Gå til innhold

Integrert GPU til sekundær skjerm?


Anbefalte innlegg

Hei,

 

Har en eldre skjerm liggende, tenker å bygge en PC med en Ivy Bridge CPU, og lurer i den forstand på om det er mulig å benytte den integrerte GPUen til denne skjermen, mens et grafikkort koblet til PCIe kjører den nye skjermen.

 

Hvis dette går an (hvordan?), lurer jeg også på om det at den sekundære skjermen kjører av den integrerte GPUen vil føre til noe ytelsesreduksjon (f.eks. spill på eksternt grafikkort på hovedskjerm med noe annet på integrert kort på sekundær skjerm) versus et scenario der man ikke benytter seg av den integrerte GPUen med sekundær skjerm.

 

Takk for alle svar!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ja, det integrerte kortet fungere fint til å kjøre egne skjermer på. Bare aktiver dette i BIOS. Ingen reduksjon i ytelse kontra å kjøre skjermene på samme det eksterne kortet. Faktisk vil det være gunstig å kjøre den sekundære skjermen på det integrerte hvis du benytter deg av skjermer med ulik oppløsning.

Lenke til kommentar

Det går i utgangspunktet helt fint, du bare lar det integrerte kortet være aktivert i BIOS, passer på at du har drivere installert for begge kortene (bare én driver dersom det er samme produsent), og kobler skjermene til de respektive skjermkortene. Dersom alt går som det skal vil Windows behandle skjermene som om de var koblet til ett skjermkort sømløst (delt skrivebord/kloning etc). Det er bare ett potensielt problem. Mange spill lar deg velge hvilken skjermkortutgang de skal vises på (eller de kjører automatisk på primærskjermen), og i disse er det bare å velge det riktige. I noen spill har du derimot ikke denne muligheten, og du vil da risikere at disse spillene kjører på feil skjerm. Uansett, bare prøv deg fram, det fungerer overraskende bra og vil gi liten til ingen merkbar forandring i ytelse.

Endret av Te'om
Lenke til kommentar

Ja, det integrerte kortet fungere fint til å kjøre egne skjermer på. Bare aktiver dette i BIOS. Ingen reduksjon i ytelse kontra å kjøre skjermene på samme det eksterne kortet. Faktisk vil det være gunstig å kjøre den sekundære skjermen på det integrerte hvis du benytter deg av skjermer med ulik oppløsning.

Tusen takk for godt svar! Nå graver jeg mye her, men spørsmål nummer to var egentlig: Vet du om det blir noen ytelsesforskjell med det oppsettet, kontra uten sekundær skjerm overhodet?

 

Jeg har hatt fem bærbare, og har ikke eid en stasjonær PC siden Pentium 4-tiden. Lurer derfor på om du også vet hva slags tilkobling skjerm til integrert GPU krever, og finnes denne på hovedkortet?

 

Edit:

Det går i utgangspunktet helt fint, du bare lar det integrerte kortet være aktivert i BIOS, passer på at du har drivere installert for begge kortene (bare én driver dersom det er samme produsent), og kobler skjermene til de respektive skjermkortene. Dersom alt går som det skal vil Windows behandle skjermene som om de var koblet til ett skjermkort sømløst (delt skrivebord/kloning etc). Det er bare ett potensielt problem. Mange spill lar deg velge hvilken skjermkortutgang de skal vises på, og i disse er det bare å velge det riktige. I noen spill har du derimot ikke denne muligheten, og du vil da risikere at disse spillene kjører på feil skjerm. Uansett, bare prøv deg fram, det fungerer overraskende bra og vil gi liten til ingen merkbar forandring i ytelse.

Flotte saker, tusen takk for god hjelp! Endret av Pixma
Lenke til kommentar

Ingen problem! Jeg var litt rask til å si at det er vanlig med VGA-utgang på integrerte skjermkort i disse dager, men ikke fortvil! Det er ingen sak å få tak i en billig DVI eller HDMI til VGA-overgang, og i mange tilfeller følger disse med skjermkortene man kjøper, så du vil uansett ikke støte på noen problemer i den retningen. Bare sjekk hvilke utganger som er på hovedkortet og ta med en overgang om det trengs.

 

Angående eventuelle ytelsestap ved spilling på primærskjermkortet og andre oppgaver på sekundærskjermkortet så vil disse i de fleste tilfeller være ytterst små, men det kommer selvfølgelig an på maskinvaren man kjører og hvilke oppgaver det er snakk om. Er det dagligdagse ting som å surfe på nettet, se en film eller ringe noen på skype så vil det nok ikke merkes dersom du har en noenlunde grei prosessor og mengde RAM, men dersom det er større ting (bilderedigering i Photoshop, videoenkoding, komprimering av store filer e.l.) vil det nok ha en viss innvirkning.

Endret av Te'om
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...