Gå til innhold

Tråden for opptak Politihøgskolen 2012.


OddZen

Anbefalte innlegg

Hei, alle sammen!

 

Lest igjennom mye av Politi - for de som vurderer å søke Politihøgskolen og fått mye god info, men jeg føler at den tråden er litt for stor og uryddig. Derfor er det smart å starte en helt ny tråd for oss som tenker å søke opptak til våren 2012.

 

Ser at det var en lignende tråd for det samme for 2011 opptaket, men tror det er kjekt å kunne ha en egen tråd for 2012 opptaket, dette for å motivere hverandre, komme med gode svar på spørsmål, gi hverandre gode råd.

Det hadde vært fint om de som nå går eller er ferdige på PHS kan dele erfaringen de har.

Her skal vi som i de forrige trådene kunne dele hvordan dere ligger ann med treningen frem mot opptaket, samt generelt prate løst og fast om tiden før opptaket.

 

 

Her er noen nyttige lenker som kan være greie å ha, og som lå på fjordårets tråd:

-Opptakskrav

-Søknadsprosess

-Politihøskolens OFFISIELLE facebook-gruppe (Her svarer de på spørsmål du måtte ha)

-Treningsplanen til PHS er under revidering, så den får komme senere, vi får heller komme med tips og råd om hvordan vi kan trene oss opp til selve opptaket.

Endret av OddZen
  • Liker 3
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvordan ligger dere ann med treningen opp mot opptaket?

Syntes dere kravene er greie?

 

Jeg for min del har i mange år hatt lyst til å bli politi men nå har jeg endelig bestemt meg!

Etter å ha valgt feil studie siden det ikke har latt seg gjort å flytte til en plass der PHS holder til fordi kona ikke er så gira på det, har jeg ringt og undersøkt til de grader mange andre utdannelser som tilbys i dette landet. Jeg startet i år på Grunnskolelærerutdanningen for 5-10 trinn, men jeg klarer bare ikke å motivere meg særlig til det når det er noe annet jeg har lyst til.

 

Har hoppa over på årsstudium i Samfunnsfag så dette året ikke skal være helt misslykket, tror det vil være greit å samfunnsfag et år å når man skal søke seg inn i et slik samfunnsorientert yrke.

Kona og jeg kjøpe i år leilighet her vi nå studerer, men jeg vil heller satse på PHS, så da skal vi trolig leie ut leiligheten.

 

Jeg 23 år da opptaket går av stabelen, og har ca 50,8 eller 51,8 konkurransepoeng, så jeg satser på å komme inn i Oslo! Tror det skal gå fint iom at Oslo lå på 47,8 i år hvis jeg ikke tar helt feil.

 

Er i god fysisk form, og tror jeg allerede nå skal klare alle kravene på 3 poeng, alle utenom svømming! Sliter max der!

Vokst opp i Nord-Norge med 10 grader i vannet, og da svømmer man ikke hvis det ikke står om livet!

Har kun lært bryst, noe som jeg ikke var super i heller, men nå har jeg starta å lære meg Crawl, men sliter veldig med pusteteknikken, og blir da fort sliten og annpusten! Noen tips?

Skal kjøpe meg briller til svømminga, tror det hjelper litt.

 

Ser også at den ryggsvømminga hvor vi skal bruke slyngbenspar, som går ufattelig tregt, og jeg mangler teknikk! Finner ingen videoer hvor man kan se hvordan det skal gjøres perfekt.

Sku gjerne hatt svømmeopplæring, men her jeg bor har de ingen tilbud på sånn!

Endret av OddZen
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Har vært å svømt 5 ganger nå, sliter fortsatt, men jeg startet på 0 og må si at det er blitt endel bedre, selv om det er svært krevende å lære seg å svømme i en alder av 22. Det er så mye teknikk! Har testet slyngbenspark på rygg, og tiden på det var 1 minutt! Noen som har gode råd å komme med hvordan man skal bruke hendene for best mulig effekt?

 

Selve crawlsvømmingen klarer jeg knapt 25 meter uten å være sprengt, og tom for oksygen, men det er forbedring fra starten, vanskelig pusteteknikk som sagt, men jeg merker det blir bedre og bedre!

Har kjøpt meg briller og neseklype for crawlsvømmingen, og det hjalp en del, selv om det beste er å ikke bruke neseklype, men det får komme etterhvert =) Skal også kjøpe meg jammers badebukse, tight and sweet! =)

Bonus med svømminga er jo at man får sykt digg overkropp av svømming =)

 

Hva syntes dere om årets statsbudsjett til politiet?

Blir det flere jobber av dette?

Syntes selv at de "ekstra" pengene de fikk i år var et forsøk fra staten på å få det til å virke som om regjeringen var ekstra generøs i år. Men når man ser at 1,5 milliarder skal til det nye nødnettet, som liksågodt kunne kommet under helsevesenet sitt budsjett, og at mye av de resterende pengene går til Oslo (Sikkert endel til 22. Juli) er det ikke mye til overs.

 

Har dere startet med treninga?

Endret av OddZen
Lenke til kommentar

Bra initiativ OddZen;)

 

Jeg skal også søke neste år;)

 

Jeg er 27år, og fant ut at jeg hadde lyst å bli politi siden 2010. Nå holder jeg på med en bachelor i kjemi, men eg finner ikke motivasjonen til det. Jeg må rett og slett bare bitte i tennene og fullføre året;) Det skal gå greit.

 

Drømmen min er å bli kriminaltekniker og jeg tenker meg at det er greit å kunne kjemi;) Akkurat nå har jeg et emne som heter "rettsgenetikk", og dette gir meg et innsyn på hvordan ting fungere i virkeligheten (CSI, DNA etc). Uten tvil har jeg valgt riktig retning;)

 

Jeg har begynt litt med treningen, men sliter med å være seriøse. Finner alltid unnskyldninger. Jeg kjenner på kroppen at man blir eldre haha;);) Men jeg står på, og jeg vet at begynnelsen blir ikke lett men jeg gleder meg å komme godt i gang;)

 

Kan ikke du melde deg til ditt lokal svømmelaget? Jeg har selv gått konkurransesvømming i mange år, så jeg anbefaler deg å ta kontakt med dem;) Vet ikke hvor du bor så vet ikke helt hvordan jeg kan komme med råd.

 

Nese-klype må du bare kaste det;) Jeg vet det er uvant med vann i nesen men du må bare bli vant med det.

Sjekk linken: http://www.dagbladet.no/tv/tags.html?tag=sv%F8mmeskolen&offset=0

Bare se på hver enkelte videoer og øv deg på det! Husk at du ska puste inn med munnen og ut med nesen under vann!

 

Bra du skal kjøpe deg jammers badebukse;) De aller fleste bruker vanlig badeshorts med lommer på sider... og det er det dummest du kan gjør siden lommene fylles fort med vann og du bremser ned. Og da blir det veldig tungt.

 

Anngående slyngbensparken, så bruker jeg nesten ikke hendene, disse bruker jeg til å stalbilisere meg i vannet under overflaten. Beinene er det som får deg bakover, så øv deg på den måten. Det er min personlig mening fordi dette virker best for meg, så prøv for all del med andre teknikker;) Du ska klare ialfall innen 25-30 sek.

Endret av Yamazero
Lenke til kommentar

Er hardt å studere noe annet enn det man egentlig vil! Stå på =)

Kriminaltekniker høres ikke dumt ut, er det slikt at man bør ha relativ utdannelse fra før av, eller er det ikke så vanskelig å komme seg inn på slike vidreutdanninger hvis man vil?

Ser at de sliter med lite erfarne folk på mordene i Oslo om dagen, mye pga ressurser til 22. Juli, men det var visst ikke bare nå de sleit, de sliter med folk til vanlig også, så det er et behov. Men det er vell pengene det står på til syvende og sist!

 

 

Er faktisk et svømmelag som svømmer i hallen jeg svømmer om kvelden, de er veldig opptatt, og treneren der virker litt nazi, han er alltid veldig opptatt med dem. Dessuten er deres nivå 40 ganger høyere enn mitt, og de svømmer veldig avanserte metoder, det eneste er vell opplæring for barn, noe som er utelukket, vil ikke ha pedo stemplet på meg :p

Var forresten på besøk hos konas familie, og en veninne lærer opp våre nye landsmenn i svømming, så jeg joina der, var veldig grei inføring, men hennes nivå er ikke bedre enn en grei innføring desverre.

 

Har sett litt på youtube er mye bra der også, men dette var jo veldig grundig gjennomføring på norsk, så kjempetips Yamazero, skal ta lærdom!

Så skal jeg også slenge bort neseklypa, visste ikke at man pusta ut gjennom nesa, trodde det var primært munnen på begge delene :thumbup:

 

Edit: Sliter litt med DB sine videoer, klarer du å se dem?

Endret av OddZen
Lenke til kommentar

Det er dessvere ikke lett å komme inn på kripos, man må som oftest ha litt erfaring etc.

 

Hvor ligger svømmehallen?

 

Noen av videoene fra dagbladet fungerer ikke nei;(

 

Linken du la ut om opptaket i tromsø er feil.

 

PS: Eg ser for meg at svømmingen er testen de fleste stryker på ja.

 

Beklager et veldig tynt innlegg her ( begynner å bli seint;) )

Endret av Yamazero
Lenke til kommentar

Neida var rett link det Yamazero :blush:

Jeg bor og svømmer på Stord i Hordaland.

Hvor holder du til?

 

 

Kjempefint at du vil hjelpe til Araketon! :new_woot:

 

Araketon det hadde vært kjempekjekt om du ville fortelle litt om hvordan du trives, hvilket år du går? Og hvor du studerer.

 

Hvordan er informasjonen dere får angående jobbutsikter ved fullført studie?

 

Føler du at alt det dere lærer er yrkesrelatert? Har erfaring fra universitet og høgskole og det er ikke alltid like nyttig i forhold til det du faktisk skal bruke faget og kunnskapen til.

 

Så hadde det vært fint om du kunne fortelle litt om det fysiske når dere er under utdanning, trening, krav og tester, 1 - 3 året. Fint med en liten oversikt :thumbup:

 

Hvordan vil du si en gjennomsnittlig politistudent er? Er det mye seriøse folk? Paragrafryttere?

Er det veldig flinke folk som studerer på PHS? Skoleflinke folk?

Henger dere studenter mye ilag etter skoletid?

 

Så lurte jeg på hvordan intervjuerne på opptaket reagerer på humor under opptaket?

Jeg er en veldig smilende, og spøkende person som ofte slenger inn noen humoristiske kommentarer inn i settingen..

Selvfølgelig skal man ikke overdrive bruken, men må man virke veldig seriøs og fokusert?

 

Ble mye her men svar på det du vil :thumbup:

Utrolig kjekt!

Endret av OddZen
Lenke til kommentar

Jeg er i samme situasjon som deg angående svømminga OddZen. Har tittet litt rundt på nettet og kommet over noen fine svømmevideoer hvor de viser freestyleteknikk. Søk opp Total Immersion på youtube.

Jeg lurer også på om jeg skulle ta et svømmekurs for å lære meg crawl. På www.tryggivann.no kan du søke opp svømmekurs for hele landet.

 

Og Araketon: Flott at du stiller opp. Setter umåtelig stor pris på det.

Endret av Rusken4
Lenke til kommentar

Har dessverre blitt lite løping i det siste. Der må jeg stramme meg opp. Satte ny pers på hele 6 hang ups i dag :). Ikke mange, men tidligere i år måtte jeg ha 30kg hjelp i maskinen for å klare det samme så det går framover. Har trent litt alternativt i det siste og ikke benkpress. Skal begynne med det igjen fra Mandag så da får jeg en pekepinn på hvordan jeg ligger an der. Har ingen problemer med å få bestått i benk, men det hadde vært koselig med en 2'er eller 3'er i en øvelse om ikke mer. :p

Lenke til kommentar

Araketon det hadde vært kjempekjekt om du ville fortelle litt om hvordan du trives, hvilket år du går? Og hvor du studerer.

 

Jeg går førsteåret på Politihøgskolen, avdeling Bodø. Er selv fra Oslo, så det var en ganske stor forandring å flytte nordover. Likevel må jeg påpeke at det er fantastisk bra å studere på PHS. Lærerne er svært dyktige, med god kompetanse og gode pedagogiske evner. I tillegg er de ikke helt firkanta, men faktisk svært så artige folk å ha som forelesere.

 

Medelevene er også fantastiske. Politihøgskolen (Bodø) ligger for øvrig rett ved siden av Universitet i Nordland med 5000 andre studenter, så studentmiljøet er veldig bra!

 

Vi har ikke lik ukeplan for hver uke, så ingen dager er like. For eksempel har man to timer på en mandag, og åtte timer neste dag. Uka etter kan det være helt motsatt. Veldig varierende. Undervisningen kan for eksempel holdes klassevis, parklassevis eller for så vidt kan det holdes forelesninger der samtlige seks klasser er tilstede.

 

Her i Bodø er for øvrig førsteårskullet inndelt i seks klasser (A-F) med 24 elever i hver klasse.

 

Føler du at alt det dere lærer er yrkesrelatert? Har erfaring fra universitet og høgskole og det er ikke alltid like nyttig i forhold til det du faktisk skal bruke faget og kunnskapen til.

 

Det er mye fagstoff som skal innlæres, som f.eks. politilære, ordenstjenste, sosiologi, psykologi, arrestasjonsteknikk, fysisk lære, strafferett, ordensjuss, juridisk metode, rapport- og etterforskninglære, politiets datasystemer, kriminalteknikk, mm.

 

Innledningsvis kan man føle at det er veldig mye og kanskje en del unødvendig stoff som gjennomgås, men etter hvert merker man hvordan fagene henger sammen med politiyrket.

 

Hvordan er informasjonen dere får angående jobbutsikter ved fullført studie?

 

Det påstås at det skal være jobbmuligheter for alle, men det får tiden vise. Den tid, den sorg, som man sier. ;)

 

Så hadde det vært fint om du kunne fortelle litt om det fysiske når dere er under utdanning, trening, krav og tester, 1 - 3 året. Fint med en liten oversikt :thumbup:

 

Vi har et eget fag som heter fysisk lære, der vi får lære litt grunnleggende om utholdenhet og styrketrening. I førsteklasse gjennomgår vi også noen få treningsøkter, men alt for få etter min mening. Derfor forventes det at enhver student tar ansvar for egen trening, og det er ikke noe problem med tanke på at PHS har eget treningsstudio. Selv har jeg meldt meg inn i et nærliggende treningssenter for å ha litt bedre treningsmuligheter, og tilstreber å trene nærmest daglig. Det er også organiserte fotball-, håndball-, volleyball- og svømmetreninger.

 

I førsteklasse har vi et arbeidskrav i nevnte fag som går ut på å utforme en treningsplan. I tredjeklasse vil vi ha eksamen i benkpress, hang ups og 3000 m. Jeg husker ikke kravene i skrivende stund, men det skal jeg komme tilbake til. :thumbup:

 

Hvordan vil du si en gjennomsnittlig politistudent er? Er det mye seriøse folk? Paragrafryttere?

Er det veldig flinke folk som studerer på PHS? Skoleflinke folk?

Henger dere studenter mye ilag etter skoletid?

 

Det er et bredt spekter av personligheter, men så langt har jeg ikke kommet over én person jeg ikke trives i lag med. Jeg vil påstå at politistudentene ikke er noe særlig mer seriøse enn andre studenter (men muligens litt mer motiverte og disiplinerte?), og vi har det svært morsomt sammen både i timene og på fritiden. Det finnes alltid enkelte som utelater enhver form for sosiale treff på fritiden og som heller benytter tiden til pugging og studier. Det er selvsagt ingenting i veien med det (man blir jo tross alt en lærd person), men selv mener jeg at det er viktig å ha det litt gøy i fritiden. I helgene er er man garantert å se noen politistudenter på byen, for å si det slik. ;)

 

Så lurte jeg på hvordan intervjuerne på opptaket reagerer på humor under opptaket?

Jeg er en veldig smilende, og spøkende person som ofte slenger inn noen humoristiske kommentarer inn i settingen..

Selvfølgelig skal man ikke overdrive bruken, men må man virke veldig seriøs og fokusert?

 

Det opptaksnemda hovedsaklig ser etter, er hvorvidt du er deg selv og at du er ærlig i dine utsagn. En artig fyr med personlighet er det ingenting i veien med, så det er alltid rom for å dra noen vittige kommentarer under intervjuet, så sant disse er relevante i forhold til samtaleemnet. Du trenger ikke nødvendigvis å være totalt firkanta og seriøs, men prøv samtidig å få fram at du er en generelt oppegående person. :tease:

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Må du studere mye på fritia i forhold til andre studier? Er PHS et vanskelig studie?

Tror jeg skal greie det fint, men det er alltid kjekt å vite :thumbup:

 

Som en følge av min unge alder, er dette mitt første studie her i livet, så jeg har derfor ingenting å sammenlikne med. Likevel vil jeg påpeke at det er en god del med pensum man skal gjennom, og som krever litt strukturert arbeid fra studentens side. Selv leser jeg pensum et par timer ekstra i uka foruten om leksjonene, og føler så langt at jeg henger relativt godt med. Hvorvidt dette stemmer, får kommende eksamenskarakterer gi et svar på. ;)

 

Man skal i hvert fall klare å avsette tid til både trening og personlige gjøremål, så utdanningen behøver neppe å frata all din tid. Jobber man målrettet og disiplinert, går det nok helt greit. :thumbup:

Endret av Araketon
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Sounds great =)

 

Har satt meg ned å skrevet opp dårlige og gode sider, og forberedt meg på å kunne svare på spørsmål vi får når vi skal skrive egenerklæring og spørsmål vi kan få under intervjuet.

Dette er noe jeg tror alle som skal søke PHS burde vurdere å gjøre.

 

Poster noen av spørsmålene jeg har snappet opp at vi får på egenerklæringen pluss noen aktuelle spørsmål på intervjuet:

 

Egenærklæring spørsmål:

 

Fjernet spørsmålene fra åpent og offentlig fora da de kanskje ikke er ment å ligge så tilgjengelig. Send meg en pm hvis noen er interessert :cool:

 

 

Spørsmål som kan komme under intervjuet:

 

Disse spørsmålene er også fjernet, due to copyright of the police :!:

Endret av OddZen
Lenke til kommentar

Takk for det.

Kom over en side med noen videoer tatt fra årets opptak tror jeg.

 

http://www.tv2.no/sporty/loping/er-du-sprek-nok-til-aa-bli-politi-3529077.html

 

Spesielt hyggelig å høre alle heie hverandre frem.

 

Helt enig med deg, Rusken4! Husker hvordan vi heiet på hverandre under opptaket, og det hjelper ofte å ha støtte når man skal presse seg gjennom øvelsene. Dessuten er det representanter fra PHS tilstede under øvelsene, så det er bare et pluss at man viser sitt engasjement og sin støtte overfor hverandre. ;)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...