Gå til innhold

Streame musikk fra pc til eldre stereo


Anbefalte innlegg

Til å begynne med, beklager hvis dette er feil sted, så meg rundt og det var det nærmeste jeg kom.

 

Jeg er ute etter noe som kan hjelpe meg å streame musikken min trådløst fra PC'n til en eldre stereo anlegg jeg har.

 

Et eller annet jeg kan koble til mitt nåværende anlegg, sette den på AUX og så streame alt av musikken min fra hjemmenettverket.

 

Alt av tips blir velig satt pris på :)

Endret av BlackRose
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ja, 2.200 blir litt dyrt.

 

Som jeg ser det, trenger jeg f.eks. en liten radio jeg kan streame musikken min til, får å så bruke hodetelefon utgangen på enheten til å spille gjennom anlegget mitt. Ville det fungert?

 

http://www.hardware.no/artikler/logitech_squeezebox_radio/72579

 

Etter å ha funnet den der lurer jeg ikke på om det er nok, enkel radio med nettfunksjon (DAB er ikke så viktig for min del), og hodetelefonutgang som jeg kan da koble til anlegget mitt.

 

Eller er jeg helt på jordet med denne?

Lenke til kommentar

Ser ut som Logitech Squeezebox fungerer bra til streaming. Ser den får noe kritikk for muligens noe uferdig firmware, men regner med det er oppdatert for lenge siden.

 

 

Edit: Med nermere ettersyn virker det som den mangler lydutganger faktisk. Ser bare ut som det er lyd inngang.

Endret av Mr. A
Lenke til kommentar

Svaret er Apple Airport Express (http://www.apple.com/no/airportexpress/).

 

Koster 750 smekkers, plugges i en stikkontakt, tar imot trådløs musikk og sender på analog (linje eller optisk for senere oppgradering).

 

Rosinen i pølsa heter Airplay (http://www.apple.com/no/itunes/airplay/). Da kan du spille av musikken fra PC, iPhone, iPod, iPad eller andre komptible enheter og rett og slett "route" lyden til Airporten. Fungerer med Wimp og Spotify og stadig flere programmer. Rett og slett genialt.

 

Du trenger ikke lete lenger...

 

 

/r

Lenke til kommentar

Har sett etter akkurat det samme selv en god stund nå. Har prøvd Airplay + Airport i 3-4 timer og finner det vanskelig å betjene og ustabilt. Har også sett på Squeezebox, men dette er heller ikke veien å gå for meg - litt rotete betjening og mange unødvendige funksjoner som tar opp menyplass (Airport har også uendelig mange unødvendige funksjoner). Etter å ha trålet markedet for enkle, gode løsninger har jeg endt opp med at DAC er veien å gå. Legger ved link til en test av flere DACer i forskjellige prisklasser. Personlig har jeg Abrahamsen A-DAC på vei i posten.

 

http://www.dagensit.no/tester/article2090772.ece

Lenke til kommentar

Når vi først er inne på kreative løsninger med andre pcer, så er det veldig lett i linux. Siden pulseaudio ligger som en veldig modulær server for all lyd, så er det bare noen få knappetrykk som skal til for å sende _all_ lyd fra en lydserver på en maskin, til en lydserver på en annen maskin. Det vil si at en gammel laptop eller hva som helst kan ta i mot lyden hvor som helst over et trådløst nettverk eller over internet for den delen, og spille av. Programmene du bruker vil aldri vite forskjellen, og latency er gjerne neglisjerbar på lokalnett.

 

Det skal i teorien også fungere under windows, men har ikke noe erfaring med det, og det er nok ikke noen fine gui til windows for det. Uansett et smart konsept.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...