Gå til innhold

Det vanskelige valget.. Hvilken laptop blir min første noensinne?


Anbefalte innlegg

Hei godtolk,

 

Jeg har hatt egen PC siden 1992, men sverget til stasjonær. Jeg har klart å kun kjøpe ny PC to ganger på disse 20 årene, dvs. jeg har hatt 3 stk helt til nå. Har oppgradert dem minimalt, og kun vært avhengig av overklokking. Men nå er Pentium 4 1.6GHz'en (overklokket til 2.33GHz, not bad, eh?) klar for utbytting. Etter noe som virker som år (!) med grubling, har jeg kommet frem til at jeg har lyst på en laptop istedenfor å kjøpe ny innmat til Lian Li miditower kabinettet mitt. Laptop er dyrere, og kan ikke oppgraderes på samme måte som en stasjonær PC, men de er lettere å ta med seg, og så slipper man å bygge dem. Jeg nekter nemlig å kjøpe en ferdigbygget stasjonær PC. Så da var det første valget tatt: Jeg går for laptop. MEN HVILKEN LAPTOP SKAL JEG VELGE?

 

Jeg kunne jo bare ha spurt dere... Hvilken er best? Men der jo bare å bruke prisguide og sortere til den dyreste kommer øverst! Så jeg har tenkt meg litt om. Jeg spiller nesten aldri på PC, men (!) elsker MS Flight Sim, og den nyeste utgaven av dette, krever en del power. Da hadde stasjonær PC vært best. Så jeg får prøve å fokusere på hva jeg egentlig bruker mest tid på, og det er surfing, bilderdigering, og snart videoredigering. Dvs. jeg trenger litt power egentlig. Jeg tror jeg velger prisklassen rundt 8000 kroner pluss minus tusen kroner. Da får jeg i7, 1TB hd, 8GB ram, bra nok grafikk kort (ikke til de beste spillene, dog!), og 18" skjerm.

 

Jeg ville egentlig bare ha ASUS, fordi jeg lenge har respektert denne produsenten mht. hovedkortene de har laget osv. Og har alltid kjøpt ASUS hovedkort. Og jeg er merkehore, dvs. jeg holder meg til et merke resten av livet. Men så tittet jeg litt på Apple sine produkter. Jeg elsker iPhonen min. Men, en Apple vil aldri føles som en fullverdig "normal" PC. Hvis jeg velger Apple føler jeg at jeg "MÅ" ha Apple OS på den.

 

Valget har lenge stått mellom en Apple laptop, og en ASUS laptop. Begge til rundt 8000 kroner.

 

Jeg har kommet frem til at ASUS K95VM gir mest for pengene. Den har de ovennevne spesifikasjonene, som jeg syntes er imponerende. Den har dog ikke det beste gafikkortet, men det virker bra til det meste, minus de tyngeste spillene. Har jeg rett?

 

Så hva sier folket, bør jeg gå for denne ASUS'en eller en Apple? Vennligst ikke bland andre merker inn i dette. Jeg syntes ETT Merke er mer enn nok. Til og med Asus har mange fine modeller det er vanskelig å velge mellom. Vurderte noe stilig på se på.. Men jeg syntes ytelse og stor skjerm er viktigere enn en superslank "show off" laptop, egentlig.. :)

 

Feedback settes stor pris på...!

 

Min første laptop.. Woohoo!

 

 

Mvh.

Thomas

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis skjermstørrelse ikke er kritisk får du en Asus ASUS N56VZ med lignende spesifikasjoner, men noe bedre skjermkort (650 vs 630). Du får like høy oppløsning (1920*1080) og samme prosessor. I tillegg skal batteriet på N56VZ ha noe høyere kapasitet (hvor stor forskjell man kan vente vet jeg ikke). Men rent ytelsesmessig er det lite som skiller de to laptopene. Den ene gir deg større skjerm, den andre gir deg mer grafisk ytelse.

 

Apple kan du antagelig glemme for ditt budsjett (7 til 9 k) med mindre du tenker å kjøpe brukt. For 9000 får du maksimalt en ny 13" MacBook Pro med core i5-prosessor og Intel 4200HD grafikkløsning. 15" går for vesentlig mer (rundt 15000 for den billige 15"-konfigurasjonen). 17"-versjonen har Apple sluttet å produsere. Kjøper du brukt kan du kanskje finne en 17" med Core i5 (husker ikke om de kom med Core i7 også). Men grafikkløsningen er ikke veldig imponerende. Sånn generelt får du nok mer for pengene om du går for Asus.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Takk for kjempebra feedback alle sammen! Apple er glemt.. Får kjøpe en sånn en neste gang! :) Nå har jeg lyst på N76VZ da denne virker hakket vassere enn K95VM. Problemet er bare at jeg fikk nettop vite at bestillingen min på en K95VM gikk igjennom. Jeg bestilte den for 3-4 dager siden. Da fikk jeg ikke tid til å ombestemme meg. Tror varen er sendt ut også! :p Crap.. Jeg hadde virkelig lyst på N76VZ'en!! :(

Endret av ThomasWH
Lenke til kommentar

Siden du har tenkt å spille (Flight Sim X?) gjør du helt riktig i å utelate Apple fra vurderingene. Da må du opp på over 15000 kroner før du får en laptop hvor det går an å spille FSX, men da uten innstillinger på maks.

 

Asus blir det riktige for deg. Da får du svært mye for pengene, særlig siden du prioriterer ytelse. Jeg ville lagt på et par tusenlapper og kjøpt en Asus G55VW. Plenty ytelse, høy oppløsning på skjermen, og en fryd for spillingen.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

@wirrumsen: For ordens skyld kan vi nevne at for 15.000 får man en Apple-laptop som drar Flight Sim atskillig bedre enn Asus-laptopen han har bestilt, siden 15" MacBook Pro er utstyrt med GeForce GT650M mens Asus K95VM kun har en GT630M.

 

Det 5 cm tykke og 3,8 kg tunger monsteret fra Asus som du anbefaler har kun marginalt bedre spillytelse enn en MacBook Pro klarer med halve vekten og størrelsen.

Sammenligningen har hw.no gjort for oss:

"Retina-modellen har i bunn og grunn det samme grafikkortet som vi finner på Asus N56VZ, men gjør det bedre enn denne i spillbenchmarkene. Ellers vaker MacBooken rundt den samme ytelsen som de andre, men skiller seg noe fra de andre i OpenGL-testen, som ble kjørt i Apples eget OS X.

 

Som vi ser har Apple MacBook Pro med Retina-skjerm også maskinvaren som skal til for å kunne takle de nyeste spillene. På høy oppløsning er den ikke så veldig langt unna gamingmodellen Asus G55VW, som på sin side har et råere grafikkort."

http://www.hardware....skjerm/110818/3

Endret av Newton
Lenke til kommentar

Takker igjen for nye og intelligente innspill.

 

Da er første boot igang. K95VM er en svært god laptop som kombinerer høy ytelse (!) med relativt lav pris (7800 kr). Skjermen er stor, 18", og lyden er god. Men skal man ha ordentlig god lyd er N-serien til Asus best. Og vi holder oss til å diskutere alt innen Asus nå. Jeg ELSKER Apple, men må vente med å kjøpe en Apple til en gang jeg har råd. Nå må jeg ha mest bang for bucks. Syntes Asus K95'en ser bedre ut irl enn forventet, også enn på bildene. Dette er toppmodellen i K-serien. Kommer med feedback på bruk senere. Spørsmålet nå er om jeg trenger å bytte K95'en mot en N76. Vi får se...!!

 

X er det eneste spillet jeg kommer til å spille, dette vet jeg... Da jeg er super-flyentusiast! Pilotdrømmen brast pga. alvorlige helseproblemer, så da ble det simulator på meg! :p

 

Mvh.

Thomas

Lenke til kommentar

Takket igjen for intelligent feedback.

 

Jeg skrev et langt svar nå men det ble borte. Jaja.. Prøver igjen!

 

I dag mottok jeg K95VM'en og tester den nå ut. Sålangt virker den rask og fin. Den har ingen av laggene som jeg sliter med her med min 2005 modell P4 stasjonær. :p Jeg liker designet ganske godt, men den er litt tung, 4.x kilo. Skjermen har dårlig innsynsvinkel og jeg liker ikke overflatebehandlingen på denne. Lyden er ok, men mangler seff bass. N76VZ'en løser bassproblemet.

 

Spørsmålet er nå: Bør jeg sende inn K95'en og få en N76 istedenfor? N76 er jo bedre på mange små punkter! Men chipsettet til K'en er "Express". I følge Asus sine hjemmesider er IKKE chipsettet til N-serien det. Hmmm, weird... Liten bagatell eller skrivefeil hos Asus?

 

Jeg lengter etter god laptop lyd, og det har N-serien. Men jeg liker K95'en også. Den er kraftig og har stor skjerm i det minste. 8 GB ram bør holde til det meste, og 1000 GB hd funker også ganske greit.

 

Minnekortleseren overførte 10 GB bilder og videofiler (fra sommerens Sweden Rock Festival) uten problemer på bare noen få minutter. Disse bildene fikk jeg ikke engang ut på min 2005 modell stasjonær - Og stasjonæren klarte heller ikke spille av HD filmene jeg tok opp med mitt Fuji FinePix EXR600 kamera! :D

 

Jeg _HATER_ mousepad, og må bestille/kjøpe en normal mus snarest. Noen som har tips her? Bør jeg gå for ledning når jeg har laptop eller trådløs mus? Jeg gamer IKKE (noe annet enn MS FS X) - Hvilken mus er best fo rmeg? Det handler jo om å prøve mus og å finne en som føles bra. (Herregud dette høres ikke bra ut for koffertfolk som meg...)

 

Men man kan trygt si at det var på tide med ny pc... Og K95VM'en har levert så langt!

 

Mvh.

Thomas

Lenke til kommentar

Hva trådløs versus trådet mus anngår vil dette ofte preges av personlige preferanser. Fordelen med trådet mus er åpenlagt lavere latency og ofte høyere presisjon (har ofte høyere oppdateringsfrekvens) og en slipper å tenke på å lade og/eller å bytte batterier. Ellers vil valg av mus også påvirkes av om du liker større, litt tyngre mus eller datamus med lavere profil og lettere vekt.

 

Logitech har mange brukbare datamus som varierer fra mellomklasse til de skikkelig store og tunge spillmusene. Selv har jeg kjøpt en trådløs/trådet hybrid (Logitech G700), en spillmus i mellomvekts-klassen med god ergonomisk profil (for høyrehendte) og nok av knapper til makroer. Musen kommer med en trådløs-sender basert på USB-standarden (ikke bluetooth), og en forlengelseskabel som gjør at trådløs-dingsen kan plasseres foran musen på musematten om du har pc-en stående litt unna. Den har også en usb-plugg som kan brukes som lader. Da fungerer musen også som en trådet mus, med den økte graden av presisjon og ytelse dette medfører. Med denne musen får du i stor grad fordelene til både de trådede og trådløse musene.

 

Den er litt stor og ikke spesielt portabel i forhold til mange av de mer portable trådløs-musene. I tillegg vil den være noe tyngre enn vanlige trådede datamus siden den blant annet har batteri i seg. Hvis du ikke har veldig bruk for en full-størrelse trådløs datamus kan du eventuelt kjøpe en billig, liten trådløsmus for de stundene du er på farten, og ha en dedikert trådløsmus til bruk når du skal spille. I så måte er G-serien til Logitech ganske bra. Hvis du ikke har noe imot litt "gamer-bling" er Razer-musene også ganske populære blant spillere. Når det er sagt vil slike mus typisk koste 500 kr ++. Om du kun trenger en mus som fungerer sånn noenlunde greit til å peke med og gjøre vanlig pc-arbeid holder det antagelig med en av de billigere modellene.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Takker Snorre. Jeg skal vurdere G700'en opp mot MX Darkfield. Jeg klarer helt klart ikke å bruke en laptop med mousepad. Øvelse gjør mester, men det er irriterende å dra ting hit og dit uten at man trykker på noe spesielt. :) Så ekstern mus blir det!

 

Forøvrig.. Er ikke 9604 poeng i 3DMARKK 06 bra? Dette er uten å ha overklokket eller gjort noen forandreinger på K95VM'en overhodet... Kan man overklokke en laptop? :) Jeg har null erfaring med laptop. Min erfaring begynte i går!

Lenke til kommentar

Siden du har tenkt å spille (Flight Sim X?) gjør du helt riktig i å utelate Apple fra vurderingene. Da må du opp på over 15000 kroner før du får en laptop hvor det går an å spille FSX, men da uten innstillinger på maks.

 

Asus blir det riktige for deg. Da får du svært mye for pengene, særlig siden du prioriterer ytelse. Jeg ville lagt på et par tusenlapper og kjøpt en Asus G55VW. Plenty ytelse, høy oppløsning på skjermen, og en fryd for spillingen.

 

Må jeg over 15.000 kroner for å spille X på en laptop? :o Fikk nettop nesten 10.000 i 3Dmark 06. Er ikke dette dugelig for X altså?

Lenke til kommentar

Siden du har tenkt å spille (Flight Sim X?) gjør du helt riktig i å utelate Apple fra vurderingene. Da må du opp på over 15000 kroner før du får en laptop hvor det går an å spille FSX, men da uten innstillinger på maks.

 

Asus blir det riktige for deg. Da får du svært mye for pengene, særlig siden du prioriterer ytelse. Jeg ville lagt på et par tusenlapper og kjøpt en Asus G55VW. Plenty ytelse, høy oppløsning på skjermen, og en fryd for spillingen.

 

Må jeg over 15.000 kroner for å spille X på en laptop? :o Fikk nettop nesten 10.000 i 3Dmark 06. Er ikke dette dugelig for X altså?

 

Vil tro han mente Apple/MAC. Altså må kjøpe en MAC til over 15.000 for å kunne spille FSX. Det var iallefall sånn jeg forstod det. :) Har forøvrig ingen erfaring med MAC selv.

Endret av Smokeeye
Lenke til kommentar

wirrumsen mente at du må over 15.000 kr hvis du velger en Mac, ja.

 

Kan for kuriositetens skyld legge til at man med en MacBook Pro til 15.000 kroner vil få ca 15.000 i 3DMark 06, og at du muligens må opp på "monstermaskinen fra helvete" (slik ser Asus G55VW ut i mine øyne) hvis du skal ha en Asus-bærbar som slår dette. ;)

Lenke til kommentar

wirrumsen mente at du må over 15.000 kr hvis du velger en Mac, ja.

 

Kan for kuriositetens skyld legge til at man med en MacBook Pro til 15.000 kroner vil få ca 15.000 i 3DMark 06, og at du muligens må opp på "monstermaskinen fra helvete" (slik ser Asus G55VW ut i mine øyne) hvis du skal ha en Asus-bærbar som slår dette. ;)

 

Da syntes jeg nesten 10.000 3D mark 06 fra en laptop til 7800 kroner er bra!! Er det ikke? På slutten av 3dmark demoen dog, i den ørkenen (hvis jeg husker riktig), gikk det hakkete med 1 frame per second! :D Hehe...

 

Kan man overklokke en laptop? *laptop noob*

 

Gaming laptopene fra Asus ser forøvrig ikke superstilige ut. Men de er bygget for å være perfekte for gamere. Og gamere ser stort sett jævlige ut de også... Høhø! Jeg er forelsket i Apple sine produkter. De ser så fine ut.. Ble nesten en Apple til 8-10k....... Men valgte Asus pga. mer power for pengene. K95VM ser mye bedre ut irl enn på bilder! Den er veldig fin! :)

 

Er det flere måter jeg bør teste den på, annet enn PC MARK 7 og 3D MARK 06?

Endret av ThomasWH
Lenke til kommentar

wirrumsen mente at du må over 15.000 kr hvis du velger en Mac, ja.

 

Kan for kuriositetens skyld legge til at man med en MacBook Pro til 15.000 kroner vil få ca 15.000 i 3DMark 06, og at du muligens må opp på "monstermaskinen fra helvete" (slik ser Asus G55VW ut i mine øyne) hvis du skal ha en Asus-bærbar som slår dette. ;)

 

Da syntes jeg nesten 10.000 3D mark 06 fra en laptop til 7800 kroner er bra!! Er det ikke? På slutten av 3dmark demoen dog, i den ørkenen (hvis jeg husker riktig), gikk det hakkete med 1 frame per second! :D Hehe...

 

Riktig med det at jeg mente at du må opp på en Mac på 15000 om du ønsker noenlunde spillytelse med en Apple-laptop.

 

Du kan for øvrig få nærmere 15000 i 3Dmark 06 for halve prisen av Mac'en:

http://www.mpx.no/k/ki.aspx?sku=757372#extra

Men da er det hverken Apple eller Asus.

 

Uansett, lykke til med den nyanskaffede Asus'en!

Lenke til kommentar

Det å kjøpe en 18 tommers virker litt dumt for meg, ser den veier over 4 kg! Nesten dobbelt så mye som min. Da er den ikke mye portabel lenger. Siden du tidligere har hatt stasjonær hadde jeg heller koblet den skjermen til en annen og mindre laptop. Laptop lyd er nesten alltid crap så det har du høyttalere/headset til:)

Lenke til kommentar

Det å kjøpe en 18 tommers virker litt dumt for meg, ser den veier over 4 kg! Nesten dobbelt så mye som min. Da er den ikke mye portabel lenger. Siden du tidligere har hatt stasjonær hadde jeg heller koblet den skjermen til en annen og mindre laptop. Laptop lyd er nesten alltid crap så det har du høyttalere/headset til:)

 

Joda dette er mer en stasjonærerstatning men svarte den er rask!!!! Mange ganger raskere enn min 2005 modell Pentium 4 gitt... :) Liker Asusen bedre og bedre!

 

Men klarte jammen meg å kjøpe en iPad 3 i dag også.. MÅTTE ha et Apple produkt i tillegg gitt! :) Siden Asusen IKKE er portabel. Hehe!

 

ELLER skulle jeg heller ha kjøpt en Apple laptop til 13k? ;)

Lenke til kommentar

wirrumsen mente at du må over 15.000 kr hvis du velger en Mac, ja.

 

Kan for kuriositetens skyld legge til at man med en MacBook Pro til 15.000 kroner vil få ca 15.000 i 3DMark 06, og at du muligens må opp på "monstermaskinen fra helvete" (slik ser Asus G55VW ut i mine øyne) hvis du skal ha en Asus-bærbar som slår dette. ;)

 

Da syntes jeg nesten 10.000 3D mark 06 fra en laptop til 7800 kroner er bra!! Er det ikke? På slutten av 3dmark demoen dog, i den ørkenen (hvis jeg husker riktig), gikk det hakkete med 1 frame per second! :D Hehe...

 

Riktig med det at jeg mente at du må opp på en Mac på 15000 om du ønsker noenlunde spillytelse med en Apple-laptop.

 

Du kan for øvrig få nærmere 15000 i 3Dmark 06 for halve prisen av Mac'en:

http://www.mpx.no/k/...ku=757372#extra

Men da er det hverken Apple eller Asus.

 

Uansett, lykke til med den nyanskaffede Asus'en!

 

Sykt så den i5en med MINDRE ram (6 istedenfor 8 som jeg har) er beder på grafikk enn min? trolig pga 650-gfx kortet. min Asus har 630-gfx kort. Men følte jeg måtte ha i7 og 8 mg ram. skal drive en del med videoredigering.

Lenke til kommentar

Eh noen som vet hvorfor maskinen min lagger noe sinnsykt når den går inn og ut av sleep mode, og når den "down powerer" skjermen for å spare strøm? Da bloir musikken fra spotify SÅÅ TREG og robotstemmeaktig! Burde ikke denne maskien ha nok kraft til nesten hva som helst uten å bli treg?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...