Gå til innhold

Tips ønskes - vil gjerne tjene min første krone for året


Anbefalte innlegg

Jeg har nå vært arbeidsledig i nærmere ett år og i min forrige stilling ble det til tider måneder uten arbeid. Jeg bor fortsatt hjemme, til tross for at det ikke er noe jeg har veldig lyst til. Siden jeg er privatist og ikke følger alminnelig utdanning så får jeg ingen støtte hos Lånekassen og jeg kan se langt etter penger fra NAV. Det er selvsagt ikke en behagelig livssituasjon og nye klær kan jeg ikke huske sist jeg hadde råd til. Nå er nettopp de 140 kronene i årsgebyr for Visa-kortet trukket og det forårsaket at kontoen ble overtrukket med over 100 kroner. For å låne fra komiker Louis C.K. så skulle jeg ønske jeg ikke hadde noen ting, men jeg har mindre.

 

Hverdagen min går stort sett ut på å snakke med ei hyggelig dame på NAV som ikke kan hjelpe meg avbrutt av perioder der jeg forbanner verden før jeg sjekker stillingsannonser og skriver søknader til krampa tar meg. Det tar seg ikke så veldig godt ut å ha "VGS drop-out" på CV-en, så jeg hører sjelden tilbake fra noen. Det er ikke like givende å skrive søknad lengre da jeg antar at papiret helst brukes som toalettpapir. Eneste grunnen til at jeg ikke har gitt helt opp er håpet om at hvertfall ett par potensielle arbeidsgivere har glemt ukebladet eller tegneserien slik at de blir tvunget til å lese min søknad før de tørker seg bak med den.

 

Er det noen på det vide nettet som har tips til en potensiell fremtidig vinningskriminell om hva han kan gjøre for å unngå sin skjebne? Jeg tenker spesielt på en ok måte å tjene noen kroner på i påvente av fast jobb eller noen steder jeg kan henvende meg for hjelp.

Endret av bendik91
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er en vanskelig situasjon, men det kommer til å gå seg til!

Hva ønsker du å jobbe med? tenker litt på sikt, lang sikt.

Nå vet ikke jeg hvordan det er rundt der du bor, men du kan vell høre med det lokale avløserlaget, om de har noe? Jeg jobbet som avløser fra jeg var 14 til jeg ble 18, kjempejobb!

Ellers så kan du vell høre med noe håndverkere om de trenger ekstra hjelp, og om det er muligheter for å gå som hjelpearbeider for tilslutt å ta et fagbrev :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det er flott at du spyr ut jobbsøknader, men tar du selv kontakt med de arbeidsgiverne du har sendt de til? En arbeidsgiver vil normalt ansette folk som er interessert i å jobbe der. Ved å kontakte potensiell arbeidsgiver en ukes tid etter at du har levert søknaden, enten det er på telefon eller ved personlig oppmøte, vil normalt gi inntrykk av at du faktisk vil ha jobben.

 

Spør om de har rukket å se på søknaden din. Har de ikke sett på den ennå, så kan du jo samtidig tilby deg å ta en prat med den som har ansvar for ansettelser allerede nå. Kanskje får du lurt inn et jobbintervju der og da.

Spør om når du kan forvente å få tilbakemelding på søknaden din. Hvis du ikke hører noe innen det tidspunktet de oppgir, så tar du kontakt igjen.

 

En som er ivrig etter å få en jobb, gir ofte et inntrykk av at vedkommende faktisk er ivrig etter å gjøre en innsats i jobben. Det gir i alle fall et bedre inntrykk enn en som bare leverer en søknad, men ellers er anonym. Det at du selv tar kontakt, gjør også at den som skal ansette hører navnet ditt flere ganger. Når denne personen så kommer til din søknad, så husker han kanskje navnet ditt og får et nærmere forhold til søknaden din.

 

Du bør heller ikke begrense søknadene dine bare til steder som har lagt ut en stillingsannonnse. Lever søknader til alle steder som du kunne tenke deg å jobbe.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Takk for tilbakemeldingene!

 

Jeg vet ikke sikkert hva jeg vil jobbe med lengre fram i tid, men vurderer alt fra programmering/IT til naturvitenskap og litt til. Har tidligere gjort forsøk på å få jobb som hjelpearbeider ved en mindre elektrobedrift og er interessert i noe lignende nå, men som regel så foretrekker slike bedrifter lærlinger. Avløser høres helt greit ut, men jeg har ikke mye greie på gårdsarbeid og kunne ikke finne et slikt lag i mitt området dessverre.

 

Gode tips om arbeidssøking også. Nei, jeg må ærlig innrømme at jeg ikke har tatt mye kontakt etter å ha sendt søknad, men det er noe jeg skal ta i betraktning. Jeg har fått positiv respons når jeg har møtt opp på bedrifter som driver med varetransport (sånt som jeg arbeidet med tidligere), men når jeg nevner at jeg mangler C1-sertifikat så får pipa fort en annen lyd. Skal så definitivt vurdere å pushe mer, spesielt på de mest interessante jobbene.

Lenke til kommentar

Hvis du liker elektro, har du vurdert og bli voksenlærling?

Dette med sertifikat, har du prøvd og få NAV til og sponse deg?

 

Det er de færreste jobbene som lyses ut så det og ta kontakt er nesten eneste måte og finne noe, du får ingen oppfølging fra NAV?

Lenke til kommentar

Ta kjentmannsprøven og begynn å kjør taxi! Dette gjorde jeg under studiene, og det var gode penger å tjene i helgene. Drosjesentralene krever vel som regel at man er over 20 år og har hatt lappen i 1 år før man kan ta den. Dette får du helt sikkert NAV til å sponse. Anbefales sterkt

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...