Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Lage forumside med shady innhold, det juridiske?


Velstående

Anbefalte innlegg

Hei,

 

Jeg og en venn har tenkt til å opprette et norsk forum med litt "shady" innhold. Det vi lurer på er det juridiske rundt dette.

 

Det skal diskuteres noe kalt "research chemicals", lovlige (rus)midler som til dels ikke ennå er oppført på legemiddellisten eller narkotikalisten, men de listene endres ofte. Diskusjon om ulovlige stoffer vil forekomme... Det vi ønsker å diskutere er også diverse utsalgssteder online og erfaring man har med midlene: rusrapporter etc... ("alt rent hypotetisk såklart").

 

Hvordan skal vi trå frem for å være på den riktige siden av loven? På f.eks. Norsk FreakForum diskuteres det jo erfaringer med ulovlig narkotika, men å snakke om f.eks. utsalgssteder er forbudt.

 

Dersom vi skriver at alle brukere selv står juridisk ansvarlige for deres innlegg og at oppfordring til kjøp/bruk er ulovlig, kan vi admins fortsatt få noe pes?

 

Takker for svar!

 

Mvh,

Velstående

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jussen her er utenfor mitt kompetanseområde, men slik jeg har forstått det ønsker du etter eget utsagn her på forumet å studere juss for å "gjøre karriere". Du bør dermed tenke deg om ganske grundig før du begir deg ut på et slikt prosjekt. En ting er risikoen for å selv stilles strafferettslig ansvarlig (om du er admin på et slikt forum og forumet "slår an" havner du nok fort på en og annen overvåkningsliste, og det er slettes ikke umulig du da blir tatt i å gjøre noe dumt selv om det å drifte et forum i seg selv ikke er straffbart), en annen ting er jo at det nok ikke er særlig populært i de mer møblerte hjem. Det juridiske miljøet i Norge er ikke veldig stort, og om ryktene går om at du driver med shady business tror jeg at dine muligheter for å slå deg opp og fram blir betydelig mindre.

 

Som sagt, lovligheten av å drifte slike forum får noen andre behandle - men tenk over om det er så lurt.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...