Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Pusteproblemer ved kondisjonstrening


Aileronroll

Anbefalte innlegg

Hei.

 

Er ganske aktiv på joggefronten og har vært det i ca 1,5 års tid nå. Jogger mist 2 ganger i uken, av og til så ofte som 5 ganger i løpet av en uke. Jogger alltid slik at jeg blir skikkelig sliten, varierer i lenge og intensitet. Rett før påske begynte jeg å slite litt med en vondt i foten når jeg jogget. Så da påskeferien kom tok jeg halvannens uke treningsfri. Startet på igjen etter påske da jeg reiste opp til Trondheim igjen, men det føltes som jeg hadde hatt et års fri fra joggingen. Når jeg løper nå, kjennes det ut som strupehodet snører seg og jeg klarer ikke puste skikkelig. Kjennes ut som jeg puster gjennom et sugerør. Dette påvirker selvsagt mine løpsprestasjoner og min normale, tidligere ikke alt for utfordrene joggerute opp til Byåsen er blitt et helvetes blodslit. Det er ekstremt frustrerende, fordi jeg er overhode ikke sliten i beina og har en rolig puls helt frem til jeg på et tidspunkt kjenner at det snører seg i halsen, og med det som kjennes ut som halvert oksigenopptak, så blir det som å løpe i sirrup.

 

Jeg har aldri vært plaget av noe lignende før og irriterer meg grønn og gul over det. Noen som har noen idé om hva som forårsaker dette? Mistenker at det kan være pollenrelatert, men jeg har aldri hatt noe problemer med det før.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Mulig det kan være flere årsaker til dette, men jeg utviklet "treningsindusert astma" i 20 årsalderen. Tror det er relativt vanlig og muligens det du også opplever. Luftveiene snører seg igjen under hard kondisjonstrening. Jeg fikk utskrevet en inhalator av legen og puster inn denne en gang før hver treningsøkt. Dette har vært helt uproblematisk og jeg har ikke hatt noe problemet så lenge jeg husker å bruke inhalatoren.

 

Denne typen astma er veldig vanlig, spesielt blandt personer som trener utholdenhet og utholdenhet i kaldt vær. Var det ikke snakk om at halve langrenslaget har astma av en eller annen form?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...