Gå til innhold

Den store 3D Print Tråden - Printer du?


Anbefalte innlegg

Jeg har fulgt Makers muse en stund på youTube og kom over en review han har gjort om Sidewinder X2. Det virker ganske lovende så blir innkjøp en av de nærmeste dagene. Før den kommer i hus må jeg få kjørehjelp for å få kjøpt ny benkeplate slik at jeg får realisert hobbyrommet på det ubrukte soverommet.

Jeg er tilbøyelig til å oppdatere førsteposten i denne tråden litt, men kan trenge litt input fra dere. 

Endret av ilpostino
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Moskus skrev (På 16.12.2021 den 13.30):

Jeg skal prøve å få til en forholdsvis regntett 3D-printet boks. Jeg kom over denne guiden, og lurer nå på hvor jeg kan få kjøpt "Silicone Conformal Coating" i Norge.

Tips mottas med takk! :) 

Guiden virker å overdrive en del, etter min mening. F.eks. flow på 150%. Kanskje opp til 110%. Print gjerne bredere, og høyere, men sakte.
Dette er noe jeg også har tenkt å prøve. Min foreløpige plan: Print med PETG. Få tak i passende o-ring og design boksen til å passe
o-ringen (om du skjønner hva jeg mener). Bruk utvendige skruer med mutrer, ikke bruk plasten som mutter. 

Lenke til kommentar

Heisann 3D guruer :) Fikk satt sammen Ender 3 V2en i går med et par oppgraderinger. Har nå kalibrert og styrt på i noen timer. Resultatet av en benchy ble slik

1864550859_ImagefromiOS.thumb.jpg.4e28cda9d74bb47a40060720c6639d96.jpg

Ganske fornøyd totalt sett, må kanskje stramme til beltene noe for å viske ut layer lines noe? Men det er en singel veldig tydelig linje med under extrution... Noen som har noen teorier på hvorfor dette skjer og hva jeg eventuelt kan prøve å endre for å fikse det ? :) 

Lenke til kommentar
toreae skrev (1 time siden):

Når du strammer belte, så øker du avstanden fra tann til tann i belte. Om nøyaktig størrelse er veldig viktig for deg, må du faktisk forandre "steps per unit".

Nå er jo denne printeren noe jeg skrudde sammen natt til i dag, så kalibreringen er nok i seg selv ikke spot on uansett, må bare prøve meg frem til resultatene blir bra  :dremel:

Lenke til kommentar

Jeg tenker jeg slenger in samme spørsmål.

Jeg er litt nyskjerrig og ønsker en 3D printer som er enkel i bruk. Dette er første prioritet. 

Jeg vil ha en stabil printer som gir meg minst mulig knot. Gjerne med et forståelig display hvor jeg lett kommer til menyer etc. uten å få leddgikt i fingrene. 

Jeg ser for meg at det største jeg kommer til å printe ut er rundt 15x15 cm. bokser med lokk i fargen sort eller hvit. Det gjør heller ikke noe om utskriftene blir fine og at jeg slipper og vente i flere timer på utskrift. 

Pris er ikke SÅ viktig, men jeg har ikke tenkt til å blakke meg på dette. :) 

Lenke til kommentar
Aetius skrev (4 timer siden):

Hva synes dere, Creality Ender 5: https://prisguiden.no/produkt/creality-ender-5-412055 (kr 3200)
eller
Flashforge Adventurer 3: https://prisguiden.no/produkt/flashforge-adventurer-3-360419 (kr 4000)

... for en nybegynner innen 3D-printing?

Jeg har bare erfaring med Ender 5. Går du for denne, så har den ingen "auto bed leveling". Det er greit å ha sett noen videoer om hvordan du gjør dette manuelt. Hvordan man får til første laget er faktisk viktig uansett.

Lenke til kommentar
5 hours ago, Bjerknez said:

Det gjør heller ikke noe om utskriftene blir fine og at jeg slipper og vente i flere timer på utskrift. 

Hvor lenge du må vente avhenger av størrelsen på det du printer, og hvilke innstillinger du har satt (laghøyde er det som påvirker mest). De fleste av nybegynner-printerne leveres med 0.4 mm dyse. Det begrenser hvor raskt du kan printe ut (sammelignet med feks. en 1.0 mm dyse). Kvalitet (= hvor "pen" gjenstanden blir) påvirker også utskriftstiden.

De fleste slicer-programmer gir et estimat på utskriftstid når du "slicer" en 3D modell, så dette kan hvem som helst teste før man skaffer seg en 3D printer. Last ned en slicer (Cura, PrusaSlicer eller hva nå enn printeren du tenker og kjøpe kommer med), installer programmet og sett opp en printer. Last så inn den 3D-modellen du tenker å printe, slice og finn ut hvor lang tid programmet estimerer at det skal ta å printe den. Så kan du leke deg med å justere utskriftsparametere (laghøyde, kvalitet, osv.) slice på nytt og se hvordan dette påvirker utskriftsestimatet.

Lenke til kommentar

Hei. Kjøpte en Ender 3 pro fra Kjell og company. Har nå satt den sammen og justert det som skal justeres. Det jeg er litt usikker på er hvor mye motstand det skal være når jeg legger et ark imellom. 
 

jeg prøvde å printe en modell som fulgte med. Men etter noen lag, så begynner filamenten å klistre seg til hode og det virker sol den skraper opp det den har lagt ned. 
 

er helt ny på dette. Har prøvd å sett masse YouTube videoer. Men har ikke funnet noen som hjelper meg. 
 

er det noen som har noen tips??

Lenke til kommentar

Hei. Takk for svar.

bruker du bare et vanlig ark for å justere? Eller noe tynnere? Har ikke prøvd med noe annet enn en modell som kom med maskinen. Ikke lastet ned programvare enda. 
 

virker som en del av lagene går fint. Men plutselig bestemmer den seg for å tulle… har satt temp på bunnplate til 70 og 220 på tuppen. Hastighet satt jeg også ned litt. Uten hell. 

Lenke til kommentar

Vanlig ark, ja. Kan være lurt å gjøre dette med samme temperatur på "bed" som når du printer, i tilfelle plata bøyer seg.

Da skal det bli rett. Men du må gjerne justere flere ganger. Når du justerer et hjørne, kan det påvirke et annet hjørne.
Har du prøvd å kjøre alle retninger, både med motor og med å bevege med håndkraft? Beveger ting seg med samme motstand over det hele?

Synes du at du har gjort alt rett, men føler at dysen graver seg ned, får du prøve å legge arket dobbelt. Men det litt rart om det skulle være løsningen.

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...