Gå til innhold

Canon EOS 6D lansert


Anbefalte innlegg

Hva hadde man egentlig forventet av en modell som skulle være under 5D men med fullformatsbrikke?

 

Hadde man forventet at Canon skulle lansere et kamera allerede nå som var likestilt med 5D MkIII til en lavere pris ?

Tror du misforstår litt, selv 5Dmk3 koster i 2012 egentlig 10.000,- for mye. Angående 6D burde det kostet 9-10.000,- hvis man sammenligner med omtrent like specete cropkamera. Man kan liksom ikke legge til 8-10.000,- bare fordi det har en litt større sensor.

 

Prisene på masseprodusert elektronikk har helst dalt over tid vil jeg mene, og ihvertfall ikke doblet seg i pris de siste årene.

 

Ser man bort fra et nytt autokussystem og raskere prosessor i 5mk3 er det lite som skiller mot mk2. Når det gjelder 6D synes jeg Canon har gjort noen merkelige valg og laget noe som jeg ville kalt en slags bastard av et sammensurium fra de lave cropsegmentene men med en rimelig syk pris.

 

Jeg forstår forresten heller ikke den nye trenden deres med å lansere produkter flere måneder før de er tilgjengelige.

 

Tor

 

Misforstår og misforstår.....

Det kommer vel an på øyet som ser , 5D MkIII er kanskje dyr sammenlignet med D800 men 5D MkII var også dyr når den kom og ser man på de forbedringer som er gjort med 5D MkIII så er det ikke sikkert den er så dyr i forhold til 5D MkII når den kom.

Jeg synes det er fler forbedringer enn annet autofokussystem. Bedre menyer og innstillinger , bedre motstand mot fukt og støv , litt bedre bildekvalitet under de fleste forhold , HDR funksjoner , forberedt for GPS , hurtigere skuddtakt m.m

Men at disse tingene ikke er like viktig for alle har jeg respekt for.

Ellers er jeg enig i at 6D virker litt skuffende ved første øyekast på spesifikasjoner , men jeg har vært med så lenge at jeg vet det kan være lurt å vente med og dømme kameraet ennå.

Mange kamera har blitt slaktet før de er testet , men så legger kritikken seg etterhvert som kameraet vokser med testene.

Uansett er jeg glad for at jeg kjøpte 5D MkIII nå og kan ha glede av et fantastisk leketøy selv om det kostet meg 25K , hadde selvfølgelig likt om det hadde kostet meg kun 15K.

Men da hadde sikkert ikke vært like bra ogvikke like eksklusivt å leke med :-)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Gjetter på at både Canon og Nikon er durkdrevne innen markedsføring, og vet hva som selger. Disse to kameraene kommer helt sikkert til å selge godt, og de er relativt likt spesifisert og prisgitt. Sannsynligvis er det viktigste for både Canon og Nikon å få folk over på fullformat (det vil sannsynligvis resultere i at de selger flere dyre objektiver også), og mens mange på nettet sitter og klager over at både Canon og Nikon har skuffet med disse to kameraene, er all denne FF-debatten med på å få selv de av oss som ikke hadde planer om noe nytt kamerahus interesserte i FF. Kanskje kjøper vi ikke dette kameraet (fordi det ikke har alt vi føler vi trenger, noe Canon og Nikon selvsagt er svært klar over), men alt fokuset på fullformatkameraer gjør oss likevel sugne på fullformat - og når det suget først er der forsvinner det sannsynligvis ikke.

 

Og så sparer vi litt ekstra og kjøper 5DmkIII eller D800 i stedet, så det er vel ikke helt utenkelig at alt fullformatpratet i disse dager (og det har vart en stund, og har helt sikkert kommet for å bli) vil sørge for økt salg også av Canon og Nikons dyrere fullformatkameraer.

 

Tror Canon og Nikon vet jævlig godt hva de gjør, selv om det i dag er et hylekor uten like på nettet, og mange av oss forbrukere gjør nok akkurat det de vil.

 

At Canon skal ligge dårligere an enn Nikon fordi Nikon lanserer sitt D600 først, kjøper jeg ikke. Disse kameraene er uansett ikke myntet på førstegangskjøperen, men på de av oss som allerede er mer enn gjennomsnittlig interessert i foto, og de fleste av oss har allerede bundet oss opp i optikk og brukeregenskapene til et merke, så vi skifter ikke leir pga bagateller.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

For meg er dette like uintresangt som D600 pga størrelse, de er laget for pinglefingre og ikke nordiske arbeidshender :cool:

Tja, er det egentlig så lite. Nedenfor er mål (hentet fra camerasize.com).

Min 7D fungerer godt med mine norske "pølsefingre", så hvorfor skulle ikke 6D også fungere?

Hadde 6D vært på størrelse med xxxD, så skulle jeg nok være enig med deg. Men du hadde vel også tidligere 7D, var den virkelig for liten for deg? Kan ikke huske at du klagde på akkurat det!

 

 

Canon EOS 6D is 2% (3.7 mm) narrower and 0% (0.2 mm) shorter than Canon EOS 7D.

Canon EOS 6D is 3% (2.3 mm) thinner than Canon EOS 7D.

Canon EOS 6D [770 g] weights 10% (90 grams) less than Canon EOS 7D [860 g] (*inc. batteries and memory card).

Canon EOS 6D dimensions: 144.5x110.5x71.2 mm (camera body only, excluding protrusion)

Canon EOS 7D dimensions: 148.2x110.7x73.5 mm (camera body only, excluding protrusion)

Lenke til kommentar

Ehh hva prater du om?

 

GH2 er myntet på videografi og det er også Scarlet. Det samme er 5D til en viss grad da Canon jobbet hardt med å lage en firmware som gav god videostøtte.

 

Man velger selvsagt det som gir best kvalitet, og det som gir best kvalitet er i grunn det som oftest er best egnet for jobben. Hva utstyret er laget for har lite å si, det er hvordan det fungerer til hver enkelt jobb i praksis som teller...

GH2 er primært et fotoapparat, ellers hadde den ikke hatt den utforminga. Det samme med 5D/6D.

 

Man velger det som er mest praktisk til den jobben man skal gjøre - bildekvalitet kommer i andre rekke. Til Dagsrevyen passer det med ENG, til Kon Tiki passer det med Red, Arri (Alexa eller film) og lignende. Slik kan man fortsette. Er man på lavt budsjett kommer selvsagt dét foran både hva som er praktisk og hva som gir best bildekvalitet.

 

For mine videoønsker er både GH2 og Red uaktuelt. De gangene jeg lager video, er det som regel i forbindelse med fotooppdrag, og dermed passer et Canon eller Nikon speilrefleks best for meg. Jeg er for tiden mellom speilreflekshus, og mitt neste tar bare opp video i 720P, mens mitt forrige tok opp i 1080P. Det gjør meg ingen verdens ting. Til webbruk er 720P mer enn nok. Fordelen ved å ha bare ett system å forholde seg til, er større enn fordelen bedre videokvalitet gir.

 

Videofunksjonalitet i hus som 6D, 5D II, 7D, 1D IV og 1D X (og Nikon-ekvivalenter) er mer enn bra nok til de gruppene den er myntet på: fotojournalister og hobbybrukere.

 

Å klage over at 6D har for dårlig videokvalitet er dermed litt søkt, synes jeg.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Canon EOS 6D is 2% (3.7 mm) narrower and 0% (0.2 mm) shorter than Canon EOS 7D.

Canon EOS 6D is 3% (2.3 mm) thinner than Canon EOS 7D.

Canon EOS 6D [770 g] weights 10% (90 grams) less than Canon EOS 7D [860 g] (*inc. batteries and memory card).

Canon EOS 6D dimensions: 144.5x110.5x71.2 mm (camera body only, excluding protrusion)

Canon EOS 7D dimensions: 148.2x110.7x73.5 mm (camera body only, excluding protrusion)

Marginale forskjeller, ja. Men i praksis kan de millimetrene og stort utslag. Det som passer meg; passer ikke Snekker'n og omvendt. Og det som passer deg, er kanskje noe annet. Eller så passer kanskje det meste ....

Lenke til kommentar

Poenget er at det er for dårlig at 5D ikke klarer ekte 1080p, spesielt mtp at det koster over 25000kr. Det er elendig, uten unntak og det er heller ikke diskutabelt.

Det er jeg enig i.

En hacket GH2 tar flottere video enn Red Scarlet og kan konkurrere med kameraer opp i 70-80000kr klassen.

Er dette noe du har testet selv eller er det bare en påstand basert på den "hemningsløse" Zacuto testen?

 

Hvis du har anledning til å teste GH2 side ved side med en Scarlet, og har resurser og kunnskap om hvordan å behandle R3D RAW og colorgrade på 4K original filen, så tror jeg nok du vil finne at konklusjonen er litt anderledes enn du påstår.

Det blir som å sammenlikne 2 megapixel Jpeg med 14 megapixel RAW i stillfotografi.

 

Hva var feil med Zacuto testen siden du mener denne ikke klassifiserer til å bedømme kameraytelsene til GH2 og Scarlet?

 

Det blir for langt å forklare her. Det er diskutert ganske grundig andre steder. Men den siste testen sa mer om dyktigheten til de forskjellige fotografene og de som etterbehandlet filene.

GH2 har en fantastisk video kvalitet, men i Zacuto testen så ble test filene etterbehandlet ganske kraftig av veldig dyktige folk.

 

Ikke nok med at man kan clampe footage fra GH2 hardt som banken, men direkte ut fra kameraet er til og med kvaliteten og detaljene fra GH2 klarere :)

Selvfølgelig har GH2 det. Videofilene er pre-prosessert i kamera med "baked in parametere". R3D RAW er fargeløs og grått ut av kamera fordi den ikke er prossesert i kamera. Dermed får man ut max dynamikk og farge informasjon. Det er et digitalt negativ som må "fremkalles".

Så rett ut av kamera filer for GH2 og Scarlet kan ikke sammenliknes. To forskjellige metoder.

 

Hvis den generelle kvaliteten på et kamera ikke når helt opp rett fra sensor så kan ikke RAW video utføre mirakler, men forbedre det en del. GH2 har så sylskarpe og rike detaljer at Scarlet sliter ganske godt for å henge med, også i etterbehandlingen.

Det er et fakta som jeg har sett motbevist. Men så er det veldig mange som tror de vet hvordan de skal eksponere og etterbehandle R3D RAW, men som slett ikke kan det.

Men Scarlet kan nok hente ut mer dynamisk rekkevidde på shadows og highlights såklart, men det er ikke alltid dette er det aller viktigste. I for eksempel montasjefilmer er detaljer ofte viktigere enn en bonus på dynamisk rekkevidde :)

Akkurat på det området så vil du nok finne at Scarlet slår GH2 ned i støvlene. Husk igjen at du snakker om 2Mp mot 14Mp. Selv filmer som blir skutt med Alexa bruker RED kameraer for VFX Plates pga. oppløsningen og detalj rikdommen.

Lenke til kommentar

Akkurat størrelsen synes jeg er oppløftende. Jeg trodde 6D skulle bli mye mindre, men ved siden av 5DmkIII (som kun er ørlite større enn 7D), ser det bare litt mindre ut. Men det gjenstår selvsagt å klå litt på det.

 

Da er jeg mer skeptisk til fraværet av joystick og knapper for å skifte fokusmetode rask. På 5D og 7D er dette ganske likt (muligens helt likt, har bare så smått klådd på 5DmkIII), og denne måten å styre kameraet har jeg blitt svært glad i. Det er herlig å kunne gjøre alt med fingra uten å flytte øyet fra søkeren.

Lenke til kommentar

At Canon skal ligge dårligere an enn Nikon fordi Nikon lanserer sitt D600 først, kjøper jeg ikke. Disse kameraene er uansett ikke myntet på førstegangskjøperen, men på de av oss som allerede er mer enn gjennomsnittlig interessert i foto, og de fleste av oss har allerede bundet oss opp i optikk og brukeregenskapene til et merke, så vi skifter ikke leir pga bagateller.

 

Vel talt. Man kan lure litt på hva folk egentlig forventer av nye modeller, med alle "Himmel og hav, er dette alt? Skuffaaaa! Nå må dere skjerpe dere, Canon/Nikon, ellers skifter jeg til Nikon/Canon!"-postingene. :)

 

Jeg synes 6D er en god nyhet for Canon-folket, siden det gjør fullformat-sensor litt mer tilgjengelig (5DmkIII ER ganske stivt priset.)

 

Selv om jeg ikke ser noen grunn til å dumpe min 5DmkI ennå. ;)

 

- mellomulv.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg synes det virker som om mange forventet et 5DmkIII for halv pris + en sensor med bedre dynamikk + minst 24mp siden Nikon lanserte dette i sitt D600. ;)

 

Når disse kameraene testes i ymse medier kommer de som utfører testene til å skamrose dem. De kommer ikke til å veie dem mot betydelige dyrere kameraer, sånn mange på nettet gjør. Og de vil selge godt.

Lenke til kommentar

Tror Canon og Nikon vet jævlig godt hva de gjør, selv om det i dag er et hylekor uten like på nettet, og mange av oss forbrukere gjør nok akkurat det de vil.

Spørsmålet mange stiller seg er om Nikon strategisk sett er smartere og nå gjør det bedre enn Canon. Og om Canon har feil strategisk fokus. Eller rett og slett tar sjansen på at de kan holde tilbake tekniske nyvinninger noen år.

 

Kanskje de skulle lære litt av Apple strategien og ha en strategi som skaper mer entusiasme og binder folk tettere til systemet sitt.

Bindingsmiddelet for kamera produsenter er folks investering i en stor objektiv park. Det er også her produsentene virkelig har fortjeneste marginene sine.

 

Hvis Canon begynner å miste langvarige brukere til Nikon. Folk som selger ut hele objektivsamlingen fordi Nikon er bedre på å "imponere", skape entusiasme og gi folk "det de vil ha". Så er dette kunder som er veldig vanskelige å få tilbake når de først har beveget seg over "til den mørke side".

 

For meg så ser det ut som om Canon's strategi med "resirkulering av gammel teknologi" når de nå prøver å fylle alle formatklasser skaper mer ergrelse enn entusiasme.

Lenke til kommentar

...

 

At Canon skal ligge dårligere an enn Nikon fordi Nikon lanserer sitt D600 først, kjøper jeg ikke. Disse kameraene er uansett ikke myntet på førstegangskjøperen, men på de av oss som allerede er mer enn gjennomsnittlig interessert i foto, og de fleste av oss har allerede bundet oss opp i optikk og brukeregenskapene til et merke, så vi skifter ikke leir pga bagateller.

Vil bare applaudere for et av de bedre innleggene i tråden hittil :)

Lenke til kommentar

Jeg tror heller det er Canon som er den smarte her. Jeg mistenker at Canon har en høyere margin på 6D, enn det Nikon har på D600. Slik at de kan presse prisene virkelig lavt hvis nødvendig. Canon lager sensoren selv; mens Nikon kjøper sensor av Sony, og er da avhening av god pris der. 24Mpx sensoren har jo også Sony (og muligens nye Leica M); slik at det kan være vanskelig å skaffe nok av de.

 

Ren gjetning fra meg, selvsagt.

Lenke til kommentar

Jeg liker størrelsen, og det faktum at vekten er ca. 100g lavere enn 7D. Dette kameraet hadde vært en no-brainer for meg om det ikke hadde vært for manglende joystick og det tilsynelatende underdimensjonerte AF-systemet. Nå blir det et vanskelig valg men jeg skal ikke avsi dom før tester viser om systemet er kapabelt til noe mer enn landskap. Skal ikke være lett å finne det perfekte apparatet.

Endret av tech8
Lenke til kommentar

Tror Canon og Nikon vet jævlig godt hva de gjør, selv om det i dag er et hylekor uten like på nettet, og mange av oss forbrukere gjør nok akkurat det de vil.

Spørsmålet mange stiller seg er om Nikon strategisk sett er smartere og nå gjør det bedre enn Canon. Og om Canon har feil strategisk fokus. Eller rett og slett tar sjansen på at de kan holde tilbake tekniske nyvinninger noen år.

 

Kanskje de skulle lære litt av Apple strategien og ha en strategi som skaper mer entusiasme og binder folk tettere til systemet sitt.

Bindingsmiddelet for kamera produsenter er folks investering i en stor objektiv park. Det er også her produsentene virkelig har fortjeneste marginene sine.

 

Hvis Canon begynner å miste langvarige brukere til Nikon. Folk som selger ut hele objektivsamlingen fordi Nikon er bedre på å "imponere", skape entusiasme og gi folk "det de vil ha". Så er dette kunder som er veldig vanskelige å få tilbake når de først har beveget seg over "til den mørke side".

 

For meg så ser det ut som om Canon's strategi med "resirkulering av gammel teknologi" når de nå prøver å fylle alle formatklasser skaper mer ergrelse enn entusiasme.

 

Apple er verdensmestre til å markesføre sine produkter, ingen tvil om det, men de har sannsynligvis en betydelig større kundegruppe å ta av, da telefoner/lesebrett kan prakkes på alle. Såpass dyrt fotoutstyr er for litt mer spesielt interesserte.

 

Når det gjelder denne resirkulerte sensoren mange snakker om, kan ikke jeg uttale meg særlig, men jeg ser at sensoren som sitter i 7D (og i alle DX-kameraerer lansert etter, muligens med unntak for 650D) fortsatt holder koken mot nyere sensorer fra Nikon, Sony og Pentax. Det er nærmest ubetydelige forskjeller.

 

Kanskje sensorteknologien har kommet såpass langt at man ikke lenger får de helt store sprangene fra generasjon til generasjon? Og i så fall synes kanskje ikke Canon det er noe poeng i å lansere en ny DX-sensor ennå?

Og så vidt jeg vet selger jo Canon rimelige kameraer som hakka møkk, så de ser kanskje ikke noe poeng i å lansere noe nytt. Var det ikke en kåring av de mest populære kameraene her inne for en tid tilbake, der Canon toppet nesten alt?

 

Hva fullformat angår forstår jeg ikke helt kritikken, da det jeg har sett av tester skamroser både Nikon og Canon i deres dyrere modeller. Det er få som kårer en klar vinner av sensoren i D800 og sensoren i 5DmkIII, men de fleste understreker at de begge er bedre enn den andre på ulike områder. Så hva man velger blir først og fremst et spørsmål om bruk, ikke hva som er "best".

 

Uansett er sannsynligvis begge disse sensorene bedre enn hva de aller fleste trenger, så det blir kanskje flisespikkeri å forlange noe mer, og sannsynligvis vil ikke disse to rimelige fullformatkameraene skille seg nevneverdig fra sensorene i deres dyrere modeller.

 

Noe som også er positivt - i hvert fall på sikt: Hvis fullformat blir det helt store innen kameraindustrien vil sannsynligvis salget gå opp, noe som sikkert vil resultere i at produksjonskostnadene vil gå ned. Da vil forhåpentligvis også fullformatkameraer få en spiselig pris for langt flere.

 

Disse to kameraene er kanskje starten på dette.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Canon EOS 6D is 2% (3.7 mm) narrower and 0% (0.2 mm) shorter than Canon EOS 7D.

Canon EOS 6D is 3% (2.3 mm) thinner than Canon EOS 7D.

Canon EOS 6D [770 g] weights 10% (90 grams) less than Canon EOS 7D [860 g] (*inc. batteries and memory card).

Canon EOS 6D dimensions: 144.5x110.5x71.2 mm (camera body only, excluding protrusion)

Canon EOS 7D dimensions: 148.2x110.7x73.5 mm (camera body only, excluding protrusion)

Marginale forskjeller, ja. Men i praksis kan de millimetrene og stort utslag. Det som passer meg; passer ikke Snekker'n og omvendt. Og det som passer deg, er kanskje noe annet. Eller så passer kanskje det meste ....

Selvsagt er vi forskjellige, og jeg var muligens noe arrogant når jeg avfeier Snekker'ns vurdering av huset, men jeg tviler oppriktig på at det er mange (tidligere) 7D-brukere som vil ha et problem med disse minimale størrelsesforskjellene fra 7D til 6D.

 

Derimot så tror jeg, som også andre 7D-brukere har nevnt, at det er verre (for oss 7D-brukere) å gå til et nytt hus som mangler joysticken og som tilsynelatende har en dårligere autofokus enn 7D.

 

I Canikon-debatten så tror jeg at de fleste vil være ganske lojale mot sine merker, og det kun er et lite mindretall som vil skifte leir p.g.a. 6D/D600. De fleste av oss har lett for å legge våre egne subjektive meninger som grunn for den store tause majoritet som ikke bryr seg om forumister som oss, men den samme tause majoritet som allerede har samlet utstyr forblir nok i hovedsak lojale. Om det er positivt eller negativt er en annen sak.

 

Personlig så har jeg en stund vurdert FF, av flere grunner, og hvis jeg går videre med planene til våren så er alternativene for meg 5DIII eller en kombo av 7D og 6D eller 5DII (hvis den da fremdeles er i salg).

Når det gjelder autofokus så vil jeg ikke dømme 6D nord og ned enda, jeg vil gjerne lese noen tester før jeg eventuelt utelukker det som alternativ.

Lenke til kommentar

Det er frykt for at disse billigmodellene skal ta markedsandeler fra de dyre og billige, av en rar grunn er denne frykten størst hos Canon. Man skal heller ikke glemme målgruppen for disse nye "billig" fullformatkameraene. Det er alt fra entusiaster til de som ikke aner noe om kamera og bare synes fullformat høres kult ut. Det er starten på å få folk "hekta" og pushe optikk med gode marginer etterpå.

 

Litt mystisk med fokus-biten på Canon, men alt i alt er jeg overbevist om at begge leverer varene. Prisen vil også droppe relativt raskt til et hyggeligere nivå tør jeg spekulere i.

Endret av TGB
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...