Gå til innhold

Norske fotballspillere i utlandet - Debatt


Delvis

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Synd at Normann roter seg bort litt. Ser nokså forstyrret ut syns jeg på bildet også.
Leste at det er den russiske dama som trekker i trådene der. 

Vel vel. Sørloth er på plass fra start etter sin tilbakekomst til Real Sociedad. Det er hvertfali positivt.
Og at både Ryerson og Thorsby gjorde en bra kamp mot Bayern Munchen

Lenke til kommentar

Finstad Berg treffer spikeren på hodet som vanlig.

Å velge Russland er å velge bort Norge
https://www.tv2.no/sport/fotball/a-velge-russland-er-a-velge-bort-norge/15072814/

Sitat

Innen mandag skal Lise Klaveness og Ståle Solbakken bestemme seg for om Mathias Normann kan være en del av landslaget hvis han signerer for en ny russisk klubb. Konklusjonen bør bli nei.

Landslagene våre og spillerne der er de fremste representantene for norsk fotball. Neste uke skal Ståle Solbakken ta ut sine beste menn til de kommende kampene i Nations League. Hvis Mathias Normann virkelig velger å signere for en av Moskva-klubbene, bør han ikke lenger være aktuell for det norske landslaget.

Det å velge å være en del av russisk fotball og russisk idrett er akkurat nå ikke forenlig med å spille med det norske flagget på brystet.

 

Lenke til kommentar

Man bør virkelig ta en ny runde med seg selv når en klarer å si ... fotball og politikk det skal man skille på.🙄. Og så drar man til Moskva/Russland  for kun å spille fotball. Det er i beste fall nå i dag å være naiv, men kanskje det er noe i ordtaket.. kjærlighet gjør deg naiv?

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Svein M skrev (14 timer siden):

Mathias Normann gikk jo først til Lecce, men så ble avtalen avsluttet dagen etter. Kan det være at det er et problem å gå fra en russisk til europeisk klubb.

Nei, det er ikke noe problem. FIFA har gjort det enkelt for spillere i russiske klubber å terminere kontrakten.

https://www.fifa.com/legal/media-releases/fifa-extends-temporary-employment-rules-to-address-issues-relating-to-war-in

De aller fleste har gjort dette. Er nesten ingen europeiske spillere igjen i ligaen. Noen av dem er der også fordi de ikke kan returnere til hjemlandet. Nederlandske Quincy Promes for eksempel, som er under etterforskning for drapsforsøk og annen alvorlig kriminalitet i Nederland.

Så det ville vært null problem for Normann å terminere sin kontrakt med Rostov nå, og finne seg en annen god klubb i et annet land.

Endret av Snikpellik
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ståle om Normanns valg:

Sitat

– Det er et totalt uforståelig valg. Han fikk en klar hentydning på hva konsekvensene skulle bli før han tok den endelige avgjørelsen. Jeg synes det er tonedøvt av ham og de eventuelle rådgivere som står bak det her, sier Solbakken og fortsetter:

– Jeg har egentlig godt inntrykk av Normann personlig, men det her er skivebom som vanskelig kan være større, sier Solbakken til norsk presse mandag.

https://www.vg.no/sport/fotball/i/P491k7/solbakken-tirade-mot-normann-valg-tonedoevt

Lenke til kommentar
:utakt skrev (4 timer siden):

Hvor skal man sette grensa når det kommer til etikk og moral? Synes Pernille Sørensen var fin i Nytt på nytt på fredag, Erling Haaland spiller i Manchester City, med alt hva det innebærer av Emirater og menneskerettigheter og sånt. Men Erling er jo innmari god, da!

Jeg er også veldig kritisk til Haalands klubb, men synes dette er to litt forskjellige verdener og synes noen av forsøkene på å skape hykleri bommer litt. Manchester City har veldig kjipe eiere og UAE er et forferdelig land når det kommer til menneskerettigheter. Men det er fremdeles en klubb i England. Samme nasjon sponser for eksempel Arsenal, Real Madrid og AC Milan for å ta noen andre klubber også. 

Så grensa vi har satt tillater det overnevnte. Det må vi nesten gjøre når klubbene befinner seg i land som ikke er jævlige, eller bryter folkeretten slik at vi ilegger dem sanksjoner. Det ville vært annerledes om Haaland gikk til en klubb i UAE, eller enda verre - til Saudi-Arabia. Vi sanksjonerer Russland og russisk idrett,  og vi har brutt med russisk idrett. Så når man da velger å gå til russisk idrett, da velger man samtidig å bryte med norsk idrett. Spesielt tonedøvt er Normanns valg av en klubb der assistenttreneren måtte flykte fra Russland etter de startet angrepet.

Som Ståle sa: 

Sitat

Da VG spurte Solbakken om han kunne garantere om han hadde gjort det samme (gjort en spiller uaktuell for landslagsspill) uansett posisjon og betydning for laget, så avbrøt Solbakken midt i spørsmålet.

– Det du egentlig spør om er om jeg hadde gjort det samme om Erling Braut Haaland hadde meldt overgang til Dinamo Moskva nå, så hadde han ikke vært med. For ja, det er helt riktig, sa Solbakken og la til garanti.

 

Endret av Snikpellik
Lenke til kommentar

Man kan si mye rart om eieren til både Manchester City og Newcastle, men de har da i hvert fall ikke i en aktiv krig. Det er noe politisk ukorrekt å gå til en russisk klubb slik situasjonen er om dagen.  Men i følge Brede Hangeland så er han jo litt unorsk i fremtoningen, men en tvers gjennom nydelig fyr, så da så!

 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...