Gå til innhold

Den lille Apple  iPhone 5 / 5S / 5C tråden


Anbefalte innlegg

Kjedelig at ingen butikker selger iPhone 5 uten abb. Heller ikke Eplehuset gjør det, såvidt jeg har lest. Ergo, jeg må håpe at Apple.no er flinke og sender pakker i tide slik at den er hos meg den 28. De klarer det i andre land, klarer de det i Norge? Det gjenstår å se...

Men vet vi at vi kan forhåndsbestille så den er her allerede 28?

 

Eller blir det lagt ut for bestilling den 28?

 

Når det gjelder frakt, så bruker de som regel DHL, betaler du de 80 kr ekstra for express så tar det ikke mer 2-3 dager max fra nederland (der de bruker å sende fra) til du har den.

 

Syntes forøvrig å kjøpe den gjennom en annen forhandler ikke er så verst.

 

Fks.

Koster meg 5000 kr å kjøpe den hos apple (sånn ca)

Netcom medium fks koster 200 kr måneden. Det blir 2400 kr på et år. 7400 totalt.

 

Eller så kan jeg kjøpe den direkte fra netcom eller forhandler

og den vil ligge på rundt det samme :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Som sagt så blir det sjeldent noe dyrere om du finner deg et passende abonnement og binder deg til det, tar man med i regning at du har inkludert forbruk så blir ikke totalprisen så ille med binding.

 

Apple iPhone 4S 16GB kostet uten abonnement direkte fra Apple 4'879kr (?), legger vi da på Telenor Komplett Medium abonnement til 249,- kr per mnd så er totalprisen inkludert forbruk på 7'867kr etter 12mnd.

 

Om du bandt deg til nevnte abonnement så betalte du vell i starten noe rundt 2'500kr, og med bindingstillegget så betaler du 449,- kr per måned som gir en totalpris på 7'888kr.

Lenke til kommentar

Hvis det stemmer at Apple har laget sin egen CPU core som implementerer ARM instruksjonsettet allerede nå så er dette meget imponerende.

 

Nesten samtlige store aktørene som implementerer ARM bruker bare ferdig IP lisensiert fra ARM (Cortex A9, etc.)

 

Qualcomm lager sine egne brikker (Scorpion, Krait, etc.), og Nvidia jobber med sitt eget design (Denver), det er de eneste av de store.

Lenke til kommentar

 

Dette er jo kjempe interessant, ettersom Apple nå begynner å mekke sin egen SoC så åpner jo det opp for enda bedre optimalisering og sammenknytting mellom maskinvare (Apple AX SoC) og programvare (iOS). iOS er jo allerede veldig godt optimalisert, noe vi ser ganske tydelig når det først måtte en Samsung Galaxy S3 med firekjerner Cortex-A9 på 1.6GHz til for at Android skulle føles noenlunde snappy som på iPhone 4 med iOS som sitter med en single-core Cortex-A8 på 1.0GHz.

 

Dette betyr vell også at Apple nå har gått bort fra Samsung når det gjelder produksjon av SoC? De har vell også gått over til Eplida og Hynix når det kommer til minne / NAND, skjermpanelene tar vell LG og Sharp seg av og mobilbrikken (GSM, CDMA, LTE) kommer fra Qualcomm, da er det vell ikke stort igjen som kommer fra Samsung?

 

 

Ikke at jeg syntes det er noe vannvittig stort behov for å bevege seg bort fra Samsung, de kan tross alt levere gode skjermpaneler, de kan levere bra minne og NAND og de har gjort en god jobb når det kommer til å produsere Apple sin SoC tidligere, men det er jo litt morsomt at Samsung nå må se at en av deres største og mest stabile kunder plutselig migrerer mer eller mindre totalt bort, det svir nok litt på lommeboka for å si det mildt.

Lenke til kommentar

Virker som Samsung ikke føler seg så alt for trygg..

 

Hvis de virkelig mener at Galaxy SIII er såpass mye bedre enn iPhone 5, hvorfor lange en skjev sammenligning bare for å skape en form for vrangforestilling av iPhone 5 satt opp imot Galaxy SIII? Det å liste hver minste lille "custom feature" Galaxy SIII har i programvaren, uten å nevne noe som helst av hva programvaren til iPhone 5 gir deg er jo bare smålig.. Oser ikke akkurat selvtillit av slikt.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Har satt meg på venteliste hos lokal Spaceworld. Nr 4 i køen.

Gjorde det samme for en del år siden hos en lokal spaceworld shappe, stod som nr 3 og fikk beskjed om å vente på telefonoppringing

Telefonen kom aldri og da jeg selv tok kontakt fikk jeg beskjed om at jegtil tross for venteliste og beskjed om oppringing selvsagt måtte stått i kø den morran de fikk de inn .......

Nå har jeg aldri handlet en ting på den dritt shappa og kommer heller aldri til å gjøre det

 

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...