Gå til innhold

Sommer-OL 2012 - Den store tråden


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Utifra både åpnings- og avslutningsseremonien ser jeg at Storbrittania bryr egentlig svært lite om sport. Uti denne avslutningsseremonien trodde jeg at jeg så på en kombinasjon av Eurovision, VG-lista og Live Aid.

Men det fungerer for meg, da jeg ikke er glad i sport fra før av.

 

Dette var en flott avslutningsseremoni. Etter hver låt satt jeg i spenning på hva som kom til å være det neste de kom til å vise. men det virket veldig VG-Lista under flere steder i seremonien. Likte svært lite disse Jessie J og de rapperne. Forstår at det er greit å vise noe for dagens unge publikum, men det oste svært lite britisk ut av dette. Altfor mye MTV.

 

Men det var heldigvis reddet av mye annet som den lille "Bohemian Rhapsody"-sekvensen, Electric Light Orchestra, de små David Bowie-sekvensene og mye annet som gir en mye tydeligere britisk stemning.

Skal jeg være ærlig, synes jeg Spice Girls var veldig koselig å se igjen.

 

Jeg likte veldig godt tributen til John Lennon. Koret som sang og akrobatørene som dannet ansiktet hans. Beijing klarte kanskje å imponere med presisjon og sylrette formasjoner, men denne sekvensen hadde mye mer sjel enn dem. Selv om jeg tror jeg vil plassere åpningsseremonien til Beijing på et høyere nivå enn denne. Men nå snakker vi avslutningsseremoni, som etter min mening var veldig god.

 

Likte veldig godt at de gjenskapte mannen i flammer fra albumcoveret "Wish You Were Here". Kanskje også et hint til resten av bandet, som også burde vært her? Jeg vet det er mange sjeler der ute som fremdeles håper på en liten reunion.

 

Jeg likte også da Eric Idle klatrer opp og starter på en kjent klassiker fra Monty Python's Life of Brian, "Always Look on the Bright Side of Life, en film som forøvrig var bannet her i Norge.

 

Det ble nesten litt vel mye. Showet så jo aldri ut til å ende. Trodde det var over etter Eric Idle, men det var fremdeles mye mer igjen.

 

Likte ikke "We Will Rock You" av denne Jessie J-kvinnen. Jeg synes jeg hørte hun ropte "We will rock THIS" i refrenget. Jaja, det var kult å se Brian May igjen.

 

Er det bare meg, eller var det veldig tydelig de gangene NRK-kommentatorene leste opp informasjon om et band eller en artist. Etter Eric Idles opptreden var det nesten som hun plukket fram den norske wikipediaen, søkte på Monty Python, og sa det som stod der :p

 

 

Det brazilianske innslaget var fint nok det.

Jeg tror de brazilianske seremoniene (åpning og avslutning) vil være veldig lik denne. (Mye dans og musikk), men med flere formasjoner og farger. Jeg tror ikke det er helt meg, da jeg ikke har sans for dette karnevalstyret. (Altfor utadvent og slitsomt i lengden). Men jeg tror det kommer til å være flott visuelt. Mye bruk av farger og formasjoner. Det kan være en fin overgang fra denne, som har fokusert mye på kulturen i Storbritannia. Og kan vi skylde dem? Den beste musikken kommer fra de britiske øyer.

 

 

Slokkingen av flammen.

Dette må jeg si var veldig minnesverdig. Et navn: John Barry!

 

John Barry var en stor britisk filmkomponist. Navnet ringer kanskje ikke så mange bjeller i dag, men dette er nemlig mannen bak James Bond-temaene. Navnet hans står bak musikkomposisjonen til tolv av tjueto Bond-filmer. Han har musikken til også flere filmer, blant annet Best Picture-vinneren "Out of Africa" og "Dances With Wolves".

Sistnevnte har noen veldig vakre temaer, og "John Dunbar Theme" ble spilt i det pillarene som holdt hver og en flamme sank ned. Og opp bak OL-flammen befant det seg en føniks. Dette er en fin detalj. For alle som er interessert i gresk mytologi (eller er fans av Harry Potter-serien) vet jo at en føniks dør i sine egne flammer og oppstår igjen fra dens aske. Føniksen er et symbol for gjenfødsel og udødelighet. Dette skulle jeg gjerne hørt kommentatorene nevne for det norske folk (men dette visste de nok ikke). De olympiske leker i Antikkens Hellas var et arrangement for deres guder. Det var hellig og guddommelig. Og føniksen fra den greske mytologien, som sakte steg ned viste selvsagt til at det alltid er liv i flammen, og de Olympiske Leker vil ikke ta slutt.

 

Og for å runde det av med fyrverkeri har vi The Who. Nei, så ble det kanskje ingen Led Zeppelin-reunion, men The Who er definitivt ikke noe å gråte for. Først kom Take That. Jeg ble nesten irritert og tenkte: "What!! Etter alt dette så er det Take That som avslutter showet. En skam!" men de ble rett og slett erstattet av tre-fire slagere fra "The Who". Helt herlig.

Lenke til kommentar

Du kan se avslutningsseremonien på nettsidene til Nrk ja. :) Link til del 2 her: http://tv.nrk.no/ser...2-08-2012#del=2

 

Regner også med at hele eller deler av denne havner på YouTube etterhvert. :)

 

Takk. Ja det var bare to av de gamle orginalbesetning. De spiller alltid de par tre samme låtene når det er sånn

Men det er nå likevel bedre enn det meste man hører av musikk i dag

Lenke til kommentar

http://www.dagbladet...ondon/22938231/

 

Gud bedre... Når skal folk lære?

Jeg venter fortsatt på et skred av dopingtatte fra damenes maraton. Dette er et sitat fra svenske Isabellah Andersson som er skråsikker på at de som er bedre enn henne er dopet.

Jeg fikk aldri sjansen til å juble med svensk flagg. Det er ikke noe moro å få en medalje i posten, sier hun.

Hun kom på 18. plass, så da må altså minst 15 av de 17 øverste være dopet. Hun må være rimelig fuckings mongo om hun tror hun får medalje i posten etter å fullført på 18. plass.

Lenke til kommentar

Vinter-OL i Sotsji først ;) Regner med medaljefangsten blir litt bedre der. Nå får man bare se frem til en fin vinter med skisport, og skal bli spennende å se om det kommer opp noen nye jenter som kan bemerke seg i langrenn, har trua på Heidi Weng, håper hu slår igjennom..

Lenke til kommentar

Ja vinter-OL går alltid samme år som VM i fotball, og er sjølsagt milevis over det året EM i fotball og sommer OL går. Jo men det er det kanskje delte meninger om da. Det var da vel og merke etter 1992, da det var siste gang begge OL gikk samme år. OL på Lillehammer var altså første som gikk etter det nye systemet.

Før gikk tre stykker (begge OL pluss EM i fotball) samme år. Det kan vel ha hatt noe med at EM i fotball fikk hevet status nært opp til de andre i 1984.

Lenke til kommentar

har hatt flere assist, ett par gode skuddforsøk. Har ikke kunnet gjøre så mye fra eller til etterhvert. Og ja, det var straffe. de fikk en klar fordel av å stå i feltet. har vært mange som har vært rævva.

Vi går ikke videre på gode forsøk.

 

Sant, men bør nevnes. men var en del bedre i åpningskampen.

 

Men i helvette Step_up, man vinner ikke kamper på elendige blokkerte skudd. Nøstvold spilte elendig, end of story!

 

ikke mer elendig enn andre spillere.

 

Slutte å gripe etter stråmenn nå da. Begynner å bli en smule irriterende.

har hatt flere assist, ett par gode skuddforsøk. Har ikke kunnet gjøre så mye fra eller til etterhvert. Og ja, det var straffe. de fikk en klar fordel av å stå i feltet. har vært mange som har vært rævva.

Vi går ikke videre på gode forsøk.

 

Sant, men bør nevnes. men var en del bedre i åpningskampen.

 

Men i helvette Step_up, man vinner ikke kamper på elendige blokkerte skudd. Nøstvold spilte elendig, end of story!

 

ikke mer elendig enn andre spillere.

 

Slutte å gripe etter stråmenn nå da. Begynner å bli en smule irriterende.

 

Grep aldri etter stråmenn og det jeg skrev er sant.

Lenke til kommentar

Nøstvold sugde i hele OL.

 

Dagbladet om Nøstvold:

Tonje Nøstvold:

Det gjør vondt å kaste en ener på terningen, men hva har hun bidratt med som forsvarer mer? To scoringer på 15 skudd. Null distansemål fra en skytter holder ikke. Bom på to av tre straffer. Rare taktiske valg og drar ned tempoet. Må løfte seg i alle faser.

 

Og det ble ikke akkurat bedre.

Endret av Jotun
Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...