Gå til innhold

Mini-test av Apple sine nye "Earpods"


RamGuy

Anbefalte innlegg

Testet nettopp disse nye Apple Earpods ørepluggene, og må si jeg ble veldig, veldig positivt overrasket. Jeg er en av de som er ganske så kresen når det kommer til ørelugger / propper og etter å blitt vant til kvaliteten på mine Westone UM3X og nå etterhvert mine nye Westone 4R så forventet jeg intet annet enn skuffelse og smerte når jeg skulle teste ut disse.

 

De er på ingen måte på nivå med svindyre in-ear løsninger, og de isolerer naturlignok veldig lite ettersom de er plugger og ikke propper (de ligger i øre, de presses ikke inn i ørekanalen) men lydsignaturen er veldig åpen og variert, de gir overraskende god punch i lyden til å ha null isolasjon og i de hele tatt så er de kanskje det beste jeg har hørt av øreplugger til nå, og da sammenligner jeg med Sennheiser sin MX-serie som er kjent for å være noe av det beste.

 

Lyden blir litt grøtete innimellom, den sliter litt med å skille lave og mellom frekvenser, men er veldig gode på høye frekvenser og i det hele tatt så var dette over all forventning og blåser jo de originale Apple ørepluggene til blåksberg, de følte jeg var veldig dårlig og hadde veldig direkte lyd men utrolig grøtete detaljer for ikke å snakke om at jeg fikk vondt i ørene av å bruke de for lenge, mens disse nye er sjokkerende komfortable i bruk og lydbilde er veldig rikt.

 

 

Når du også tar med i betraktning at de bare koster 299kr så blir det vannvittig bra, for de slår de fleste øreplugger og propper i samme prisklasse, ørepropper (altså de med isolasjon, som stappes inn i ørene) så må du nok belage deg på å betale over tusenlappen for å få samme gode lydsignaturen som disse, ulempen er selvsagt at de knapt isolerer noe som helst. Sammenligner du med andre øreplugger så må du nok ut med 800kr+ for noe gode Sennheiser for å få noe ala samme lydkvaliteten og da er jeg ganske så imponert over hva Apple har klart å levere, til hvilken pris med disse ørepluggene.

 

 

Er du en av de som ikke liker de som må presses inn i ørekanalen så vil disse være et kjempekjøp om du ikke ønsker å punge ut for MX-880 eller MX-980 fra Sennheiser.

 

 

Det mest negative jeg har å si om det er at de virkelig veldig ømfintlige når det kommer til kildene du bruker, de låter faktisk merkbart dårligere på kjæresten sin iPod Nano (2011) enn de gjør på iPhone 5 og det kan jo være en smule urovekkende om du skal bruke dem til noe annet enn nettopp iPhone 5, iPod Touch eller noe som har halvveis oppegående DAC og effektforsterker i telefonen / spilleren.

Endret av RamGuy
Lenke til kommentar
  • 3 måneder senere...
Videoannonse
Annonse

Fikk disse med telefonen, men Earpods ble en skuffelse for meg. Etter få minutter detter de ut av ørene mine og på flybussen med litt humping og risting ble det mere et irritasjons moment enn en glede og prøve de nye proppene fra Apple. Ble lagt rett i skuffen når jeg kom hjem og leter nå etter nye propper til musikk lytting på iPhone5.

 

PS: Kanskje på skitne ører med mye ørevoks sitter de bedre :D men på mine nydusjete ører var de bare en skuffelese :p

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...