Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg har en SP selv og har eid en SP3. Bra produkt, men prisene begynner å bli smått patetiske. Men det gjelder jo det meste for tiden. Får jo snart ikke kjøpt hverken Mac, mobiltelefon eller en kvalitetsPC uten å rane en bank først.

 

Enig, det er derfor jeg stort sett handler elektronikk under kampanjer og det nevnte DNB-Power tilbudet. I mitt tilfelle får jeg da maskinen til 17 600, som er litt lettere å leve med. Dette forutsetter at Power tar inn maskinene da, og det ser ikke særlig lovende ut for øyeblikket. 

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-BnKsB4Fg0P

 

Jeg har en SP selv og har eid en SP3. Bra produkt, men prisene begynner å bli smått patetiske. Men det gjelder jo det meste for tiden. Får jo snart ikke kjøpt hverken Mac, mobiltelefon eller en kvalitetsPC uten å rane en bank først.

 

Enig, det er derfor jeg stort sett handler elektronikk under kampanjer og det nevnte DNB-Power tilbudet. I mitt tilfelle får jeg da maskinen til 17 600, som er litt lettere å leve med. Dette forutsetter at Power tar inn maskinene da, og det ser ikke særlig lovende ut for øyeblikket. 

 

 

Å stole på Power blir som å tro på julenissen dessverre. Verre møkkabutikk har jeg aldri opplevd. Alltid noe kødd når det gjelder garantisaker og slikt. Setter aldri min bein der igjen. Nå har jeg en SP1 og den får gjøre jobben i noen år til. Til dollarkursen eller prisene tar et saftig fall.

Lenke til kommentar
  • 2 år senere...

Jeg fikk prøve en Surface X i dag og var virkelig imponert. For noen måneder siden solgte jeg min Surface Pro 5 (egentlig heter den vel bare Surface Pro 2017). Jeg har i stor graf vært fornøyd med den, men laber batteritid, og dårlig penn (spesielt sistnevnte) har vært dealbreaker for meg og mitt bruk. Jeg erstattet den med en iPad Pro 11", og selv om det ikke er en perfekt løsning, så leverer den markant bedre batteritid enn min gamle Surface, oppleves raskere, og er i en helt annen liga hva pennen angår. Palm rejection, sammen med bare generell presisjon er så ekstremt mye bedre enn Surface Pro 5 leverte, at alle de andre begrensingene man aksepterer ved en tablet, ble enkle å svelge.

 

Men: Surface X, og den nye slim-pennen har fått meg til å kjenne litt på en følelse av anger. Pennen er mer presis, har en mye bedre tupp (som ikke sitter løst, slik som i originale Surface Pen, og oppleves mye mer presis enn min gamle. Litt mindre ergonomisk, men absolutt innenfor det som er akseptabelt. I tillegg var jo maskinen dritsexy i seg selv, og fikk andre Surface tablets til å umiddelbart se utdatert ut.

Lenke til kommentar

Hei har fått en Surface pro 4 med knust skjerm gratis, lurte på om noen har erfaring med skjerm bytte på Surface?

Hvordan er kvaliteten generelt på skjermen etter bytte?

Koster ca 1k for ny skjerm så kan jeg bytte dette selv, frarådes dette ?

Endret av Xakso
Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Slenger meg innpå tråden her, så jeg blir minnet på å sjekke innom av og til.

Jeg har kjøpt en Surface Go for å ha som kombinert PC og tablet, så får erfaringene vise om det er et dårligere valg enn iPad. Kjøpte med originalt tastatur, men har ikke kjøpt penn (da jeg ikke ser behovet pr nå). Førsteinntrykket er at det ikke er noen racer-PC, men det hadde jeg heller ikke forventet, både prisen og CPU tatt i betraktning, og jeg har en kraftig laptop som dekker behovet her. Skjermen ser meget bra ut, men kanskje ikke helt i klasse med iPad. Tastaturet var litt trangt, da det er mindre enn tilsvarende for de større Pro-modellene, men det var overraskende bra å skrive på. Pluss for valgbart og justerbart lys i tastene. Kommer til å måtte bruke noe tid på å sette den opp slik jeg vil ha den.

Lenke til kommentar

Penn eller ikke  er vel kun snakk om behov og/eller evner. Jeg kan vel egentlig ikke tegne, men jeg har vært lei av å drasse rundt på papirbunker i møter eller befaringer.

Med en Surface og penn er det raskt å skissere opp en løsning i OneNote eller Drawboard PDF, klippe det inn i en epost og sende det til deltakerne på møtet/befaringen før man går. Så er iallfall alle enige om hva som ble sagt.

Har en Samsung Note10 som ikke er så verst den heller, men det er betydelig bedre og enklere på en Surface.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

tenkte jeg skulle ytre mine tanker ang Surface Pro X her til de som bryr seg. liten backstory så solgte jeg pc mm når jeg fikk unge nr2.. ble råflott å ha det stående når det ikke blir brukt. (gamet litt før, men det gikk i dass)

Endte med at jeg kjøpte en Surface Pro X på launch day via microsoftstore.no og fikk 10% rabatt på hele stasen. Det ble en 128GB med 8GB ram og keyboard cover og penn. investerte så i en Lenovo P27U skjerm (4K) med USB-C docking og Surface keyboard og precision mus. Må si jeg er fryktelig imponert over hvor mye krefter maskinen har i Windows mm. Samboeren min har en Surface laptop (versjon 1) og den er virkelig ikke i nærheten av å drive en 4K skjerm tilfredstillende. Samme med jobbpcen min med en i5 7300U og 8GB ram. Ved oppkobling av skjerm er maskinene så trege at alt annet enn å skru av internskjermen på laptop = kan ikke brukes. Surface Pro X drar interne skjermen og 4K skjerm easy peacy. Imponerende! Skjermen er fin og det er behagelig med omtrent null bezels. Det gjør ett eller annet med feelingen når maskinen brukes.

Dette er per nå min eneste PC og til jobb (citrix) og video/mail/surfing etc så fungerer denne maskinen helt vanvittig bra. Strålende batteritid og integrert 4G gjør også sitt. Per nå kjører jeg Edge ARM 64 versjonen og surfing er raskt. Pennen bruker jeg kun til lett tegning/skissing/markering, men den er presis og fin. Aner ikke hvordan denne fungerer til proff tegning, men det tipper jeg de aller fleste ikke bryr seg nevneverdig om.

poenget mitt er at denne fungerer strålende på kjøkkenbordet og som dockbar windows 10 PC tilkoblet 4K skjerm. Eneste jeg har å utsette på denne maskinen per nå er at den er for tung og stor til og brukes som tablet. det GÅR, men jeg mener det er litt slitsomt å holde den og navigere en såpass stor device. (jeg kliner til med en Neo og Duo når det kommer...)

Oppgraderte også min 128 til en 256G disk fra Toshiba (BG4) forleden. Recovery toolen i Windows 10 med en USB-C stick gjorde dette relativt enkelt. Husk at man trenger en veldig veldig liten torx for å få til dette.

Oppsummert mener jeg denne devicen har fått altfor mye tyn. Jeg tror mange kunne hatt denne som hovedpc uten problemer.

EDIT: for ikke å snakk om ladingen. jeg har bare ladet via USB-C (ligger ladere overalt i huset her) og den lader opp batteriet vesentlig fortere enn noen annen PC jeg har hatt før. Typisk 30-40min for lading fra 30-40% til 100%. (kommer opp melding med hvor lang tid til fullt). Dette er en ting som er undervurdert i dag.. hurtiglading burde være standard på alt av PC mobil mm.

EDIT2: jeg har god erfaring med Surface produkter fra før (har hatt Pro 3, 4, Laptop 1 og Book 2 samt Surface Go 128/8GB). Surface Go ble litt for tregt for meg til blandet bruk. Synd de ikke gikk for en ARM prosessor på den. Batteritiden var også for dårlig på Go i forhold til at man må lade "hele" tiden. Jeg likte ideen og produktet godt, men den manglet det siste lille. Pro X har helt klart fikset dette for meg. Håper bare Neo ikke kommer med en for dårlig Intel CPU så man irriterer seg over ytelsen.

 

Endret av **dp**
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...