Gå til innhold

Den store 3D Print Tråden - Printer du?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
  • 2 uker senere...

Lager for det meste ting selv da mye av det jeg trenger printet er spesifikt til et prosjekt jeg holder på med, men har lastet ned en del småting som for eksempel kabel klips og deler til printeren som det allerede finnes masse modeller av. Ikke vits å finne opp hjulet på nytt

Lenke til kommentar

det første man (vel, jeg ihverfall) gjør er å sjekke på Thingiverse / Github eller andre steder om noen allerede har laget det man trenger å printe. Dersom det er laget (og modellen er brukandes) så sparer jeg tid. Hvis det ikke finnes, så lager jeg det i OpenSCAD eller FreeCAD, og oftest havner modellen på Thingiverse etterpå hvis den funker bra.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

hvilken printer bør man satse på?

Ender 5, Ender 3 pro eller?

Ender 3 er temmelig bra.

Hva enn du kjøper ikke kjøp en som har fanzy fargeskjerm med touch eller noe slikt tull. Det betyr bare at du aldri kan røre firmware på den så er det en bug eller noe så har du en bug eller noe ferdig med det.

 

Ender 3 har full støtte for Marlin og Klipper firmware, som vil øke kvaliteten og hastigheten betraktelig.

 

Mulig ender 5 og støtter klipper men designet på den begrenser muligens hastigheten litt.

Lenke til kommentar

Hva enn du kjøper ikke kjøp en som har fanzy fargeskjerm med touch eller noe slikt tull. Det betyr bare at du aldri kan røre firmware på den så er det en bug eller noe så har du en bug eller noe ferdig med det.

 

Creality CR-10S Pro har fancy fargeskjerm med touch, denne kan du røre firmware så mye du vil på, og svært stor 3. parts support for den med div custom firmwares  :) Men er vel kanskje unntaket for regelen.

Lenke til kommentar

Hvordan er det ned moms osv fra banggood?

Huk av for "tariff insurance" når du skal betale. Får du regning på moms så tar du bare bilde av den å sender til dem så refunderer dem deg beløpet. Men som oftest får du aldri regning på toll og mva fra bangood handlinger (står gjerne oppført helt annet billigere produkt på pakken)

 

Har bestilt 3 mobiltelefoner til flere tusen og masse annet dyrt der uten å få noe regning etterpå. Men kjekt å huke av den forsikringen i tilfelle. Bruker ikke koste så mye ekstra.

 

Lightinthebox har samme løsning. Fikk faktisk 900kr i regning der da jeg kjøpte min Anycubic Kossel. Tok bare bilde av den å sendte dem og etter 2 dager var 900kr tilbakebetalt på konto.

 

Samme da jeg kjøpte meg en robotstøvsuger der. Fikk noen hundrelapper refundert.

Endret av Complexity
Lenke til kommentar

2300 (+ tariff insurance) fra Banggood vs 3000,- fra CDON eller JapanPhoto. Tror jeg ville betalt mellomlegget for å få norske rettigheter.

 

Hvilken maskin snakker du om da?

 

Forøvrig ikke mye Norske Rettigheter å hente her. Er snakk om noen steppermotorer og stålbiter.

Om hovedkortet eller noe skulle ryke koster det vel en 60-100kr for et nytt ett fra kina. Og da får man gjerne ett bedre enn hva som sto i printeren :p

 

Men om man ikke har tenkt å røre en skrue på maskinen selv kan det vel være kjekt å ha noen å klage til.

Endret av Complexity
  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...
  • 3 uker senere...
  • 1 måned senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...