Gå til innhold

Guide: 8 gode grunner til å kjøpe Windows 8


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det spiller jo ingen rolle uansett, da jeg ikke bruker linkene (hva skal jeg da med Metro?). Likevel måtte jeg teste for å se hva det var. Kjører Windows 8 virtuelt, og alle de andre installasjonene mine funker ihvertfall fint (selv om jeg har oppe flere W7-klienter samt W2k8R2 server samtidig). W8 har jeg faktisk bare kjørt aleine, men denne Metro-greia er likevel uhorvelig treig. Systemet er forøvrig raskt ellers, til andre ting, men ikke såpass at jeg merker noen særlig forskjell fra W7.

Endret av Dellers
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hm ja det er klart, W8 har en del for seg og det går for det første sikkert godt an å styre unna metro grensesnitten, men jeg tror at både Microsoft og alle de 3.part utviklere vil pushe Metro ganske så hardt. For Ola Nordmann med tastatur og mus er metro sikkert like vanskelig å styre med som for powerusers, men han bryr seg ikke så mye, også se det jo fancy, noe som er viktigere en funksjonalitet i dag, dessverre. Jeg er redd for å bli tvunget til å bruke Metro og Windows sin appstore fordi programmene bare finnes der og bare som Metro-app.

Lenke til kommentar

Ja, det er ingen tvil om at Metro er en tvangsgreie. De har jo til og med implementert det i Windows Server 2012 såvidt jeg har forstått - hvilket er ikke mindre enn sjokkerende. Én ting er Windows 8 (der jeg synes det burde være forskjell mellom nettbrett og PC), men hva i svarteste granskauen skal et server-OS med nettbrett-UI? Gruer meg til jeg må over på server 2012.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Er Win8 treg på din maskin, da har du helt andre problemer, Vi har 3 stasjonære maskiner + 4 bærbare i huset, alle kjører nå win8 RTM. SUPERKJAPPE selv uten dedikerte drivere.

På min hovedmaskin kjører jeg med Start8, nøyaktig som win7 startknapp, men rasker og veksler mellom å bruke tradisjonell startknapp og Tiles. Nytt grensesnitt på utforsker m.m. -- Genialt, mye bedre og bruke. De fleste skeptiske vi være skeptiske til alt, jeg er en bruker i de over 50 år og har kjørt Windows siden 3.11 versjonen, så snart de kommer med noe nytt hiver jeg meg på. ME og Vista kunne jeg vært foruten, men win8 er ikke en service pack til win7, til det er det for store forandringer. Bestiller en lisens til hver maskin så snart den slippes offisielt i Norge, kjører RTM Norsk nå

Lenke til kommentar

Eg gjekk over frå Vista til Windows 7 fordi førstnemnte er håplaus.

 

Windows 7 har eg så langt ikkje stort å protestere på, så det blir nok ikkje oppgradering med det aller første.

Ellers går Microsoft riktig veg på mange område. Spent på oppfølgjarartikkelen i morgon.

Lenke til kommentar

At det er raskt til noen ting kan godt hende, men den allerede ubrukelige Metro-greia er også utrolig treig i bruk synes jeg. Tar jo et halvt år å åpne linkene der. De andre punktene drar jeg på skuldrene av, ingenting som bidrar hverken positivt eller negativt.

Da må det nesten være noe feil med din maskin, selv på min svakeste maskin.,som kjører med ett Matrox G200 skjermkort er det "instant" lasting av tradisjonelle programmer. Metro programmer tar kanskje ett sekund eller to.
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Trenger ikke "valgmuligheter" har det nå. Start8 tar sekunder og legge inn, du får "gammel" desktop og rask veksling mellom denne og Tiles.

 

Var nettopp det jeg siktet til når jeg skrev "Metro er jo forsåvidt mulig å bli kvitt...". Derimot er det passe latterlig at man må benytte tredjepartsprogram for å få tilpassningsmuligheter.

Lenke til kommentar

Jeg vet ikke helt om jeg starter en lovlig diskusjon nå, men drit litt i det..

Hvordan blir det med all slags piratkopiering?

1: Om man først kjøper Windows 8, så er d vel et marked hvor du kan da kjøpe "apper" for å få ting til å fungere? Eller er det bare ubrukelig, og du vil fortsatt ha muligheten til å laste ned f.eks VLC gratis?

MEN om du gjerne vil laste ned.. si Adobe Photoshop piratkopiert, vil det bli en helt ny fremgangsmåte i forhold til eldre Windows?

 

2: Om du bestemmer deg for ikke å kjøpe Windows 8, men heller laste ned piratkopiert. Er det noen helt ny greie som hindrer normal funksjon? Og da videre LOVLIG kjøp av eventuelle apper som nevnt over, vil det fungere?

 

-Når det er sagt, skal det og sies at jeg har tenkt å KJØPE W8 til min skolePC, siden det ikke er så jevlig dyrt...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...