Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Ja, da har man endelig satt seg ned for å begynne på et prosjekt som har gjæret bakerst i hjernebarken i en lang tid.

 

Planen er å bygge en case rundt et Raspberry Pi ( for de uinnvidde: En veldig liten datamaskin som du får kjøpt rimelig - http://www.raspberrypi.org/), denne skal da kombineres med ymse hardware man har liggende (et HD44780 basert 20x4 VFD og en 7" touch screen er blant ingrediensene).

 

Det hele skal da skvises (så fremt jeg får plass) inn en gammel høyfjellssol.

 

img_2950.jpg

 

Ja, dette var da en høyfjellssol som min gamle bestemor hadde stående fra midten av forrige århundre engang.

Innmaten er for lengst tatt bort, og den har da to kuleledd i hver sin ende av "hanken" som gjør at de to halvkulene går fra hverandre, lampen var da i øvre halvsfære.

 

img_2951.jpg

 

Diameteren er ca 20cm og for de mer geometrisk anlagte av oss minimerer det da volumet jeg har til rådighet betraktelig, mini-itx er for stort og nano-itx er for dyrt/vanskelig å få tak i.

 

Jeg skal prøve å få en 7" liliput skjerm der som lampen var før, denne er nå bestilt og jeg ser frem til å banne når den eventuelt ikke passer.

 

Heldigvis har man dremel :)

 

Nøyaktig plassering av VFD er noe jeg fortsatt ser på, om det skal være synlig hele tiden eller bare ved åpning.

 

En liten modell som forhåpentligvis illustrerer det (muligens) ferdige resultatet jeg håper på:

 

01.jpg

 

Edit: Link til kommentartråd: https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1431273

Endret av von Klinkerhoffen
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ja, da fikk man svar fra Farnell, og foreløpig estimat sier jeg får min Raspberry Pi i slutten av Juni. Dvs jeg må vente 2 måneder. En liten strek i regningen siden jeg ikke er veldig tålmodig. I mellomtiden har jeg bestilt en 7" lilliput skjerm som (forhåpentligvis) passer i den øverste halvkulen.

 

Ellers ser jeg på alternative hovedkort som dette, men da kommer prisen til å gå opp ca 1500 kroner i forhold til budsjettet.

 

Må innrømme det ser pent ut og er kraftigere enn RaspberryPi:

WAFER-PV-D5252-Large.jpg

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Det tok UPS 11 dager å sende en pakke fra USA til Norge, mens Posten i Norge brukte mindre enn 36 timer fra å fortolle og sende den til mitt postkontor i Bergen. Smått imponert :)

 

For i dag fikk jeg skjermen:

 

IMG_6099.JPG

 

Det da en 7" Liliput skjerm med hdmi/vga/compositt og usb touch. Støtter opptil 1080p men native oppløsning på 840x480 (mener jeg det var).

 

Ser pen ut og ser foreløpig ut til å passe noenlunde.

 

Siden dette er et kit så er det ingen ramme som jeg skal lage selv. Noe jeg aldri har gjort før, så dette kan bli spennende :)

Lenke til kommentar

Ja, da var det å gå igang med å få plass til skjermen.

 

For å illustere hvor liten kulen er, her er en 3.5" disk inne i den ene halvkulen:

 

IMG_6095.JPG

 

Som sagt, ikke mye plass :)

 

Her er reflektoren som skal fungere som feste/vugge for skjermen:

IMG_6120.JPG

 

Laget i aluminium og klar til å bli massakrert. Siden jeg har flyttet befinner ikke min kjære Dremel i samme fylke som meg, noe som gjør at man må bruke baufil. Heldigvis er metallet her ganske bløtt så det var ikke noe problem å skjære.

 

Bare en liten prøve først:

IMG_6118.JPG

 

Ja, det blir ikke god plass, men jeg liker en utfordring...

 

Etter litt saging, banning, kosting og pussing ser nå hjørnene på skjermen slik ut:

IMG_6126.JPG

 

Prøver å bestemme meg om jeg skal prøve meg på å smelte loddetinn eller noe lignende for å rette opp kanten eller bare bruke sparkel og så lakkere over, får se hva som blir best.

 

Siden denne skjermen kommer med en del innganger på kretskortet så måtte jeg skjære plass til de også:

IMG_6128.JPG

 

Nå må jeg bare finjustere litt og finne ut hvordan jeg skal dekke området rundt skjermenslik at det blir en hel flate.

 

Å trekke ledningene til skjermen blir også en utfordring, hdmi-kontakten er helt ordinær, men den kommer med en spesiell HDMI kabel som har en USB-plugg til touch screen i ene enden, hvilket betyr at signalene til usb touch screen er på hdmi-kontakten på kretskortet. Jeg regner nesten med at signalet låner en ledig pin og to som er satt av til ethernet over HDMI, men kanskje noen har kjennskap til dette?

 

Og siden jeg må trekke ledningen gjennom festet til lampen betyr det at jeg må lodde/koble til egen hdmi kontakt.. Kan bli artig :)

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Så har jeg bestemt meg for å lage en heldekkende plate til å ha rundt skjermen, har nå mekket en liten "mockup" som illustrerer hva jeg skal lage:

 

IMG_6138.JPG

 

Nesten litt synd at skjermbildet ikke er i midten av skjermen, slik at det blir en bredere kant på den ene siden.

 

Det er da en sirkel med diameter på 19,7cm med et 15,5x9,3cm rektangel til skjermen (det følger med et panel for knapper også, men har ikke bestemt meg om jeg trenger de knappene synlige.

 

Ser for meg at jeg må laget det i aluminium, skulle gjerne hatt noen til å CNC frese det for å få det rent og pent, men er usikker på om det er mulig å få gjort på hobbybasis.

 

Noen som kjenner til CNC fresere i aluminiumsplater i Bergen?

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Jakten på CNC fresere fortsetter, jeg har enda til gode å få svar fra noen i Bergensområdet som jeg har sendt mail til, så enten har de tatt ferie eller foretrekker store bedriftskunder..

 

Farnell har endelig sendt Raspberry Pi'en min, så den burde være her neste uke, da kan jeg endelig planlegge design av hovedsfæren.

 

Bestilte også en del 20x20 cm aluminumsplater for å bruke til innmat fra http://www.modellers.com/ som jeg håpet noen kunne frese for meg, men ser ut til at jeg må gjøre det på gamlemåten.. Er litt perfeksjonist så spørs om jeg kommer til å si meg fornøyd med saging på frihånd / med Dremel.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...