Gå til innhold

Spill som aldri fikk de oppfølgerne de fortjente


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Mass Effect og Dragon Age er de to jeg tenker på med en gang.

 

 

Merk tittel i tråden. De spillene har fått langt dårligere oppfølgere enn hva førstespillets kvalitet tilsier de burde fått.

 

For det første er jeg uenig i din bedømmelse av Mass Effect, synes oppfølgerne var gode, og for det andre faller ikke de spillene inn under trådens tema selv om du peker på tittelen.

Lenke til kommentar
Vampire the masquerade - bloodlines! Konseptet var like flott som spillet. Kan vel si at den "spirituelle" oppfølgeren var deus ex revolution til en viss grad. Men dette hadde vært stort! (jeg vet det kommer en MMO, men mmoer pleier å suge :p)

 

Enig, men hvis CCP klarer å gjenskape det spillerdrevne miljøet i EvE i WODonline så kan det bli episk. Når det evt. kommer...

Lenke til kommentar

Suspekt at de fleste nevner spill som allerede har fått oppfølgere, eller i utgangspunktet er oppfølgere. Rart at man klager på for lite nye IPer, men likevel bare vil ha oppfølgere. Et paradoks, som man sier på godt norsk. TimeSplitters, Shenmue, Half-Life og Mass Effect nevnes altså her. Mildt sagt sjokkerende.

 

Personlig kan jeg ikke tenke på et eneste spill som jeg synes fortjener en oppfølger som ikke har fått det. Vet ikke om det sier mer om meg eller spillindustrien.

Lenke til kommentar

http://www.youtube.com/watch?v=kbUIhoRokLs

 

http://www.youtube.com/watch?v=XwvtuLfhKX8&feature=related

 

Begge spillene hintet om oppfølgere på slutten, men ingen av dem fikk det.

 

Kan ikke si meg mer enig. Sphinx And The Cursed Mummy er et av tidenes beste spill. Fikk vel ok kritikker, men tror det solgte elendig. Fortjente så absolutt en oppfølger.

xbox utgaven fungerer fint på 360.

Lenke til kommentar

Rart at man klager på for lite nye IPer, men likevel bare vil ha oppfølgere.

Det går an å ha lyst på begge deler. Utrolig, men sant.

 

..og i mange av eksemplene som nevnes her så har det gått såpass lenge siden det forrige spillet kom ut at en oppfølger hadde blitt et friskt pust i dagens spillindustri.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Sid Meier's Alpha Centauri er eit opplagt svar for min del. Det var eit fantastisk spel som tok Civ-sjangeren vidare, kanskje særleg med tanke på handling (det har historie!), diplomati og å gi leiarane personlegdomar.

 

Eg vil òg nemne Summoner-serien. Det første spelet var berre ok, men det neste var veldig bra. Her kunne ein ta rolla som ei dronning, i staden for klisjeen av ein bondegut som opplever at landsbyen blir brent til grunnen i første kapittel. Med tanke på den voldsomme forbetringa frå det først til det andre spelet, hadde det vore interessant å sjå kva utviklarane kunne ha fått til med nummer 3.

 

Kay

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Generelt så er det veldig mange flotte pek- og klikkspill fra Sierra og Lucasarts som hadde fortjent oppfølgere. Dette er kanskje litt paradoksalt med tanke på hvilken type tråd dette er, men Monkey Island - som fikk et nytt spill i 2009 - er det jeg helst hadde sett oppfølger til. Men også Full Throttle, Gabriel Knight, The Dig og mange andre. Dessuten hadde det vært genialt med nye pek- og klikkspill fra Indiana Jones (og seriøst Lucasarts, hvorfor kom det aldri et slikt spill fra Star Wars?).

 

Ellers er det mange strategispill som hadde fortjent oppfølgere. Alpha Centauri er nevnt, og det hadde virkelig trengt det med tanke på den stykke grafikken i spillet. En annen fin serie som dessverre sluttet alt for tidlig er Imperialism som riktignok fikk en oppfølger, men som etter det forsvant sammen med utviklingsstudioet som stod bak. Skulle også gjerne sett en SKIKKELIG oppfølger til det fantastiske Syndicate.

 

Og så har vi jo Sega. Så mye potensial. Så lite som skjer. Gunstar Heroes. Ecco the Dolphin. Streets of Rage. Shenmue. Panzer Dragoon. Alex the Kiddd. Wonderboy. Ranger X. Phantasy Star. Shining. For mye til å nevne alt :(

Lenke til kommentar
- Banjo-Kazooie (En ordentlig oppfølger, ikke slik som Nuts & Bolts)

 

Banjo-Kazooie fikk jo en oppfølger > Banjo-Tooie, anbefales sterkt om du ikke har spilt det.

 

For å komme med min egen liste:

- Dark Chronicle (altså Dark Cloud 2) kunne godt fått en oppfølger.

- Jade Cacoon 2 kunne godt fått en oppfølger, 1'ern var dog bedre.

 

Kommer sikkert på flere. :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...