Gå til innhold

Ølbryggertråden


Gouldfan

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Åpnet enda en fra første brygget mitt (men vi stakk om i 2x 25l kar, og dette var fra kar nr. 2), men med en gang jeg poppa korka bruset det voldsomt over med øl, og fortsatte å renne lenge. Lot den stå litt og filtrerte gjennom ett dørslag og i ett glass, men den luktet surt og vondt og smakte dødt og vondt. Infisert? For mye sukker? Hva er årsak her?

Lenke til kommentar

Høres infisert ut dessverre. Kan eventuelt prøve flere flasker for å utelukke at det kun er den ene flasken som er infisert. Høres ikke ut som overkarbonering når du sier at smaken heller ikke er der.

 

Vil anbefale å gå gjennom utstyret som ble brukt til kar nummer 2. I utgangspunktet pleier jeg også å kaste kar som har levert infisert øl, siden de koster så pass lite. Om du ikke ønsker å kaste karet kan du sette det vått i sterk klorblanding.

Lenke til kommentar

Blandet rett forhold i ett litersmål og fordelte 50/50 på kar 1 og 2 før vi stakk om. Kar 1 hadde perfekt kullsyrenivå som sagt, og test 1 fra kar 2 var fiasko. Må få sjekket en flaske til fra kar to. Blåser denne opp kan det jo være at vi ikke delte sukkerlaken så 50/50 som vi trodde - men det er likevel rart at kar 2 da luktet og smakte vondt.

Lenke til kommentar

Hei.

 

Prøver igjen på lørdag med nytt brygg. Vi er 6 gutter og tenker å brygge en IPA og en black IPA, 50l av hver. Vi leier bryggesettet og lokalet og dette er grunnen til at vi tar to brygg på en dag. Hvordan tror dere det kommer til å gå? Er det gjennomførbart? Vi har lokalet fra klokka 10:00 og har brygget ett sett tidligere.

Lenke til kommentar

Hei.

 

Prøver igjen på lørdag med nytt brygg. Vi er 6 gutter og tenker å brygge en IPA og en black IPA, 50l av hver. Vi leier bryggesettet og lokalet og dette er grunnen til at vi tar to brygg på en dag. Hvordan tror dere det kommer til å gå? Er det gjennomførbart? Vi har lokalet fra klokka 10:00 og har brygget ett sett tidligere.

Brygger dere de to batchene samtidig? I så fall går det nok fint, hvis ikke hadde jeg tatt det over to dager. Det tar fort en evighet lengre enn planlagt. :)

Lenke til kommentar

Hei.

 

Prøver igjen på lørdag med nytt brygg. Vi er 6 gutter og tenker å brygge en IPA og en black IPA, 50l av hver. Vi leier bryggesettet og lokalet og dette er grunnen til at vi tar to brygg på en dag. Hvordan tror dere det kommer til å gå? Er det gjennomførbart? Vi har lokalet fra klokka 10:00 og har brygget ett sett tidligere.

Hvis du har tenkt å brygge de etter hverandre, og du har mulighet bør du bare sette igang med å varme så mye vann som dere har kjeler og platetopper til å varme, du trenger det uansett til skyllevann og mesking av brygg nr.2. De gangene jeg har litt dårlig tid til brygging har jeg varmet skyllevannet dagen i forveien, det holder seg forbausende varmt gjennom natta, sparer veeeeldig mye tid på det.

Lenke til kommentar

 

Hei.

 

Prøver igjen på lørdag med nytt brygg. Vi er 6 gutter og tenker å brygge en IPA og en black IPA, 50l av hver. Vi leier bryggesettet og lokalet og dette er grunnen til at vi tar to brygg på en dag. Hvordan tror dere det kommer til å gå? Er det gjennomførbart? Vi har lokalet fra klokka 10:00 og har brygget ett sett tidligere.

Hvis du har tenkt å brygge de etter hverandre, og du har mulighet bør du bare sette igang med å varme så mye vann som dere har kjeler og platetopper til å varme, du trenger det uansett til skyllevann og mesking av brygg nr.2. De gangene jeg har litt dårlig tid til brygging har jeg varmet skyllevannet dagen i forveien, det holder seg forbausende varmt gjennom natta, sparer veeeeldig mye tid på det.

 

Nå er det 50 liters batcher her så det er jo ikke enorme mengder med skyllevann.

Dette kan dere fint sette på mens mesken går.

Hva skal dere brygge på? Er det en 50liters Speidel?

Ikke noe problem å sette 2 brygg på en dag.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...