Gå til innhold

Temperaturer (CPU, GPU, Vann)


Anbefalte innlegg

Eneste grunnen til jeg valgte bare Koolance sine produkter var at jeg likte 5.25" pumpe+tank comboen, slik at det ble lett å motere, og god plass i kabinettet.

 

Så da bestilte jeg like så godt alt fra Koolance :blush:

 

Snudde forresten vifta til den lille radiatoren slik at den blåser luft inn i kabinettet i stedet for å ta luft ut. Temperaturene gikk ned ca 4-5 grader da på LOAD.

 

Hmm XSPC RX-360 ser interessant ut. Ser den har bare 8FPI, mot 30FPI jeg har nå. Tror det vil øke luftgjennomstrømningen MYE. :)

Men trenger jeg virkelig 2 slike? Kabinettet jeg har nå har ikke plass i alle fall.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

For to stk HD6990+CPU vil du behøve to stykker hvis du vil oppnå OK temperaturer. Du vil antageligvis havne på ca. 15C delta-t under full belastning og vifter på rundt 1500rpm. Du kan jo alltids montere en radiator eksternt hvis det skorter på innvendig plass. Jeg måtte ty til denne løsningen selv på mitt 800D og det ble faktisk ikke så stygt som først antatt. .

Lenke til kommentar

Et Caselabs-kabinett er antageligvis det siste kabinettet du noen gang kommer til å kjøpe. De er fantastiske, men etter frakt og moms må man ut med en liten formue for å få de hit til Norge.

 

Av kabinettene på det norske markedet har du Xigmatek Elysium som har plass til 2x360 hvis man fjerner HDD-brønnene i front. Corsair 800D har plass til 1x120, 1x360 og 1x240. Sistnevnte får dog ikke plass uten modding. Videre har du Silverstone Temjin TJ11, men med en prislapp på nærmere 5000kr er det like greit å bestille noe fra Caselabs el.

Lenke til kommentar

Hmm har nå tenkt litt og jeg vil at dette skal fungere. Så da ser det ut som jeg må ut med en liten formue. Hehe :)

Ser på Caselabs kabinettet at jeg har mulighet til å montere hele 4x480 radiatorer. Da har jeg eventuelt mulighet til overklokking på en senere tidspunkt hvis jeg vil det.

 

Ser jo nå at jeg kanskje burde ha skrevet innlegg her FØR jeg bestilte vannkjøling i god tro.. :hm:

 

Det jeg eventuelt ser for meg nå er følgende

 

MAGNUM TH10 Case

Koolance RP-401X2 Single 5.25" Reservoir for 1-2 PMP-400 Pumps (2 RP-400 pumper i seriell)

2x XSPC RX480 Quad 120mm Radiator (2 stykker til å begynne med)

Koolance TMS-205 Software Thermal Interface Controller + Koolance TMS-EB205 Software Expansion Board (Slik at jeg kan koble til begge pumpene og kunne regulere hastighet. Samt overvåke og sette high/low alarm og kritiske grenser)

SilenX 120x120x38mm - 18dBA - 90CFM iXtrema Pro Fan (IXP-76-18) (fornøyd med lyd nivået på disse, og med radiatorer med bare 8FPI kontra 30FPI som jeg har nå. Tror jeg disse vil fungere bra)

 

 

Vær snill å komme med innvendinger eller andre forslag hvis jeg er helt på jordet igjen.. :)

Mitt mål er bra temperaturer og lavt støynivå. Vil også kunne sette HD6990ene i BIOS#1 slik at jeg får det lille ekstra som de egentlig skal ute på.

Ønsker også å kanskje overklokke CPU litt. :)

Endret av arZic
Lenke til kommentar

2xXSPC480 holder lenge til oppsettet ditt. Med gode vifter på 1500rpm vil disse klare å feie unna godt over 1000W med delta-t på 10C. Oppsettet ditt trekker maks 8-900W før overklokking så støy vil ikke bli et problem. Hvis du godtar delta på 15C kan du tilogmed gå ned til under 1000rpm og da er enhver vifte så og si lydløs når den sitter inne i et kabinett.

 

Jeg har ingen erfaring med pumpe/res-løsningen du tenker på, men ifølge denne anmeldelsen fra Martinsliquidlab er det gode saker, bortsett fra at lufting og fylling kan være problematisk pga. de små tankene. Støy/vibrasjoner kan også bli et problem med slike løsninger. Selv bruker jeg kun Aquaero så jeg aner ikke om Koolance alternativer er gode, men de produserer stort sett utstyr av kvalitet så det fungerer sikkert fint. Aquaero er slettes ikke feilfri den heller forresten, men Aquaero 5 Pro har så få feil at den ihvertfall kan anbefales ;)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...