Gå til innhold

Nytt Internt WIFI-N kort.


Anbefalte innlegg

Hei, skal ha meg ett internt Wifi kort da USB donglen som jeg låner ikke fungerer optimalt.

 

Har veldig lite peil på wifi kort ettersom jeg aldri har kjøpt det så gikk til pris guiden og så hvilke som var populære.

 

Har Asus Rampage II Extreme hovedkort ( http://www.hardware....extreme/66677/2 ) med skjermkort over ene PCIe 1x porten og Lydkort i det andre men fortsatt 2 PCIe 16x/8x ledig og en PCI port ledig så skal kunne ta inn PCI og PCIe 1x (i 8x eller 16x porten).

 

Disse var de jeg så på, og tar gjerne imot andre forslag.

 

Edit: Pris er ikke et stort tema, så lenge det ikke koster all teen i Kina.

 

 

Disse er de to jeg så var veldig populære, en PCI og en PCIe.

 

 

D-Link DWA-547:

Pris: 290,-

Grensesnitt: PCI

Overføringshastighet: 300

http://prisguide.har...k-dwa-547-60203

 

og

 

 

D-Link DWA-556:

Pris 325,-

Grensesnitt: PCI-Express

Overføringshastighet: 300

http://prisguide.har...6-127989/lenker

Endret av Penetal
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er vanskelig å kommentere på de spesifikke modellene av interne kort da det ofte er mye det samme i praksis. I så fall måtte jeg gravd opp de tekniske detaljene og sett på hvilke evt. smådetaljer som var forskjell mellom chippene som ble brukt.

 

Mer generellt sett så vil jeg heller kommentere på at et internt kort ikke nødvendigvis er det beste valget i mine øyne. Tingen er at du blir veldig veldig begrenset i forhold til posisjoneringen til antennen. Mange antenner er fint - men det gir deg bare signaldiversifisering - og kan ikke nødvendigvis veie opp for dårlig posisjonering. Med et internt kort så sliter du dersom det er en faktor for den dårlige forbindelsen ettersom du må flytte hele maskinen for å endre posisjoneringen. Du kan evt. extende antennetilkoblingen men da får du veldig betydelig signaltap å ty med i stedet - selv på veldig korte avstander.

 

Av den grunn så er jeg egentlig fan av USB(2) løsninger. Disse er ofte mye de samme i forhold til hvilke radiochipper og denslags som blir brukt - og har den fordelen at det er trviellt enkelt å slenge på en USB forlengerkabel ved behov dersom du vil plassere antenneløsninger med optimalt. At du også kan ta den med deg og plugge den på en annen maskin er jo forsovidt også en fin liten bonus.

 

Hvis du ser etter rimelig heavy-duty eksterne USB nettverkskort så er gjerne noe i denne duren noe for deg:

http://www.ebay.com/itm/Sinmax-SI-7200ND-High-Power-802-11-B-N-G-300M-USB-Wireless-Adapter-1000MW-Wifi-/200724046544?pt=US_USB_Wi_Fi_Adapters_Dongles&hash=item2ebc15e2d0

eller enda mer ekstremt:

http://www.ebay.com/itm/Extreme-long-range-2000mW-2W-Wireless-N-USB-Adapter-WIFI-802-11-B-G-N-/300729204341?pt=US_USB_Wi_Fi_Adapters_Dongles&hash=item4604db7e75

 

Med fleksibiliteten for posisjonering og utbyttbare antenner så gir slike løsninger deg veldig mye fleksibilitet - for en rimelig penge. Ellers så er sikkert de kortene du selv linket helt ok. Jeg kan ikke svare på hvilket som er "best". De er sansynligvis rimelig identiske utenom forskjellen i PCI/PCI-E interface - og sistnevnte betyr ingenting i praksis. Hvilken du bør velge av de to er bare avhengig av hvilken fysiske porter du har ledig på hovedkortet.

 

-Stigma

Lenke til kommentar

Det er vanskelig å kommentere på de spesifikke modellene av interne kort da det ofte er mye det samme i praksis. I så fall måtte jeg gravd opp de tekniske detaljene og sett på hvilke evt. smådetaljer som var forskjell....

 

-Stigma

 

Nei da kjøper jeg nok bare en av de to, USB kort er ikke aktuelt for meg nå.

Takk for svar.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...