Gå til innhold

Duger fortsatt intel Q6600?


Dav_id

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg vet at intel Q6600 prosessoren er veldig gammel. Fikk denne av en kompis med et asus hovedkort og 8gb med ram. Betalte ikke noe for det siden han oppgraderte til noe bedre. Skal kjøpe kabinett, ssd, PSU og grafikkort selv slik at jeg får brukt det. Lurer bare om denne prosessoren fortsatt duger til de fleste spill? Noen som har brukt denne med BF3 eller nyere spill?

 

På forhånd takk for svar! :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tenkte jeg skulle overklokke denne for å få best mulig ytelse. Jeg fikk med en god kjøler også. Skal skaffe et Nvidia 560ti skjermkort også tenkte jeg på å kjøpe en 120 gb intel 520 ssd. Skal jo bare ha denne midlertidlig uansett frem til jeg har råd å oppgradere noe bedre.

Lenke til kommentar

Det er visst slik at en Q6600 kan overklokkes til 3.0 GHz uten økning av volt, og så skal det være lett å få den opp i 3.2, og med god kjøling så kan en jo få den opp i 3.5-3.6. For min egen del så hopper temperaturen til 72 grader C når jeg spiller Battlefield 3, så det er litt i det meste laget tror jeg.

 

Har for øyeblikket en litt pinglete Noctua NH-U12P SE2 cpu kjøler og når jeg snart får skaffet meg 2500k prosessor til mitt nye (ligger på hylla) hovedkort, så skal jeg kjøpe Noctua NH-D14 kjøler for å enten kunne overklokke eller kjøle cpu'en såpass at jeg kan få en litt mer stillegående maskin.

 

En må nesten alltid sjekke om en cpu kjøler vil engang passe til hovedkortet. Jeg ville skaffet en NH-D14 kjøler til Q6600'en. Kan ikke selv pga. gammelt et MSI P35 Platinum hovedkort som tilfeldigvis ikke passer.

 

Spiller i dag Battlefield 3 med Q6600 prosessor @ 3.5 GHz, sammen med et overklokka Radeon 5850 kort med tilpasset kjøler/vifte/vrm kjøler.

Endret av Decoman
Lenke til kommentar
Det er visst slik at en Q6600 kan overklokkes til 3.0 GHz uten økning av volt, og så skal det være lett å få den opp i 3.2, og med god kjøling så kan en jo få den opp i 3.5-3.6. For min egen del så hopper temperaturen til 72 grader C når jeg spiller Battlefield 3, så det er litt i det meste laget tror jeg. Har for øyeblikket en litt pinglete Noctua NH-U12P SE2 cpu kjøler og når jeg snart får skaffet meg 2500k prosessor til mitt nye (ligger på hylla) hovedkort, så skal jeg kjøpe Noctua NH-D14 kjøler for å enten kunne overklokke eller kjøle cpu'en såpass at jeg kan få en litt mer stillegående maskin. En må nesten alltid sjekke om en cpu kjøler vil engang passe til hovedkortet. Jeg ville skaffet en NH-D14 kjøler til Q6600'en. Kan ikke selv pga. gammelt et MSI P35 Platinum hovedkort som tilfeldigvis ikke passer. Spiller i dag Battlefield 3 med Q6600 prosessor @ 3.5 GHz, sammen med et overklokka Radeon 5850 kort med tilpasset kjøler/vifte/vrm kjøler.

 

Er du fornøyd med ytelsen? Er det spillbart? Hva ligger FPS på i BF3?

Lenke til kommentar

Min erfaring med en Q6600 3ghz og en gtx560 Ti i BF3 var spillbart men måtte spille med alt på low, FPS'en holdt seg mellom 40-70 med ganske mye opp og ned.

 

Jeg oppgraderte til en i5 2500k som er klokket til 4ghz og jeg spiller nå med en mix av Ultra og High i BF3 mens FPS'en holder seg over 60fps.

 

Q6600 har enda litt futt i seg men begynner å bli gammel og utdatert.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

@Dav_id

 

Med Q6600 på 3.5 GHz, BF3 på "HIGH", 1920x1200 og med deferred antialising slått av, så får jeg mellom 50-60 fps. Med deferred antialising på fikk jeg ca 30-55 fps.

 

Prosessoren går varm, 72 grader C, med en mer enklere Noctua cpu kjøler (ikke NH-D14).

Endret av Decoman
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...