Gå til innhold

Luringer/rariteter på bruktmarkedet


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
plankeby skrev (17 timer siden):

Hadde Finn tatt 80 kr for alt som koster over 1500 kr og eventuelt litt mer for alt over 5000 kr, kunne det hjulpet litt. Nå legger jo folk all slags tull til overpris. 

Det spørs, jeg føler at disse idiotene som krever omtrent ny-pris for sine gamle, spunk-fylte maskiner bare ville lagt til dette gebyret på toppen av overprisingen. 

Endret av Tobeass
Lenke til kommentar

Lureri eller raritet? 

Prisen er i og for seg grei nok og dette er ikke noe skrekkeksempel, men... 

8-9 år gammel maskin selges som ny og uåpnet ubrukt. Det er selvsagt mulig at den har ligget over i maaaange år. Den har SSD på 120 GB. Var det vanlig med SSD for 8-9 år siden? 

https://www.finn.no/141373925

Ser litt for meg å ha satt i SSD og forseglet maskinen.

Bommer jeg helt? 

Endret av plankeby
Lenke til kommentar

Virker reelt. 120 GB SSD var ikke helt uvanlig for 8-9 år siden, men det var jo ikke det billigste alternativet. Det var noe man måtte aktivt velge å oppgradere i bestillingen av sånne maskiner som den der. Husker Intel X25-M serien og Crucial C300-serien var populært på det tidspunktet og de toppet vel ut på hhv 160 og 256 GB da. Tipper prisen på de to nevnte toppmodellene var 3-4000 i 2011.

Jeg kjøpte en Crucial C300 120 GB og en Intel X25-M 80 GB på den tida. Tror jeg betalte et sted mellom 1-2 tusenlapper for hver av de.

Endret av Simen1
Lenke til kommentar

X-25-M var 3-4 år gammelt for 8 siden. Det du skriver henger ikke på greip. For 8 år siden fikk man 500GB Samsung for 2500kr. Jeg installerte en slik i en gaming bærbar i årsskiftet 11/12. Jeg har også flere dusin med X-25-M som kostet 3600 kr i butikk. For 8 siden var SSD nesten gratis i forhold til for 11-12 år siden. 

Endret av BadCat
Lenke til kommentar
Mumriken skrev (29 minutter siden):

Mange 8086k har eksepsjonelt god IMC som gjør at enkelte er villig betale relativt mye for den. (Ikke 7k+ mye riktignok)

Nå er det satt en sinnsykt høy pris uten å nevne noe om binning så dette er selvsagt en luring ?

Den kan ha så god IMC som den bare vil. Jeg tviler på at noen vil være villig til å betale mer for den enn en 10900K

Lenke til kommentar
18 minutes ago, TheKims said:

Når man legger ut en annonse så kommer det opp venter på godkjenning. Om de bruker apekatter eller mennesker til å godkjenne vet jeg ikke.

Antok det berre var ein enkel algoritme som sjekket for noko direkte malicious, f.eks gjennomgår bilete at det er faktiske bilete, at teksten er sanitert, osv. I tillegg kan det godt vera at det legges i ein kø kor eit menneske har moglegheit for innsikt, men eg antok sjølv at det berre evt er for å filtrere openbart misbruk (f.eks tvert ut nazi-propaganda med flagg, titler, osv).

Lenke til kommentar
Tåkefyrste skrev (28 minutter siden):

Det er vel ikke finns ansvar å sjekke om annonser er overpriset eller ikke. Vil tro de går kun etter opplagt svindel.

Når man selger en PC til 175 000kr så er det ganske opplagt svindel med mindre den er laget av gull og diamanter. At ting er overpriset kan jeg leve med, men det finnes da grenser. 

Mumrikken som la ut denne opprinnelig. https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=188854135

Endret av TheKims
Lenke til kommentar
5 minutes ago, TheKims said:

Når man selger en PC til 175 000kr så er det ganske opplagt svindel med mindre den er laget av gull og diamanter. At ting er overpriset kan jeg leve med, men det finnes da grenser. 

Mumrikken som la ut denne opprinnelig. https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=188854135

Hadde det vore eit custom kabinett med mykje rart hadde det vore ein moglegheit at prisen var rett. Guder veit, Asus ga vel ut eit kabinett i det prisområdet om eg hugse rett?

Men uansett, eg kan gjenkjenne at det er nesten ekslusivt, om ikkje heilt ekslusivt deler rett frå hylla.

Derimot kan me dessverre ikkje forvente den kompetansen frå nokon som eventuelt skal overvåke eit bruktmarked av alt mogleg mellom himmel og jord.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...