Gå til innhold

Usikker på valget : Dataingeniør.


Bleenda

Anbefalte innlegg

Hei, et par raske spørsmål. Begynte i år på en 3-årig ingeniør bachelor innen data. Data har alltid vert en lidenskap og planen var neste år å velge retningen nettverk & sikkerhet, da selve programmeringen ikke har vert det mest spennende for meg. Ønsker meg en utfordrende teknisk jobb, gjerne med mye montering av spesialutstyr og feilsøking / sikring av litt mer avanserte systemer. Dette trenger ikke i all hovedsak omhandle rene data-tekniske løsninger, men også automatiseringsutstyr og avanserte styringsystemer noe ala Oljenæring / nybygg-smart hus samt mye annet.

 

Det jeg i all hovedsak interesserer meg for å ønsker og jobbe med er :

- Tekniske løsninger (som feks avanserte alarmsystemer, GPS navigasjon, kommunikasjonssystemer (sms, voip, lan, fiber osvosv)

- Nettverk og drift (gjerne mer avanserte systemer)

 

En jobb i oljebransjen hadde ikke vert og forakte, men pga det jeg har nevnt tidligere er jeg litt i stuss om dataingeniør er riktig studie, jeg har tenkt tanken å fullføre bachelor studiet, for å så få meg en master (dette skal jeg ha uansett) og tenker da på å ta en elektronisk master. Er dette en uting? Tenkte da feks på noe ala dette. For i all bunn og grunn ønsker jeg og få til en kryssing mellom elektro-ingeniør og data-ingeniør. Dette er fullt mulig med et påbygningsår etter data for å oppnå 2-bachelor grader. Men med forkurs er jeg da nådd 7-års utdanning (med master som jeg skal ha uansett) noe som er litt vel mye. Noen som har noe input? På aktuelle mastere? Og om en kryssing som jeg snakker om over er taktisk lurt mtp jobb senere?

Endret av iNzzain
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du sikter mot arbeidsoppgaver en typisk serviceingeniør driver med altså?

 

Det første jeg tenkte på når du ønsket en blanding mellom data og elektro var en utdannelse i sjøforsvaret.

http://hogskolene.forsvaret.no/sjokrigsskolen/studier/marineingenior-elektronikk-og-data/Sider/marineingenior-elektronikk-og-data.aspx

 

Telematikk-studier kunne jo også vært noe å sett på.

Lenke til kommentar

Takker for alle innspill.. kybernetikk osv har jeg sett endel på og virker utrolig spennende. Men snittet og NTNU hadde isåfall gått med et nødskrik. Tok meg en lang tenkestund og kom fram til at Dataingeniør er studiet jeg fullfører. Etter dette kan jeg bygge på med en mastergrad innen noe spennende, ikke nødvendigvis ren IT for å spe på spekteret av kunnskap litt.. Eventuelt venter det bare 1 år for omskolering til en annen ingeniørtype om jeg vil det. (Vertfall her på skolen da jeg da har tatt nødvendige fellesfag).

 

Takker for innspill folkens :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...