Gå til innhold

? Apple klarer ikke å slå oss på bildekvalitet


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Fullt mulig Samsung vil ha bedre bildekvalitet, men problemet er vel heller at folk flest ikke vet hva god bildekvalitet er. Det finnes også mange ferdige brikkeløsninger i dag man kan bruke til å sette sammen en TV, så hvis Apple vil, kan de få brukbare resultater så lenge de kun er interessert i å utvikle og fikle med brukergrensesnittet og kanskje det eksterne designet.

Lenke til kommentar

Det eneste interessante jeg kan se komme ut av Apple er hvis de integrer OSX eller Siri i TVen.

 

Ellers er jeg absolutt enig med Samsungs uttalelser her. God bildekvalitet er et must for TVen jeg velger, middels kvalitet er ikke godt nok og produsenten kan ikke kompensere med funksjoner - jeg bryr meg hverken om Skype, filmleie, iPod-docking eller annet tullball.

  • Liker 5
Lenke til kommentar

Jeg ser ikke bort i fra at Apple overfører styringsmetoder som hittil bare er kjent fra andre enheter til TV og at dette vil oppleves som revolusjonerende brukervennlighet i TV-segmentet. Jeg ser heller ikke bort i fra at i hvert fall Apple fansen går mann av huse for å skaffe seg den nye TV-en. Det kan også godt hende de vil havne blant topp 5 TV-produsenter innen få år.

 

Men jeg er rimelig sikker på at eventuelle nyvinninger og uvant brukerstyring vil gjøre at lignende løsninger vil poppe opp fra de andre produsentene innen ett år. Først de mest halvgjorte etterligningene, deretter gjennomarbeidede gode konkurrerende løsninger.

 

Om tre år vil det bli vanskelig å finne TV-er i butikken uten slike løsninger.

  • Liker 6
Lenke til kommentar

Fullt mulig Samsung vil ha bedre bildekvalitet, men problemet er vel heller at folk flest ikke vet hva god bildekvalitet er. Det finnes også mange ferdige brikkeløsninger i dag man kan bruke til å sette sammen en TV, så hvis Apple vil, kan de få brukbare resultater så lenge de kun er interessert i å utvikle og fikle med brukergrensesnittet og kanskje det eksterne designet.

Enig. Jeg tror ikke mannen i gata ser så mye på bildekvalitet fordi nivået på dagens tv-er er høyt. Det er vanskelig å se forskjell på to mellomklasse-tv-er som er riktig innstilt/kalibrert. Apple lager uansett ikke egne paneler, de kjøper heller fra Sharp/LG som "har 10 000 ansatte innen forskning og utvikling i lyd-og-bildekategorien".

 

Jeg tror mange vil kjøpe Apples TV fordi det høyst sannsynlig vil fungere sømløst med Apples andre produkter, og da tenker jeg først og fremst på funksjonaliteten Airplay.

Lenke til kommentar

http://www.androiduipatterns.com/2012/02/what-needs-to-happen-in-tv-industry.html

 

Denne er bra lesing. Fyren har noen gode poenger, spesielt grafen ang 3D tv og "suksessen" det skulle bringe til TV produsentene.

 

"TVs are ultimately about picture quality. Ultimately. How smart they are...great, but let's face it that's a secondary consideration. The ultimate is about picture quality and there is no way that anyone, new or old, can come along this year or next year and beat us on picture quality. (Samsung: Chris Moseley)"

 

That is exactly what Nokia, RIM and Palm said about iPhone and later about Android before they were all in trouble for not realising what users really want. And it wasn't more Gs or MPs in their phones.

 

So true..

Endret av Zepticon
Lenke til kommentar

Vel, jeg har en UE55D7005, og jeg er ikke spesielt imponert over bildekvaliteten på den. Bleeding, clouding, heftig input lag, pussige effekter der bildet "knekker" i raske bevegelser. Spesielt godt synlig i scener der folk løper, virker ikke som tv'n får med seg de raske bevegelsene til beina første halve sekundet...

I tillegg har de gjort noe rart med SmartHub-systemet, for jeg klarer ikke få lyd ut til forsterkeren via HDMI/ARC.

De klarer heller ikke å overføre bilde fra TV til 5" Galaxy fjernkontrollen hvis kilden er HDMI, kun hvis man bruker den integrerte CAM-modulen med RiksTV/CanalDigital. Det er en idiotisk begrensning de ikke reklamerte for...

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Nå ønsker vell TV-produsenter generelt å selge til et bredest mulig publikum, og ikke bare selge "den ultimate bildeopplevelsen" for antallet kjøpere i prisklassen 12'000+ er nok langt lavere enn antallet kjøpere i prisklassen under 10'000kr vil jeg tro. Og spesielt i dag hvor kvaliteten på TV-er generelt har nådd et såpass høyt nivå at folk flest gjerne ikke ser eller oppfatter noen særlig forskjell på en toppmodell til 20'000kr+ og en middels modell til rundt 10'000kr så vil de færreste forsvare et kjøp av de dyrere modellene og det vell mer og mer vanlig at folk heller velger litt dårligere, med da gjerne større modeller fremfor å punge ut for toppmodellen hvor de ikke har råd til de største modellene?

 

Vi så jo alle hvordan det dessverre gikk med Pioneer som forsøkte å utelukkende fokusere på topprodukter og modeller, det solgte rett og slett ikke nok og avkastningen var ikke god nok til at det ble forsvarlig over tid, og spesielt ikke når 90% av markedet ikke lenger klarte å forstå forskjellen på en Pioneer Plasma til 25'000kr og en Samsung LCD til 12'000kr.

 

 

Hva kan og ikke kan gjøre i TV-markedet må gudene vite, det er vell litt av sjarmen og styrken til Apple at ingen helt vet hva de kommer med, og ingen helt ser behovet for Apple faktisk klarer å skape behovet i markedet. Du leser jo argumenter opp og ned om hvordan Apple ikke var først ute med MP3-spilleren, de var ikke først ute med multi-touch, de var ikke først ute med tablets osv.. osv.. Men alle markedstall viser jo tydelig at det var først når Apple kom på banen at de forskjellige markedene virkelig begynte å ta av. For et par år tilbake var tablets nærmest en eneste stor vits i markedet, og noen vil vell påstå at de er meningsløse også den dag idag, men de selger hvertfall som varmt hvetebrød. Det samme med smarttelefonmarkedet og touchtelefoner generelt, det var gjerne forbeholdt "nerder" som gadd å stå der med sin Windows Mobile telefon og stylus og knote i vei, mens etter iPhone og iOS kom på banen så har markedet skiftet totalt, noe som Nokia sikkert kan skrive under på.

 

Hvem vet hva Apple vil komme med, om de i det hele tatt vil entre TV-markedet. Kanskje blir det tett og god integrering med brukervennlig programvare? Kanskje de kommer med noe vi aldri har tenkt på som viser seg å være temmelig smart og sette standard for hva TV-produsenter vil levere i årene fremover? Gudene vet.

 

 

 

Det er klart Samsung er nervøse, hvorfor skulle de ikke være det? Apple står fryktelig sterkt per dags dato og har en formue stående på bok. Samsung vet at Apple har mange trofaste fans og at de ved flere anledninger tidligere har klart å forandre markedet, og de er fullstendig klar over at de kan gjøre det igjen. Det er nok riktig som Samsung sier at Apple ikke vil klare å overgå dem på ren og skjær bildekvaliteten, men hva om Apple for markedet til å handle mer om funksjonalitet og brukervennlighet og ikke om utelukkende bildekvalitet? Da hjelper det ikke så fryktelig mye at Samsung kan si at de har litt bedre bildekvalitet som 90% av markedet knapt legger merke til.

 

Jeg tror hele SmartTV satsingen til Samsung har skalert som et direkte resultat på ryktene om at Apple skal entre TV-markedet. Jeg tror Samsung nå gjør et desperat forsøk på å gjøre TV-ene sine langt mer funksjonsrike i et håp om at de skal klare å være tidligere uten enn Apple så de kan skryte på seg at Apple har tatt ideene fra Samsung. Ser vi på kvaliteten til SmartTV tjenesten til Samsung så holder den et fryktelig snevert nivå og burde vell strengt tatt ikke vært i salg til sluttkunder i den tilstanden og med den ytelsen og utførelsen den har per i dag, men jeg tror ikke fokuset til Samsung nødvendigvis ligger på kvalitet og polering på dette stadiet, de skal bare ha ut så mye funksjonalitet som overhode mulig, så raskt som mulig for å være før Apple.

 

 

Og Samsung selv vet vell innerst inne at Apple kan programvare langt bedre enn dem selv, du kan si hva du vil om Samsung og de har i alle år levert blant annet mobiltelefoner med interessant og god maskinvare, men programvare har de aldri imponert med. Samsung ville aldri solgt mobiltelefoner i det kvantumet de gjør i dag om det ikke var fordi Google lisensierer ut et godt operativsystem til mobiltelefonene deres (Android). Går vi tilbake noen år til da Samsung brukte Symbian OS, Brada og alt gikk via TouchWiz så solgte jo Samsung ikke i nærheten av det de gjør i dag, og de hadde ikke i nærheten av så mange fornøyde kunder og tilhengere som idag og det skyldes ikke at telefonene manglet gode spesifikasjoner, det var fordi de var temmelig dårligere på support og oppfølging av Symbian og Brada var for mange en eneste stor vits og nesten ingen likte TouchWiz når alt kom til alt.

 

Og ser vi hva Samsung leverer av programvare til sine SmartTV-er per idag, så fungere det heller dårlig og så fremt til Samsung ikke begynner å lise XBMC, Ubuntu Media Center eller noe i den duren så tror jeg ikke programvaren deres vil komme opp på et nivå som vil kunne måle seg med Apple og da vil jo kun tiden vis om markedet er åpent for hva Apple har å tilby, eller om de vil holde seg til TV-er utelukkende basert på bildekvalitet også i fremtiden.

 

 

Det er jo smått ironisk hvordan Samsung legger frem at de er kongen på haugen hva bildekvalitet angår, ja de er klart størst innenfor TV-markedet men det skyldes jo stort sett salg av rimeligere TV-er og ikke toppmodeller og når det kommer til toppmodellene så må jo Samsung stort sett se seg slått av Panasonic på Plasma fronten, og av Philips og tildels Sharp og Sony på LCD-fronten. Det at Samsung markedsfører sine LED baserte LCD-TVer som bedre enn sine egne Plasma modeller sier jo også sitt, da realiteten egentlig er stikk motsatt men det skyldes vell høyere avkastning og det faktum at LED-LCD generelt kan prises høyere i dagens marked kontra Plasma.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Om det är bildkvalitet Samsung vill ge oss så är det långt ute och cyklar, för det är väldigt få modeller de har som kan räknas som bra bildkvalitet, i alla fall efter mina ögon. De är otroligt bra på att visa starka färger, det skall de ha, men vad skall man med det till när svart ser ut som grått? Tyvärr har bildkvalitet på tv sjunkit markant sedan Pioneer slutade med produktion. Panasonic har till dels tagit över, men är långt i från kvaliteten till många Pioneermodeller. Jag betalar gärna för bra bildkvalitet, men inte till de som lovar att de har det, men som visar sig vara falskt. Då ser jag hellre åt användarvänlighet om jag inte kan få det jag vill, och där är mina Samsungapparater ute och cyklar.

Lenke til kommentar

Synes alltid det er litt stakkarslig når seriøse firmaer går ut i media og prøver å svartmale konkurrenter. Uttalelser som dette får Samsung til å virke svake.

 

Samsung har, som de sier, en stor ekspertise i skjermteknologi. Hvorfor har da de fleste Apple PCer bedre skjermkvalitet enn Samsung PCer? Greit nok at bildekvalitet er viktigere på TV, men også her må Samsung se seg slått av alle betydelige konkurrenter. Faktumet er jo at både Sony, LG, Philips, Sharp og Toshiba (de to sistnevnte riktignok ikke på det norske markedet) leverer bedre bildekvalitet fra toppmodellene (LCD) sine enn hva Samsung gjør.

 

At de har den beste skaleringsmotoren i verden stemmer vel heller ikke. Samsungs bildebehandling sliter bla. stort med skalering i 3D. I det vanlige segmentet er vel Sonys X-Reality Pro den beste bildebehandlingen. I high-end sammenheng kan det nevnes Qdeo, HQV Reon, Optoma HD3000 og Faroudja's chipper.

 

Faktumet er nok at man kan kjøpe mesteparten av delene for å bygge en TV fra 3.-parts leverandører. Velger man da kvalitetsdeler i et gjennomført design så har man et svært bra produkt uten å ha 10.000 annsatte i R&D. Et godt eksempel på dette er B&O! Dette burde jo også være godt kjent for Samsung som kjøper svært mange LCD-panel fra Taiwanske AUO.

 

Jeg tror nok ikke Samsung er redd for at Apple skal ta utrolig stor markedsandel, men de er nok redde for at Apple skal spise seg betydelig inn i den delen av markedet hvor pengene ligger. Mesteparten av TV-produsentene sliter med marginene for tiden, og selv Samsung - som den største TV produsenter meldte nettopp om tap på 1 billion Won (over 5 milliarder kroner) for den samlede LCD-produksjonen.

Lenke til kommentar

Først og fremst, skal man sammenligne en eventuelt Apple Tv med en Samsung så må det skje på like premisser.

En bruker som har en stor Samsung TV har ikke nødvendigvis en bra TV. Regner med Apple-TV'ene blir relativt kostbare og man må dermed også sammenligne med TV'er i samme prisklasse.

Apple sin TV vil antakelig også være mindre kompatibel enn de vanlige merkene som jo også gjelder på MAC/iPod/iPhone/iPAD.

Min Tv kostet 25000,- som ny. Ikke for at jeg skal skryte av å ha en god TV, men man får hva man betaler for. En 55" Samsung til 7-8000,- er ikke nødvendigvis best. Sånn er det bare.

 

Fordelen med Apple er at det er så enkelt at det for den jevne bruker stort sett er bra nok uansett. En MAC kommer stort sett ferdig konfigurert for god lyd og grafikk, mens resten av markedet krever mer arbeid.

Men over til TV, se feks min Samsung TV. Ingen plass står det at denne TV'en ikke kommer med de beste innstillingene for best mulig bilde. Det må man finne ut selv ved å prøve og Google. Ingen i foreldregenerasjonen på 45-50+ vil kunne gjøre eller vite om dette.

 

Apple er for oss som er interessert i dippedutter irriterende enkelt i funksjon og administrering og gir liten mulighet for å være kreativ.

Velger du Apple får du likevel noe som passer for en hver "tulling", uten at det er ment direkte negativt :)

Lenke til kommentar

"Det viktigste er bildekvaliteten"

 

..og det er nettopp der Samsung -- og alle andre som prøver å konkurrere med Apple -- feiler.

 

"Det viktigste er overføringshastighet" sa de når den originale iPhone kom uten 3G. "Det viktigste er ringekvalitet" sa de når iPhone 3G kom. "Det viktigste er stor skjerm" sa de når iPhone 4S kom.

 

Jaggu tar de ikke feil, gang på gang på gang..

Lenke til kommentar

"Det viktigste er bildekvaliteten"

 

..og det er nettopp der Samsung -- og alle andre som prøver å konkurrere med Apple -- feiler.

 

"Det viktigste er overføringshastighet" sa de når den originale iPhone kom uten 3G. "Det viktigste er ringekvalitet" sa de når iPhone 3G kom. "Det viktigste er stor skjerm" sa de når iPhone 4S kom.

 

Jaggu tar de ikke feil, gang på gang på gang..

 

Ja du har helt rett , det viktigste er faktisk å hjernevaske kundene sine så de tror produktet ditt er bedre uansett hva du kan få servert av konkurrentene. Er du ekstra flink får du til og med konsumenten til å reklamere for deg gratis, tenk deg det du!

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...