Gå til innhold

[Løst] Canon 6D fullformat?


Anbefalte innlegg

Det har vært endel snakk om attere kanskje Canon kommer med et rimelig fullformat kamera, så tenkte vi kunne samme ryktene i en tråd.

 

Det sannsynlige er vel at den blir kalt 6D.

 

Noe som egentelig gjorde meg mer nysgjerrig på dette er at Canon har tatt patenter på to nye objektiver til fullformat, en 28-135 f/4-5.6 og en 28-300 f/3.5-5.6, ingen av disse to er direkte rettet mot det profesjonelle markedet etter mitt skjønn så det kan være at dette er et skritt mot billige FF-løsninger, eller?

 

Edit: gjorde om emnetittelen litt.

Endret av Nautica
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Videoannonse
Annonse

Jeg for min del synes det ser ut som om Canonrumors er en svært lite troverdig side. Den ene dagen skriver de at det ikke kommer noen EOS-kameraer, før de den neste dagen skriver at det kanskje kommer et 6D.

 

De helgarderer såpass med så mye at de uansett utfall sannsynligvis kan gå tilbake og si "som vi skrev på siden her for to uker siden så lanserte Canon ...". ;)

Lenke til kommentar

Det er det som er rykter, man vet ikke hvilken vei høna sparker :)

 

Men det at 6D blir en "entrylevel FF" ser jeg som stor sannsynlighet, og tror Canon må få den på markedet relativt fort pga. D600

 

Er prisen spesielt vettug kan det kanskje bli interessant for meg også, selv om jeg egentlig ikke er i markedet for noe nytt kamerahus nå. Men jeg må si jeg er litt nysgjerrig på FF. :)

Endret av Keyzer28
Lenke til kommentar

@Keyser28: Jeg har fulgt Canonrumors et par år nå, og synes de er rimelig riktig i sine antagelser. Det som er typisk når ryktene er såpass sprikende om nå; så har Canon har klart å holde igjen de meste av lekkasjene lenge; men begynner å lekke bevist. Vi kommer til å høre noen fler sprikende rykter noen dager til; så blir de mer ogmer sammenfallende dagen før det nye huset presenteres.

 

edit: De fleste ryktesidedene har en gradering av ryktene om hvor troverdige de er; de er det lurt å sette seg inni ;)

Endret av tomsi42
Lenke til kommentar

Hvordan er graderingen av rykter hos Canonrumors? Har ikke engang fått med meg at det er noen gradering. :)

 

Jeg begynte å følge siden i fjor da jeg vurderte å kjøpe 7D, og på den tiden gikk det rykter om et 7DmkII, så derfor fulgte jeg med, men det ryktet ble plutselig helt dødt. Så dreide alt seg om 5DmkIII en stund, før det i det siste har vært mest snakk om 6D.

Lenke til kommentar

CR0

CR0 is the lowest ranking on the Canon Rumors rating scale. This rating is assigned to information that has been vetted and proven to be false rumors, jokes or simply inaccurate information. You should read anything with this rating with an understanding that the information is false. These listings are frequently left on the site to help dispel the myths in the event that the rumor appears elsewhere on other photography sites.

 

CR1

A rating of CR1 indicates that the information posted was provided by a source that does not have a proven history with the site. To qualify for the CR1 rating, the rumor must be plausible. This rating applies to posts only until the information is proven accurate or false based on research done by Canon Rumors. If the information is proven to be false, the rating changes to CR0. Any rumor that is verified as accurate receives an updated accurate rating.

 

CR2

When a verified source with a longstanding history provides information that seems legitimate, the post is labeled with a CR2 rating. This indicates that the information comes from a reliable source and is likely to be true. Like other ratings, if the information is proven to be incorrect, the rating is changed to reflect that fact.

 

CR3

CR3 is the top rating on the reliability scale of Canon Rumors. This is a rating assigned to posts that have been verified to be true or are so likely to be accurate that the site considers them factual. Canon Rumors assigns the CR3 rating only with the utmost confidence in the information, but if the rumor is later proven false, the rating is adjusted accordingly.

Lenke til kommentar

Nå har det "lekket" mer informasjon angående 6D, fortsatt CR1 på ryktebørsen :)

 

kilde

  • 22MP full frame
  • Flip out screen, Built in flash
  • 19 pt AF, 63 zone metering
  • Single Digic 5+
  • 4.9 fps (Also heard 4.5fps)
  • 3 inch LCD (We’d previously heard touchscreen)
  • ISO 12,800
  • New battery and grip – new GPS and WiFi grip option.
  • Built in ‘connectivity and sharing’ software

Lenke til kommentar

Nå har det "lekket" mer informasjon angående 6D, fortsatt CR1 på ryktebørsen :)

Så lenge det er CR1 er det relativt usikkert, men det høres ut som en realistisk spesifikasjon. Problemet er at alle med litt innsikt kan lage en realistisk spec og sende inn til CR så fortsatt kan de være bare tull. Blir spennende å se.

Endret av se#
Lenke til kommentar

Lurer på hvor mye de stripper dette vs. 5D. Hvis de ender opp rett under 20000 for et strippa 5DmkIII der "originalen" akkurat nå koster rundt 27000 men ganske sikkert vil synke i pris snart, hadde jeg nok heller spart noen ekstra kroner og kjøpt 5D.

 

Selv sånne småting jeg ser Nikon har gjort med D600, som SD-kort istedet for CF-kort, dårligere byggekvalitet (og det er ikke en småting, men etter min oppfatning svært viktig), redusert størrelse, osv, betyr såpass mye at jeg ganske sikkert ville spart litt lenger og kjøpt 5D.

 

Synes rett og slett ikke et kraftig strippa FF-kamera til rundt 18000 kroner er verdt prisen. Rundt 12000 og det hadde blitt interessant.

Endret av Keyzer28
Lenke til kommentar

Da tror jeg vi er veldig på samme nivå. Bryr meg ikke så mye om SD/CF kort, selv om jeg har duganes CF-kort fra før. Det er viktigere for meg at det ikke skal føles billig (for mye plast), og det må også ha samme størrelse som 5D/7D.

 

5D III kommer nok også til å synke en del i pris, så det vil jo eventuelt gjøre gapet ennå mindre.

Lenke til kommentar

5D III kommer nok også til å synke en del i pris, så det vil jo eventuelt gjøre gapet ennå mindre.

Om et års tid er den under 20.000,- tipper jeg. Ser man nøkternt på det i dag så dersom man ikke har behov for den bedre autofokusen i mk3 er det mer fornuftig å kjøpe mk2 når den kommer på tilbud igjen for rundt 12.000,- Bildekvaliteten er i praksis nær identisk etter min mening.

 

Når det gjelder et "billig" ff-hus fra canon som skal erstatte mk2 er jeg redd for at Canons prispolitikk vil gjøre det veldig lite billig - at det blir billigere enn Nikon D600 er meget tvilsomt. Dermed vil antagelig fremdeles mk2 på salg være et kup for flere.

 

 

Men så var det spørsmålet alle bør spørre seg selv i disse feberaktige ff-tider: Behøver jeg egentlig ff? Og hvorfor hvis svaret er ja.

 

Tor

Lenke til kommentar

Nye rykter: http://www.canonrumo...d-specs-leaked/

 

Skulle de stemme ble plutselig 5Dmk2 enda mer aktuell for flere ville jeg trodd. Men på samme tid, dersom ryktene skulle stemme, får det bank av D600 og blir lett bare en flau bisetning. I såfall kunne Canon like greit fortsatt å produsere 5Dmk2 som et billig tilbud og hatt noe av æren i behold.

 

Tor

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...