Gå til innhold

Windows server 2008 enterprice og nettverk


Anbefalte innlegg

Hei.

 

Jeg har nettopp satt opp en maskin som server med windows server 2008 enterprice instalert. Planen er å hoste et par web sider for noen andre. samt en ftp server. Hvordan server hardware er er uvesentlig, den er tipp topp :) Jeg har prøvd å lest meg fram til dette på internet samt sett noen videoer på youtube. men har ennå ikke helt skjønt hvordan jeg skal få til dette. Håper dermed på at dere kan hjelpe meg litt. greia er svært enkelt forklart, jeg setter opp en hjemmeside og dere bruker da feks. myweb.com til å få opp hjemmesiden. Det jeg lurer på da, hva må jeg instalere på server2008 for å få til dette ? Jeg er i nåverende stund koblet til en ruter fra Ice.no

 

Dette har jeg gjort så langt: jeg har satt statisk ip på netverkskortet og opprettet nytt navn på maskinen samt lagt inn domene navn. Jeg har port fowarded ruteren slik at den henviser til det statiske ip koret mitt. feks. tcp= start port=53 End port=53 ip=192.168... Jeg kjørte en test fra nettet og kjekket hva som var åpent på ruteren og den eneste porten som var åpen var 53. port 80 var i stealth modus også var det en hel del porter som var lukket. er det noen som vet hvordan man går fram for å åpne porter på en slik ruter ?

 

Maskin navn har nå blitt forandret til server2008

Fullt maskin navn er nå server2008.myweb.com

Arbeids gruppe=Workgroup.

Har instalert DNS og Web server, er det noe mere jeg trenger å instalere for å få til dette ? Jeg har fulgt noen bruksanvisninger på nettet og satt opp DNS etter det jeg har sett på nettet og tror dette skal være i orden. Men så var det dette med hostname da, som sagt så vil jeg at dere skal bruke feks. myweb.com for å se hjemmesiden min. jeg vet jeg kan finne en eller annen provider fra internet slik som feks. dyndns.com eller noe men jeg vil gjærne lage dette selv på min egen server. Dette er en helt og holden stand alone server som KUN skal hoste et par hjemmesider pluss en ftp. men ftp`n er ikke viktigt nå, først så må jeg få til det grunnleggende. Etter hva jeg har skjønt så er det fullt muligt å lage sitt eget hosname slik som feks. myweb.com i server 2008 som dere kan bruke. men jeg aner ikke hvordan.

 

Så jeg håper det er noen der ute som kan hjelpe meg litt, setter stor pris på det.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Å bruke Windows Server 2008 til å hoste et par hjemmesider er vel å skyte spurv med kanon, eller ihvertfall med noe veldig grovkalibret. I utgangspunktet trenger du heller ikke tenke på DNS i et slikt oppsett. Ser du har Workgroup og ikke Active Directory satt opp i nettverket ditt (?) - og du har en router fra ICE. Da kan du bare si (som du selv sa) - at dersom det kommer inn forespørsler på port 80 på router, så vil du at dette skal gå mot Server 192.168.0.2:80 i nettverket (som da kjører en eller annen web-tjener). Dersom det kommer inn forespørsel på 8080 på routeren kan du sende den mot port 80 på en annen maskin, eller samme server som nevnt over, bare en annen port. Regner med du kan gjøre noe lunde det samme MyWeb.com? At dersom folk vil ha etellerannet.myweb.com:80, så kan du sende det videre mot en-eller-annen-ip:den-porten-du-vil?

 

Har laget en liten video hvordan du setter opp web-server i XP (trenger i utgangspunktet ikke være verre) : Windows XP + Apache

 

Håper du får det til da! Dersom du VIL sette det opp med Server 2008 R2 + DNS + IIS + alt-mulig, så for all del - er en løsning det også! :)

Lenke til kommentar

Tusen takk for svaret, blei ikke så veldig mye klokere av det der men :) Grunnen til at jeg velger ws2008 og ikke Xp er fordi jeg synest ws2008 er mere lettkjørt og man kan øke sikkerheten betraktelig i forhold til Xp. jeg skal i tilegg til å hoste hjemmesider også hoste en ftp, og det krever sitt :) Det er første gangen jeg er borte i Ws2008 og jeg er en smule imponert over bruker-vennligheten og sikkerheten. skulle jeg hatt Active directory instalert ? Hm. så det du mener er at jeg i ruteren setter start port til 8080 og end port til 80 ?

 

takk for svaret :)

 

Ps. få det til ? ja man kan ikke gi seg så lett hehe

Lenke til kommentar

Det med XP var bare et eksempel. Men du trenger nok ikke installere DNS uansett på WS2008, selv om du skal hoste websider og ha en liten fil-server på si :) IIS gjør disse tingene uten at du trenger gjøre så alt for mye mer. Grunnen til at jeg nevnte flere porter på routeren, var siden du skulle hoste flere web-sider bak èn IP. Kan ordnes ved å lage sub-domener i IIS også vil jeg tro. Andre alternativer igjen er GNU/Linux + Apache (veldig lett-drevet) :)

 

Dette får du til - stå på! :)

Lenke til kommentar

Oookayy.. Trodde man trengte DNS til slikt jeg, ettersom DNS er en domain name server. pokker! det er så mange meninger og missvisninger ute å går, vet liksom ikke helt hvem en skal høre på hehe. Ah! ja det er kanskje en fordel å ha flere ip`er da ja. Hm Linux har jeg vært så vidt borte i før men synest windows er mere brukervennlig for folk som ikke er vant med Linux :)

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-t8fn5F

Den DNS'en du instalerer på din server gjelder kun for ditt nett. Om du skal få noen på nettet til å skrive myserver.com, så må noen hoste det navnet på en OFFENTLIG dns-server og de krever du har en fast ip-adresse. På en annen side kan du bruke gratis dynamiske hoster slikt som dyndns eller no-ip.

Microsoft har en egen serverversjon for websider, så en enterprise er masse bortkastede penger..

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...