Gå til innhold

Samsung 7-series tråden


Jakke

Anbefalte innlegg

Er det noe programvare som overhodet er verdt å beholde på det som er på standard installasjon? Ettersom jeg replacer disken med SSD (og har win7 lisens fra før av) så tenkte jeg å starte helt fra scratch.

 

Eneste av de pre-installerte programmene jeg har brukt, og som er ganske handy, er "Easy Settings". Er bl.a. der inne man må stille inn for å bruke systemet hvor maskinen kun lader til 80% (for lengre batteri levetid). Og selvfølgelig Elan Smart-Pad, til touchpaden.

 

På tale om dette programmet, er det noen som vet hvordan jeg kan skru bluetoothen av permanent?

Sånn den er nå må jeg skru av bluetooth hver gang jeg rebooter laptopen..

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Den express saken er vell en billigmanns SSD. Kommer opp en en 8gb partisjon som jeg kan bruke til hva som helst. Usikker på ytelsen, men kanskje som swapdrive?

 

Ble så jeg kjøpte en Crucial m4 SSD 256GB.

 

Forøvrig fornøyd med pcen og synes den fungerer fint. Kanskje noe irriterende at vifta guffer seg opp når jeg compiler i VS2010. (Er jo i hovedsak det jeg bruker den til)

Endret av muttok
Lenke til kommentar

Hei. Jeg har kjøpt 700G7A, så hvis noen har spørsmål vedrørende den kan jeg hjelpe. Hatt den i ca en uke.

 

 

Ja takk, jeg lurer veldig da jeg vurderer denne.

 

Hvordan den drar de nyeste spill, skjermkvalitet, varme og støynivå

 

En test finnes her: http://www.notebookcheck.net/Review-Samsung-Series-7-Gamer-700G7A-Notebook.66523.0.html

 

Den har visst en særdeles god skjerm og ellers får den også mye godord generelt sett.

 

På den negative siden nevnes høy varme, kort batteritid og høy vekt.

 

Støymessig virker den å være midt på treet(max 43.3dB), dvs støyer ca halvparten så mye som en clevo P170 (max 48.8dB), men mer enn Asus G74SX (max 39.5dB).

 

Virker som en god maskin totalt sett, som er et alternativ som helt klart bør vurderes om man skal ha en gamer maskin.

Lenke til kommentar

Hei. Jeg har kjøpt 700G7A, så hvis noen har spørsmål vedrørende den kan jeg hjelpe. Hatt den i ca en uke.

 

 

Ja takk, jeg lurer veldig da jeg vurderer denne.

 

Hvordan den drar de nyeste spill, skjermkvalitet, varme og støynivå

Skjermen opplever jeg som særdeles god og lyssterk. Til tross for at det er en glossy skjerm får jeg brukt den ute uten problem, skjermen minner meg om AMOLED-skjermene som Samsung har på mobilen sine. Svartfargene er dype, fargene sprakende. For noen er det kanskje nesten litt mye farger, dette kan i så fall justeres i Catalyst Center.

 

Av spill har jeg kun spilt starcraft 2 og skyrim. Begge kjører fint på høyeste oppløsning med fulle detaljer. Jeg har oppgradert grafikken til Skyrim en del ved hjelp av mods, så jeg så meg tvunget til å nedjusterere anti aliasing. For å være ærlig ser jeg ikke forskjell ift aliasing i det hele tatt (har på X4 nå).

 

Maskinen booter Windows svært raskt. Om jeg kan kredittere dette til Expresscache eller ikke vet jeg ikke da jeg ikke har prøvd å skru den av.

 

Tastaturet er utrolig behagelig å skrive på, og pcen kjennes aldri varm ut på hendene mine, selv etter 8 timer med skyrim. Jeg kan ikke understreke dette nok, men det er virkelig en drøm. Det gir god respons, knappene er vide, knappene er ikke for høylytte men gir likevel fra seg en slags tilfredstillende lyd. Tastaturet er nesten det jeg er mest fornøyd med på hele laptopen, jeg koser meg når jeg skriver.

 

Støynivået er ikke problem, når jeg surfer og gjør lette ting skrur jeg dialeren til Eco-mode, og pcen går over til passiv kjøling. Da hører jeg ingenting, med mindre jeg bevisst hører etter. I balanced mode skrur viftene seg på, men går i relativt lavt tempo. Jeg hadde ikke lagt merke til forskjellen på Eco-mode og Balanced Mode før jeg i går fikk i oppgave av deg om å høre etter, så ingen av disse modusene er spesielt støyete for å si det slik.

 

I Gamermode skrus viftene til full fres, og jeg kan lett høre de. Lyden er ikke plagsomt høy, men du legger merke til det for å si det slik. Dette kan være et problem for noen, men ærlig talt, når man har den i gamermode spiller man jo, og lyden fra spillet overdøver enhver viftestøy Samsungen presterer å generere. Dette gjelder både hvis du bruker høytalerne til PCen eller om du har på deg headset. Min samboer, som sitter 5 meter unna blir ikke plaget, og da kan viftene støye alt de vil for min del - det viktigste er at de er stille når jeg ikke spiller av lyd eller sjekker Facebook!

 

Skyrim på fult skal makse ut 6970m kortet ganske bra, men selv etter 8 timers Skyrim er ikke temperaturen dårlig, alle komponenter holder seg innenfor parameterene (i følge Speedfan ihvertfall). Kan komme med tall hvis du ønsker, men temperatur bør ikke være et problem så langt på denne pcen. Stresstesten til notebookcheck.net er veldig hardcore, så temperaturene de skriver oppnås jo sjeldent/ikke reelt sett.

 

Det negative jeg har funnet:

Caset har gjennomgående god byggekvalitet, men ELSKER fingermerker. Har ikke vært borti liknende, hverken på mobil eller annen PC - pusseklut bør medbringes hvis pcen skal vises ut i dagslys!

I gamermode skrus det på ledlys som pulserer i takt med bassen til spillet. Ganske gimmicky, og kan ikke skrus av.

I tillegg har jeg en merkelig bug i skyrim, touchknappene fungerer ikke (justere volumet, mute, bakbelyst tastatur, wifi on/off). Tror dette er et problem I alle fullscreen-program, men dette har jeg ikke testet. Om dette er min PC eller alle 700G7A vet jeg ikke, men hvis noen ikke har dette problemet, vennligst si i fra

Endret av Geirern
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Takker for svært godt svar

 

Har selv en Samsung S2, og har ofte drømt om en liknende kvalitet på laptopen.

 

Har funnet ut at Samsungen er nesten dobbelt så rask som den jeg har,så den frister fælt.

 

Angående fingermerker er jeg sikker på at den ikke er værre en den jeg har

 

Har du prøvd BF3?

Lenke til kommentar

Nei, har dessverre ikke spillet :-(

 

 

Ok. Er nok sikker på at du drar det bortimot dobbelt så bra som meg med mitt GTX460m kort, noe annet er at du også besitter en mye raskere cpu enn min i7 740qm.

 

Så er det også slik at jeg allerede har et Asus GTX480 desktop kort og et Asus Xonar Essence ST lydkort fra før liggende i skapet, så jeg får jo mye bedre ytelse og ikke minst en billigere løsning hvis jeg går for en desktop. Men så var det dette med plass og ikke minst utseende da. Må si jeg liker en laptop mye bedre enn den digre deskotp kassa.

 

Så her må jeg gå noen runder med meg selv før jeg bestemmer meg

Lenke til kommentar

Yeah, vurderte selv en desktop og jeg hadde ikke så godt utgangspunkt som deg. Årsaken til at valget blr en laptop er at jeg fra tid til annen har bruk for å ta med pcen til venner, og da hadde eb desktop blitt alt for mye jobb. Som sagt, så er jeg veldig fornøyd med pcen så langt :-) driver å skriver en ordentlig brukeranmeldelse sporadisk nå, så I'll keep you posted :-)

Lenke til kommentar

Yeah, vurderte selv en desktop og jeg hadde ikke så godt utgangspunkt som deg. Årsaken til at valget blr en laptop er at jeg fra tid til annen har bruk for å ta med pcen til venner, og da hadde eb desktop blitt alt for mye jobb. Som sagt, så er jeg veldig fornøyd med pcen så langt :-) driver å skriver en ordentlig brukeranmeldelse sporadisk nå, så I'll keep you posted :-)

 

 

Takker takker. Skal selvfølgelig følge med. Mulig det kommer noen flere spørsmål også etterhvert hvis du ikke har noe imot å svare da

Lenke til kommentar

Det med at ledlysene går i takt med lydene i spillet hørtes ut som noe som lett kan irritere meg... Sikker på at det ikke finnes en lur måte å deaktivere dem på? Håper også at touchknappene stort sett fungerer i fullscreen-programmer. Gleder meg til å lese en eventuell brukeranmeldelse, Geirern :)

Ellers har jeg sett på denne PCen i lengre tid nå og håper snart jeg kan få meg til å kjøpe den ;) Vil liksom være helt sikker på at maskinen ikke har irritasjonsmomenter før jeg bruker såpass med penger på den

Lenke til kommentar

Spiller egentlig Stacraft i fullscreen (windowed), men byttet over til 100% fullscreen, og touchknappene fungerer. De gjør også det i filmer, så det virker som om dette kun er relatert til enten Skyrim eller Steam.

 

Jeg får ikke skrudd av LED-lysene rundt høytalerene ihvertfall, de er knyttet opp til Samsungs program "Mode Shift", og for å stoppe det må man uninstalle mode shift. Når man gjør det fungerer ikke hjullet på siden (gamer mode, balanced mode etc.) og siden dette hjulet er fantastisk praktisk, bare beholder jeg det som det er. Vil bare nevne at jeg ikke legger merke til disse lysene så lenge jeg fokuserer, jeg blir først bevisst på dem f.eks når jeg miner i Skyrim, for blikket mitt begynner å flakke. I mangel på bedre beskrivelse vil jeg kalle lysene mer "teit" enn jeg vil kalle de oppmerksomhetstagende.

Lenke til kommentar

Fikk 700z5a for en drøy uke siden, og er meget fornøyd, bortsett fra en ting. Ved avspilling av youtube-filmer i firefox eller chrome, låser bildet seg og det blir til slutt grønt. Får beskjeden; "Skjermdriver AMD har sluttet og svare, og har blitt gjenopprettet." Dette skjer kun hvis jeg spiller av videoene i HD-oppløsning, og IKKE bruker laderen. Etter dette går skjermen i svart, og maskinen begyner på nytt. Det hender også at den kan gå i bluescreen.

Har lastet ned den nyeste driveren, og har prøvd å justere strøminnstillingene slik at den kjører på høy ytelse, men det samme skjer hver gang.

(Problemet skjer ikke i Internet Explorer)

Noen som har opplevd det samme, eller vet hva som kan være feil?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...