Gå til innhold

Guide: Her kan du lære å lage spill


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Har tatt utdanning på hig, tok også alle programmeringsfag som har med spill å gjøre i tillegg. De har to flotte New Zealandere som driver hele spillprogrammeringslinja, så har du ganske blandet kvalitet på resten av skolen. Det som kanskje er viktigst å være forberedt på er at etter spillprogrammering i 3 år, så kan du egentlig ingenting om spillprogrammering, men du har en liten insight på hvor du skal begynne. Jeg er nok over gjennomsnittet interresert i spillprogrammering og tok det ganske mye kjappere enn andre som tok samme fag, men jeg ser nå hvor lite jeg egentlig kan og hvor komplekst det er å lage noe som helst. Lykke til!

Lenke til kommentar

Har tatt bachelor i Visuell Simulering ved Høgskulen i Hedmark. Hadde absolutt ingen erfaring verken med 3D eller programmering før eg byrja, men har gjennom studiet lært å lage spel i flash og funne interessen for 3D. Som pilotproduksjon var vi ei gruppe på 9 stk som ville lage ein polished demo av eit spel, og dette har gått over til at vi no har starta vårt eget spelselskap.

Kan også nevne at vi lærte ein god del om prosjekthandtering og konfliktløysing i grupper, og dette har allereide kome godt med, og kjem til å hjelpe meg seinare i yrkeslivet.

Lenke til kommentar

Tok ikke direkte Spill- og opplevelsesteknikk ved HiNT, men hadde venner på linja der da jeg gikk Multimedieteknologi. Vi samarbeida ganske mye, hadde flere felles fag og sånt. Fikk inntrykk av at det var ei god linje i alle fall. Gode lærere - tidvis bedre enn hva vi hadde (og jeg var svært fornøyd med lærerutvalget), samt at studentmiljøet på Steinkjer generelt er ganske bra. Gode fritidsmuligheter, innom alt fra idrett og friluftsliv til fyll og faen. Og er du overdrevent glad i å drikke, er det alltid en fest. Hver. Jævla. Dag. Tidvis vanskelig å konsentrere seg om studiene, men jeg angrer ingenting. <3

  • Liker 1
Lenke til kommentar

har satt spillprog i gjøvik som førstevalg i år, noen andre som satser på å komme seg inn eller har erfaringer med hig?

 

Spillprogrammering på Gjøvik er ledet av professor Simon McCallum som er meget meget dyktig. Desidert den mest engasjerte og positive læreren jeg har hatt. Du gjør nok ikke noe dumt valg der.

Lenke til kommentar

har satt spillprog i gjøvik som førstevalg i år, noen andre som satser på å komme seg inn eller har erfaringer med hig?

 

Tok bachelorgrad ved Gjøvik og kan absolutt anbefale det. Simon McCallum og Jayson Mackie er begge fantastiske mennesker og i topp tre av lærere jeg har hatt. Dette er mennesker som nærmest blir med deg hjem og hjelper deg om du spør. Da vi skulle fylle ut evalueringsskjema var eneste forbedringspunkt: Klone Simon.

 

Fagene er relevante og interessante, og gir et godt utgangspunkt for å lage spill. Som tidligere nevnt her er spillprogrammering et enormt lerret å bleke, og det viktigste du lærer er at du fortsatt har mye å lære.

 

Ønsker deg lykke til, du kommer nok til å like deg der.

Lenke til kommentar

Flott artikkel! Viktig og ikke minst interessant. :-) Har selv planer om å bli spilldesigner, og koste hva det koste vil, jeg skal jobbe i norge. Jeg synes det er viktig å få fram industrien i norge. :-)

 

Forresten, Noroff blir å starte opp i Trondeim til høsten med 4 studie linjer, blant annet design og animasjon. :-)

Endret av reyh
Lenke til kommentar

 

NTNU tilbyr spillteknologi som fordypning på masternivå, ut i fra oversikten du lenker til. Masterstudier har vi ikke tatt med i denne guiden, men vi anbefaler alle som er interessert i det å sjekke hva studiestedene man vurderer har å tilby av slike ting.

Lenke til kommentar

Har gått årsstudium i medieteknologi ved HiG, som også tar for seg en del programmering. Har ingen erfaring med spillprogrammeringsstudiet, annet enn at vi hadde Simon McCallum som gjesteforeleser i et par emner.

 

Utrolig dyktig fyr som VIRKELIG brenner for det han driver med. Men skal ikke han slutte og dra tilbake til NZ? Mener jeg hørte det for en tid tilbake. Utrolig trist for HiG isåfall, han er en kjemperessurs.

Lenke til kommentar

Var relativt skuffa over muligheitane og korleis Animasjonsutdanninga i Volda såg ut da eg var oppe til opptaksprøve for noen år sia. Må seie eg er storfornøyd med å ta ein liten svipptur over sjøen til Danmark og studere animasjon i Viborg. Det er da ellers spennande å sjå at spillinteressen er i vekst i Noreg! Mye har endra seg på kort tid ser det ut som. Etter eg er ferdig her i Danmark med Hitman Absolution, kansje eg tar turen heim til flotte Noreg.

Lenke til kommentar

Argoniel: Eg har gått dei to åra på Idefagskulen og det er dei to beste åra i mitt liv. Som det står så er det ikkje noko spesielt fokus på dataspel, linjene fokuserar mest mot film, men det er fult mogleg å gjennomføra linjene med eit fokus på spel. Nokon kjem inn på skulen med eit spesielt fokus, til dømes visualisering, og kan då få løyse dei forskjellege oppgåvene mot dette. Eg og nokon andre klassekameratar lagde eit lite spel (FPS sjølvsagt ^^,) til semesteroppgåva på første året. Og om eg ikkje hugsar feil så er det ein eller to stk som held på med spel på andre året no.

 

Om du eller nokon andre har meir spesifikke spørsmål når det kommer til Idefagskolen kan eg prøve å svare på dei. :)

 

EDIT: Ein kompis som fekk jobb med spel under og etter Idefag.

Her kan du lesa om tidlegare studentar. Der ein fekk jobb hos Funcom og han andre har jobba for EA.

Endret av Saihtam_en
Lenke til kommentar

Fullt mulig å drive med spillprogrammering på bachelor i Nye Medier ved UiB - ganske så allsidig studie. Programmering, database og interaksjonsdesign er alle obligatorisk, med mulighet for endel valgfrie emner for påfyll. Gir også greit påfyll innen film, TV og journalistikk.

 

For de mer interessert i fenomenet spill, fremfor det å lage spill, gir det også muligheten å fokusere på dette på masternivå (eksempel på fag er Computer Games and Computer Games Culture).

 

Ellers er det greit spill begynner å få mer oppmerksomhet innen akademia. Har alt for lenge vært i skyggen av film. :)

Lenke til kommentar

Går Spilldesign i Bergen atm, er ny oppstartet her og i Oslo mener jeg, men går som det suser for det. Har hatt snart 2 år på noroff, og er veldig fornøyd med de. Er hardt arbeid og lange kvelder på skolen som må til for å lykkes, men om dette er noe du virkelig brenner for, så vill du fort merke at tiden bare flyr. 10 timer vill kjapt føles som 1, og tiden før lunch, kan føles som 5minutter. Om du tenker å begynne på noroff eller lignende, ville jeg allerede begynt å se på 3DMax/Maya/Blender, og forbedret tegnekunnskapene med en gang. Til slutt vill jeg vell legge til at det er greit å være oppdatert på spillnyheter, og stort sett all spillerfaringer du har vill hjelpe deg i framtiden om du har ønske om å bli en god spilldesigner. Prøv spill du aldri hadde hatt lyst til å prøve, bare for å sjekke hvordan det er, og utvid spill spekteret ditt videre! Game on;)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg tok tre år på HIH, men da het Visuell Kommunikasjon noe annet - Opplevelsesproduksjon og Interaktive Medier. Nå går jeg Informatikk: Programmering og Nettverk på UiO. Hvis du vil lære å programmere spill, gå heller på et skikkelig informatikk-studie. Så kan du heller lære å programmere spill på fritiden. :)

 

Det er vel noe med det at det tar 10 år å mestre noe skikkelig, og at tre år på en høyskole ikke vil være nok til å starte å utvikle en blockbuster. Det er som mange andre her er inne påpeker bare en start. Jeg mener derfor at du bør ta skikkelige programmeringsfag om du skal bli spillprogrammerer. Nå kan det jo hende det er det på HiG for alt jeg vet. :)

Endret av ManaSky
Lenke til kommentar

Hei!

Gutt her på 16 år, som virkelig tenker på å utdanne meg innen noe som har med 3D, spilldesign, programmering å gjøre. Fortsatt litt usikker på akkurat hva jeg vil satse på, men tenker på et par spørsmål til dere:

Jeg går nå VG1, studiespesialiserende og skal velge programfag for neste år. Det jeg har tenkt er R1 matte, fysikk, kjemi og informasjonsteknikk. (et programfag innen IT, du aldri vil få bruk for, sies det.)

Det jeg lurer på er f.eks kjemi, om jeg vil trenge det for videre studier. Videre R2-matte, trengs det, og hva er egentlig vanskelighetsgraden?

Jeg går nå teori-matte, og synes det er vanskelig. Det går så som så, men jeg mener jeg vil klare bedre om jeg bare skjerper meg. Ligger for tiden på 3-4.

 

Videre spør jeg, hvor vanskelig matematikk møtte dere på i deres studier? Og generell vanskelighetsgrad i alt i studiene?

Langt og kjipt innlegg, men håper jeg vil få svar.

-Takk, Amund

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...