kommentar

X10 er et festlig kamera det, brukte det i et par uker i september. Er enig i at batterilevetiden er tragisk - sammen med litt for dårlig dekningsgrad i søkeren, så er det vel det eneste jeg ikke var fornøyd med. Dvs - jeg er ikke helt overbevist om at det er en god løsning å ha av/på bryteren som en del av zoomringen.

 

Sett i forhold til bildebrikkens størrelse, så ble jeg positivt overrasket over ISO ytelsen.

 

LR 4.2 støtter ihvertfall X10. Husker ikke om LR 3.6 gjør det. ACDsee Pro 6 støtter også X10, hvis jeg ikke husker helt feil nå.

Jeg synes det er ganske smart med bryteren på zoomringen, selv om egen bryter sikkert hadde fungert bra (så kunne man gjort utsnittet klart i søkeren).

X10 er støttet fra 3.6, men det er visst en del problemer med å støtte EXT-sensoren, dessverre. Interessant diskusjon i Adobe-forumet.

Har LR 3, men vil ikke den kunne bruke Adobe Raw konverteren fra 4 etterhvert som denne oppdateres?

Lenke til kommentar

Jeg kan jo ta en tur innom tråden og skrive litt om mine erfaringer med X100, som jeg kjøpte for en uke siden.

 

Jeg har primært brukt min Nikon D3 det siste halve året, og har vært godt fornøyd med det. Etterhvert som jeg prøvde litt forskjellig optikk er det Samyang sin 35mm som har sittet mest på, minst 80% av tiden. Bildekvalitetsmessig har jeg ingenting negativt å si om den kombinasjonen, og manuellfokus plager meg ikke. Jeg liker å bruke god tid på motivene jeg tar bilde av uansett.

 

Etterhvert innså jeg at jeg går glipp av mye interessant, rett og slett fordi D3 + 35mm 1.4 er for mye å ta med seg overalt. Det er helt topp om man skal dra rundt primært for å fotografere, men ikke når man egentlig skal farte rundt i andre ærend. Derfor tenkte jeg at en X100 ville passe meg godt.

 

Dette har jeg nok funnet ut av at stemte rimelig bra. X100 er rett og slett en fryd å bruke. Vekt og størrelse er ikke plagsomt, og det er null problem å ha den rundt halsen mesteparten av dagen. (Evt la den ta en pause nå og da i vesken til fruen, høhø...) Til fotografering av ting som ikke beveger seg hurtig fungerer den rett og slett utmerket. Søkeren er helt fenomenal, og muligheten til å bytte mellom optisk og elektronisk søker er veldig praktisk. Jeg skyter i raw+jpg, og bruker stort sett svarthvitt-simulering i jpg. Da får man altså svarthvitt i den elektroniske søkeren, og det er utrolig moro. Histogram i søker er veldig praktisk. Det er også veldig kjekt at man kan få preview av bildet man nettopp tok rett i søkeren. En annen liten detalj jeg liker veldig godt er at man får en grafisk fremstilling av dybdeskarpheten i bildet i forhold til fokusavstand osv. Sånt skulle jeg gjerne hatt i D3'en!

 

Bildekvaliteten er rett og slett nydelig. Jeg synes ikke det er noe merkbart dårligere kvalitet enn D3'en rent bildemessig. Man får selvsagt ikke helt den syltynne dofen med en 23mm f/2 på 1.5x crop som man gjør med en 35mm 1.4 på fullformat, men det er allikevel muligheter her. Portretter fungerer faktisk veldig bra, og nærgrensen er svært god. Det er et par irritasjonsmomenter når det gjelder autofokus, for den henger ikke med når motivet kommer noe særlig nærere enn en meter. Da bør man heller bytte over til manuellfokus, og bruke AFL/EL-knappen til å fokusere, samt evt. finjustere med manuellfokusringen. (Som har ganske dårlig "utveksling", og den er ikke mekanisk tilkoblet fokussystemet uansett)

 

Meny/OK-knappen i midten av kontrollhjulet er litt knotete å trykke riktig på til tider, men det går bedre med litt trening. Nesten umulig med hansker, dog.

 

Alt i alt er jeg veldig fornøyd med X100. På flere områder er den enda bedre enn jeg hadde håpet på, og de få ulempene er noe som man helt fint kan tilpasse seg. Det er herlig med egne kontroller for blender og lukker. Brennvidden er helt riktig, og ekstremt anvendelig. Det er rett og slett et godt fotografisk verktøy. Alt det som faktisk er viktig er på plass, og sitter som et skudd. Om jeg måtte velge mellom X100 og D3 hadde jeg valgt X100. Heldigvis kan jeg ha begge to, for D3'en er såklart veldig annerledes og fungerer til andre ting. Men sånn til det daglige er X100 helt ypperlig. :D

Lenke til kommentar

Ja, 35mm er svært anvendelig, jeg brukte stort sett bare en fast 35mm på mine analoge SLR. Så jeg hadde sikkert klart meg med en X100 også, bruktprisene begynner også å bli hyggelige, men setter pris på de ekstra brennviddene og lysstyrken på X10. Selv om den ikke blir like lett å utnytte pga mindre sensor.

 

Er litt spent på blitz, kan jeg bruke en Nikon Speedlight? Ser ut som Fuji har kopiert de ekstra kontaktene, men hvis jeg kan styre blitzen manuelt håper jeg det kan gå bra, eller om det kan oppstå tull.

Noen som har erfaring med Speedlight på en X? (har SB600)

Edit: fant en interessant tråd her, skal teste...

Endret av kjelldell
Lenke til kommentar

Fikk testet X10'en grundig på en konsert, og det ble en artig opplevelse! Jeg kjørte side-by-side med min D300s med grep og forskjellig optikk, for å se hva den duger til. Begge på manuellt.

Det var i hvert fall utrolig deilig å bare jobbe med X10'en, så jeg la ofte igjen den andre, for det ga en utrolig frihet! Og nye muligheter, den er så liten at jeg kunne holde den gjennom sikkerhetsgjerdet og finne fine vinkler:

post-104121-0-99349800-1352103301_thumb.jpg

Her er en nevø i action på trommene.

Dynamikken er også bra i det krevende lyset.

post-104121-0-28274000-1352105445_thumb.jpg

 

På støy er den ikke bedre, er vel omtrent det samme.

Batteriet holdt fint for en gangs skyld, men autofokusen hadde en del problemer, noe som irriterte mye. Måtte fokusere mange ganger for å få treff en del ganger, selv om det ikke var så mørkt akkurat.

 

Men den må likevel se seg slått på detaljer og optisk ytelse fra den andre, som fortsatt gir meg bakoversveis etter to år. Fikk fantastiske portretter av musikerne fra andre siden av salen, som jeg ikke trodde var mulig...

Så det blir nok en hyggelig kombo tenker jeg, som utfyller hverandre godt.

 

Videoen er også overraskende bra, tok opp en pianokonsert med datteren min, og den ble faktisk veldig ok med innebygget mikrofon.

Endret av kjelldell
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...