Gå til innhold

Multicom Kunshan P150E/P170E tråden


BIG1

Anbefalte innlegg

Jeg har ferdigmoddelen til 12k. Men det virker som om grafikkkortet ikke helt virker som det skal, eller at noe er galt...

 

Jeg installerte nemlig Age of Conan, som kjørte plettfritt på 60 fps på høye instillinger på min gamle stasjonære maskin med GeForce 8800 GTS (640 mb), AMD athlon x2 prosessor og 2gb RAM.

 

Når jeg kjører spillet på denne som definitivt skal være mye kraftigere får jeg 25 fps på LAVE instillinger. Rundt 10-14 (!) på høye.

Jeg har installert skjermkortdriveren og jeg har AMD Radeon HD 7970M + Intel HD Graphics 4000 i Enhetsbehandling.

 

Lastet også ned en demo av Just Cause 2 for å teste, og det kjørte ikke spesielt bra på høye instillinger, og hadde brukbar men fortsatt lav FPS (rundt 30) på lave instillinger.

 

Er dette riktig? Burde jeg ikke kunne kjøre spill mye bedre en dette?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jo. Men med HD 7970M så kan man aldri vite.

For meg høres det ut som et typisk Enduro-problem: Det skjønner ikke at du gjerne vil svitsje over til HD 7970M fordi du skal spille et spill, og kjører ufortrødent videre på HD 4000.

Endret av thomit
Lenke til kommentar

I enhetsbehandlig er det en PCI enhet som ikke er gjenkjent(bilde). Kan det være det som er problemet? Kanskje det er noe maskinvare feil?

 

Her kan du finne alle driverene du trenger for p150/170

 

13_03.jpg

 

Her fant jeg også driverene som funket for min touchpad (det fungerte ikke å bruke driverpakken direkte fra synaptics, og disse er tilpasset windows8).

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Veldig frustrert nå. Har installert Skyrim, det kjører på rundt 20 fps på laveste innstillingene.

 

Når jeg bruker "Switchable graphics" og setter Skyrim til "High Performance" går den automatisk tilbake til "Not Assigned" hver gang jeg starter opp spillet.

 

Jeg kan forsåvidt også kun velge Intel HD Graphics 4000 som grafikkadapter i instillingene.

 

Virker som den nekter å bruke 7970M kortet??

 

Eller er det virkelig så dårlig ytelse på maskinen? Noen andre som har denne ferdigmodellen(eller nærmest lik) som har prøvd Skyrim eller like krevende spill som kan si noe?

Endret av Lex123
Lenke til kommentar

Som sagt før utallige ganger: Med 7970M må du regne med å måtte knote litt for å få ting på stell. Du sparer penger i forhold til å velge et GTX 680M i stedet, og dette er altså det du sparer deg til.

 

Nei, maskinen skal ikke yte så dårlig. Det er ingenting i veien med maskinen, men det er mangler ved AMD's Enduro, som åpenbart ikke har blitt rettet opp ennå. Det du må gjøre, er å eksperimentere med driver-versjoner. Sikkert noen som har gode råd; evt. se litt lenger bakover i postene i denne tråden.

 

Hvis du ikke gidder alt styret, send maskinen tilbake med beskjed om at du vil ha en versjon med GTX 680M i stedet.

Endret av thomit
Lenke til kommentar

Etter ca. 3 timer med prøving og feiling fikk jeg det endelig til til slutt.

 

Det var enten 13.1 eller 13.3_beta driveren jeg installerte til sist (beklager at jeg ikke husker, etter 3 timer med installasjoner/avinnstallasjoner trodde jeg ikke det skulle fungere uansett, har prøvd begge to tidligere uten at det fungerte) etter at jeg huket bort noen av tingene den ville installere, slik at den kun installerte AMD grafikk driveren + catalyst control center.

Endret av Lex123
Lenke til kommentar

@Lex123 Jeg har samme ferdigmodell som deg, og Skyrim kjører 60 fps glatt med noe mouse lag. Ved Vsync skrudd av kjører jeg som oftest 40-100 fps med Ultra og 2k Textures modden.

 

@Thomit Hvordan fungerer dette? Jeg har den samme ferdigmodellen som Lex123, og jeg har også problemer med noen spill; Minecraft, Ace of Spades, Counter Strike Source og et par andre spill kjører dårlig. Er det noen måte å få byttet kostnadsfritt?

 

("Svar" funksjonen funket dårlig, så måtte bruke @ istedet.)

Endret av Katta2010
Lenke til kommentar

@Thomit Hvordan fungerer dette? Jeg har den samme ferdigmodellen som Lex123, og jeg har også problemer med noen spill; Minecraft, Ace of Spades, Counter Strike Source og et par andre spill kjører dårlig. Er det noen måte å få byttet kostnadsfritt?

 

("Svar" funksjonen funket dårlig, så måtte bruke @ istedet.)

 

 

Ved internettkjøp har man full returrett hvis man ikke er fornøyd med kjøpet av en eller annen grunn. Innen et gitt tidsrom, selvfølgelig - er det ikke 14 dager da tro? Man kan derfor returnere en maskin med HD 7970M dersom man ikke er fornøyd med den, få refundert pengene, og deretter bestille en ny maskin med GTX 680M i stedet. Merkostnaden på en maskin med GTX 680M må man selvfølgelig betale. Alt forutsatt at maskinen returneres uten spor av bruk, i hel originalembalasje osv., og med harddisken eller SSD'en i samme stand som da du fikk den. Hvis ikke det går, så kan man jo alltids ta kontakt med Multicom, forklare at man gjerne vil sende inn maskinen og få byttet skjermkort. Det vil koste penger, selvfølgelig, men avhengig av hvilken avtale man får til med Multicom, så kan det kanskje være en utvei for de som plages mye med HD 7970M.

Endret av thomit
Lenke til kommentar

Jeg bestilte ett gtx 680m kort fra Multicom å installerte det selv, guide finner du på internett er veldig lett, kortet koster 5400 da får du med alt du trenger, det var verdt det, alt går som en drøm nå i forhold til ati 7970m og Enduro...

Skal legge ut 7970m kortet for salg 2000kr :)

Lenke til kommentar

Hei.

Jeg skulle renske vifta for støv og var litt uheldig. Det endte med noen knekte vifteblader og nå bråker vifta som aldri før og dataen vibrerer. OQokdUo.jpg

Jeg spurte Multicom om jeg kunne kjøpe en ny vifte av dem, men de sa de ikke hadde dem og henviste meg til ebay. På ebay finner jeg bare hele vifta med deksel osv til flere hundre kr (pluss toll og frakt). Jeg har sett i flere norske nettbutikker, men finner ingen som ser ut som passer. Er det noen som har noe tips?

Lenke til kommentar

På ebay finner jeg bare hele vifta med deksel osv til flere hundre kr (pluss toll og frakt).

 

Jeg har ikke skrudd mye på laptoper, men hadde lett kjøpt den på ebay for å spare meg litt "hodepine". :)

 

Når det gjelder mine trege taster (spesielt A og numpad 5) tok jeg kontakt med Multicom som sendte meg et nytt tastatur som jeg byttet selv. Nå er problemet borte, og jeg finner ingen andre taster på det nye tastaturet som er trege heller.

Omtrent som å få en ny laptop igjen dette. <3

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...