Gå til innhold

Guide: TV-skolen: veggfester og TV-bord


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hvis det er uheldig med for mange tilkoblinger bakover på skjermen hvordan blir dette da på undersiden hvis tven er lav ?

Hvis tven står på et bord er ikke dette et problem da den har en fot. henger du den på veggen henger du den ikke rett over møbler uansett.

 

Nå virker det som avstanden mellom bord og skjerm ikke er så altfor stor på enkelte modeller , selv om det står på en fot

Lenke til kommentar

en ting som er glemt her, sjekk at veggen faktisk takler vekten/påkjenningen av skjermen og festene (da spesielt om den skal draes litt ut fra veggen og vinkles da dette påfører veggen mer stress i kontaktpunktene)

 

veldig kjedelig om skjermen deiser i bakken inkludert en halvmeter vegg i hvert feste.

 

Det er riktig. Bor man i hurtig ombygde leiligheter så kan det hende det er gips på stålstendere. De tåler ikke all verden når det kommer til den tyngden der.

Lenke til kommentar

En god nok guide.

 

Det er alltid lurt å sjekke manualen for TVen før man handler når man skal henge på vegg. Det er mange av dagens TVer som har hybridfester, som både er fot og veggfeste. Men ikke alle de er like funksjonable.

 

Min egen Philips high-end TV har en slik løsning. Hvor foten kan ved 2 skruer flyttes 90 grader for å bli veggfeste. Høres smart ut, men når skrue hullene for festing på vegg sitter 34 cm fra hverandre. Så er dette kun beregnet på betong/mur og trevegger. For oss som har gips på trestender så er det ubrukelig da cc på stenderene er 60 cm. Heldigvis så hadde Philips fortsatt VESA feste mulighet, og mitt gode gamle veggfeste fungerer perfekt for TV nr 3.

 

Når TVene blir for tynne for VESA feste så ryker muligheten for meg å henge de på vegg. Bruker man Samsung sitt prinspipp, som i og for seg er smart nok. Så vil hullet i veggen min hvor kablene kommer ut gjøre at TVen henger skjevt, da det ikke blir nok plass bak TVen.

 

Så vi får se hvordan OLED TVene løser dette. Sikkert med dobbeltsidig teip. 4mm tykkelse gir vel ikke altfor mye tyngde.

Lenke til kommentar

Om man ikke har mulighet for å henge de på veggen, men har en benk, kan man jo skru en plate i bakdelen av benken.

 

Jeg vurderte en liten stund å gjøre dette.

Ikea selger jo noen slike møbler (tvbenk med bakvegg), men problemet er at benken ikke har plass til reciever og bakveggen er for smal for 55".

 

Jeg bruker en veldig lav ikeabenk som egentlig ikke er laget for tv, den er ca samme høyde som subbene. Tven henger så lavt som mulig over benken.

 

Selv om tvfoten ikke bygger mye, ser dette mye renere ut. Jeg har bare to kabler opp til tven: strøm og hdmi. ALt switches via recieveren og det er ARC på tv og reciever, så ejg kan også bruke apps i tven og få lyd ned på recieveren.

 

526777_10151455121835504_321577214_n.jpg

Lenke til kommentar
  • 6 år senere...

en ting som er glemt her, sjekk at veggen faktisk takler vekten/påkjenningen av skjermen og festene (da spesielt om den skal draes litt ut fra veggen og vinkles da dette påfører veggen mer stress i kontaktpunktene)

 

veldig kjedelig om skjermen deiser i bakken inkludert en halvmeter vegg i hvert feste.

 

Fleste skjermer idag er ganske lette så man skal ha en veldig svak vegg om den ikke tåler såpass. En 65" er jo normalt bare litt over 20kg. Det tåler selv ganske tynne sponplater uten problem om TV henger tett mot veggen.

Men med gipsplater må man være mer obs. Eller om man har feste som kan draes ut så blir vekten plutselig endel mer ja.. Da bør man absolutt treffe skruene i stenderene.

Lenke til kommentar

En ting som er ganske greit å tenke på om du har tv’n stående på en benk er å forankre den.

Det er veldig lett å velte en TV om man har småunger, husdyr eller fulle kompiser på besøk.

 

Har sett litt forskjellige løsninger, men beste er wire som festes i øvre vesa feste og i veggen.

Lenke til kommentar

 

Husk å ha riktige skruer til de forskjellige veggtypene, slik at du for eksempel har skikkelige treskruer til å skru i stendere og reisverk. Spesielt om du har en stor skjerm å henge opp. Spør gjerne om råd i butikken dersom du er usikker.

 

Her er det kanskje på sin plass å rive veggen og bygge den på ny, eller har dere gode gipsfeste-løsninger til tungt utstyr?

Lenke til kommentar

Og skjul kabler i kabellist eller i vegg. Alt for mange som henger opp TV-en på vegg med 18 kabler hengene nedover veggen. Grusomt.

 

Hva mener du? 

 

Fra tv'n er det jo kun en strømkabel og en kommunikasjons kabel. 

Disse har en samle sak under dekselet, og da rett ned fra der.  

 

Så du har da maks 2 kabler, fra tv. En til stikk kontakten og en til kontrollboksen som en legger bak senterhøyttaleren  

Og bak der kobler til alt en vil koble til tv'n.

 

Internett går over wifi.

 

Så selv de som ikke bruker kabelskjuler, så vil dette bli spesielt problematisk og mange stygge kabler.

Selv har jeg skjult dette. 

 

Men 18 kabler???  hvordan får du til det? Høres meget rart ut. Spesielt når virkeligheten så er det snakk om 2 kabler....

 

Om en ikke har handla semi svada merke uten respekt for seg selv eller kunder da....  Da må en kanskje koble alt opp til tv, og en tv som kanskje ikke takler å kobles via en receiver.  Men det er da ikke akkurat mange som handler slikt.

 

Min oppfattelse er att folk er litt beviste, selv min mor på 75 er bevist på å kjøpe ordentlige varer, også tv, pc osv...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...