Gå til innhold

Hjelp, jeg må bruke Mac!


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg var i en liknende situasjon i April, hvor jeg egentlig impulskjøpte en MacBook Pro 13", hadde aldri brukt OS X før, sett bort i fra noen få minutter, noen få ganger. Fryktelig uvant i en periode på 2-3 uker, men så begynte det å gå seg til, per dags dato er jeg nå kjempefornøyd med Mac'en og OS X! :) Det handler om å prøve, gi en sjanse, og bruke litt tid. Det nytter ikke å prøve 3 ganger, i 10 minutter, f.eks.

 

- Mortis

Lenke til kommentar

Vell jeg har selv testet OSX...

Men resultatet var kort og greit katastrofalt.

 

Nå er jeg ikke redd for å prøve noe nytt, jeg hoppet på Linux kjøret og har testet flere distroer.

Og jeg har på kort tid smekket til en server med Ubuntu eller Linux og planlegger nå enda en server, riktignok med BSD i grunnmuren for bruk som ruter og brannmur.

 

OSX har jeg testet mange ganger, både i bærbare formater og i VM.

Og resultatet var rett og slett, hadde jeg hatt ett Eple produkt så hadde det kun dugd til testing av dets topp fart i frifall eller "Hvor mange G vil en iPad tåle?"

Dessverre kan man ikke legge inn en Android / Linux versjon på en iPad, da hadde den vært brukbar i allefall.

Lenke til kommentar

@reidar76: Skjønner frustrasjonen din. Du har brukt OS X ca 2 ganger i til sammen 10 minutter, ikke sant? Og så ga du opp, fordi det ikke er nøyaktig som Windows.

Det er klart at du ikke klarer å kvitte deg med inngrodde uvaner fra Windows på så kort tid. Jeg mener, det har jo tatt deg sånn ca 20 år å bli noenlunde fortrolig med manglene og tungroddheten i Windows, og når du har ctrl+alt+del såpass i ryggmargen så skjønner jeg jo at det blir vanskelig å venne seg til at disse tastene nederst til venstre kan ha andre bruksområder.

Anbefaler deg å prøve igjen - denne gangen kan du til og med driste deg til å fjerne støttehjulene og prøve høyreklikking med høyre musknapp... :p

 

Jeg har brukt Mac i ca 4 uker i skolesammenheng, og jeg liker touchpaden, og liker ikke det meste annet. Henger seg ofte opp, går generelttregt når man f.eks skal åpne store Word filer og lignende. Jeg har uheldigvis ikke noe valg og vi må bruke Mac på skolen, eller hadde jeg garantert brukt den andre laptopen min med Windows 7/8.

Lenke til kommentar

Gjorde et tilsvarende eksperiment for et par år siden, installerte Ubuntu på hovedmaskinen hjemme i stedet for Windows og gikk gjennom en uke med banning og tilvenning. Har aldri vendt tilbake til Windows igjen, bortsett fra på en gammel bærbar som jeg tar frem for noen få programmer som ikke kan kjøres på Wine. Skal bli spennende å se hva som skjer med dette Apple-eksperimentet.

Lenke til kommentar

Ikke installer Linux. Jørgen bør fullføre eksperimentet uten å jukse. At du gleder deg til de kommende ukene kan ikke være annet enn din indre masochisme som prater. :)

 

Håper eksperimenetet følges av å utsette en windowsfrelst og en macfrelst for Linux i 4 uker. Og en macfrelst for Windows i 4 uker bare for å komplettere sikrelen. :)

Lenke til kommentar

Mitt første møte med mac var høsten 2010 da min MSI 17" laptop døde. Pc eller mac, pc eller mac..

Det ble en macbook pro 13 etter en del grubling og lyst til å lære meg noe nytt.

Som Jørgen ble det mye googling og alternativeto.net ble flittig brukt da man som windows bruker i 13-14 år så har man faste applikasjoner som utvikler kun har laget for windows.

I starten tenkte jeg ofte fler ganger, skulle jeg kjøpt PC likevel?

Men etter å ha "smakt" på Mac og OSX en stund så ble jeg mer tilfreds med å bruke det. Selv om jeg har kommet inn i rytme og brukt mac'en en god stund så ble det aldri noe problem å switche mellom PC og Mac.

 

Fordelene med mac fremfor PC/Windows synes jeg er:

 

-Stabilt og robust

-"Idiotsikkert" å installere applikasjoner "drag'n drop"

-Skarp og god skjerm

-Kompakt (13" kan jeg fint ha med meg i en liten ryggsekk eller under armen)

 

 

Ulempene ved Mac OSX:

 

-Tilvending og tilpassing

-Mange vil savne sine faste windows applikasjoner, selvom endel kan erstattes (alternativeto.net)

 

Etter 1 års bruk av min mac er jeg blitt fornøyd med den og kunne ikke vært foruten den da jeg liker den godt til det jeg bruker den til.

 

Ønsker Jørgen lykke til vidre med sitt 4 ukers prosjekt.

Lenke til kommentar

Jeg fikk for en ukes tid siden min første Macbook Pro. Overgangen fra Windows til Mac går som regel helt fint, men det er likevel noen ankepunkter.

- den klarer bare tidvis å koble seg til min Airport Express for overføring av lyd.

- itunes vil ikke overføre sanger til min iphone (nei, iphone er ikke automatisk synkronisert mot itunes på noen annen maskin)

- hvorfor må man importere alle bilder til iphoto for å kunne få en ok forhåndsvisning av bildene?

- videofilene fra mitt Sony HD-videokamera støttes ikke av hverken imovie eller final cut pro uten konvertering. Konverteringssoftware koster flesk, og rimelige versjoner gir konvertering fra widescreen-opptak til 4:3! Med andre ord; meget tungvint. Og å kjøre gjennom konvertering av over 300 GB med videoopptak er håpløst...

- USB-portene står håpløst nærme hverandre slik at jeg ikke kan bruke minnestikke samtidig med noen andre USB-enheter.

- batterikapasiteten virker å være milevis unna de 7 timer som Apple hevder. Ved litt surfing, bildevisning, og en tilkoblet ekstern harddisk (som for øvrig har egen strømforsyning om noen skulle lure), går batteriet tomt i løpet av snaut tre timer.

- hvor i huleste er delete-knappen? Trykke Fn + backspace altså? Dessverre er jeg en meget flittig bruker av delete-knappen.

Lenke til kommentar

Hadde de byttet ut PC'en min med en mac(møc) ting så hadde jeg sluttet på dagen... Det minner om en sånn "data" en kjøper til ungene på leketøys butikk(Sånn for uten prisen da)

 

Vi har jo Windows og Linux så hva skal en med et eple produkt...

 

For det første, skill mellom OS og maskinvare.

 

Finn meg en 13" laptop med tilsvarende ytelse, batterilevetid og skjerm til samme pris som en Macbook Pro 13...

 

Valg av OS er som mange andre personlige valg. Noen liker mor, noen liker datter. Noen liker VMWare, andre liker VirtualBox, noen liker Notepad++, mens andre liker Sc1, noen liker vim, andre liker nano, osv..

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...