Gå til innhold

Manglende innendørs mobildekning


kns

Anbefalte innlegg

Jeg har en iPhone 4, med Telenorabonnement. Jeg bor i ei ny blokk, på bakkeplan. Bortsett fra betongveggene som selve grunnkonstruksjonen består av, er alle vegger i leiligheten gipsvegger.

 

Jeg har aldri hatt problemer med telefonen tidligere, men etter at jeg flyttet til denne leiligheten, opplever jeg nå å ikke ha dekning innendørs. I det jeg kommer ut av leiligheten, kommer dekningen tilbake.

 

Det vil si, litt dekning er det, men kun utvalgte steder i leiligheten. Noen steder er det ikke dekning i det hele tatt, og dekningen er så dårlig i hele leiligheten at samtaler oftere blir brutt enn at de ikke blir det. Noen ganger varierer også dekningen fra 1-2 streker til ingenting, selv om jeg sitter i ro på samme sted.

 

Hva kan jeg gjøre med dette? Har det noen hensikt å kontakte Telenor? Finnes det signalforsterkere jeg kan kjøpe? Jeg gidder ikke anskaffe ny telefon.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er nok lite annet å gjøre enn å høre med Telenor om utbyggingsplanene. Tviler vel egentlig på at de informerer om så mye, men jeg har vanskelig for å tro at det er noe som helst annet som hjelper. Du kan jo forsøke å Google "signal booster iphone 4", men hvor vellykket det er må du gjerne poste her :)

Lenke til kommentar

Takk for svar, men finnes det ikke signalboostere for telefonsignal generelt? En eller antenne jeg kan plassere på terrassen? Jeg har ikke peiling, men..

 

Uansett er det veldig rart, for området jeg bor i er både sentralt og svært utbygd. Det er i tjukkeste sentrum, og ikke langt utpå landsbygda. Fatter ikke hvorfor dekningen er så elendig. Men ja, jeg får google litt.

Lenke til kommentar

Hehe. Ja, har vurdert den samme oppskriften selv. Men sånn ellers, selv om det ikke løser problemet, er det ikke underlig at Telenor ikke skal kunne gi meg dekning i et tettbygd strøk? Jeg har ikke hørt noen naboer klage over det samme. Nekter å tro at problemet er i hele nabolaget. Da hadde jeg hørt om det. Og min leilighet er akkurat lik de andre i blokka. Jeg fatter det bare ikke.

 

Men joda, sikkert lurt å sjekke med en operatør ;-)

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-376f9

Skritt 1: Inviter er venn med Netcom dekning til leiligheten.

Skritt 2: Se om han har dekning.

Skritt 3: Bytt operatør.

Hvis du har en venn med Mobile Norway dekning, så kan du jo invitere ham også... De tre operatørene har ganske random fordeling av senderene sine i Stor-oslo, så sjansen er der for at MN har dekning der ingen andre har. Dekning er forresten ganske tilfeldig, og små ting kan gjøre store forskjeller.

 

En gang på 90-tallet ble plutselig innendørdekningen borte i trehuset jeg bodde i, og daværende dekningssjef i NetCom, Geir Løvnes, fant ganske raskt synderen: Et bjerketre utenfor stueviduet (mange blader i forskjellig retning) pulverisete signalet fra Basestasjonen. Samme man har også betrodd meg at "alt innen radio dreier seg om sannsynligheter. Hvis sannsynligheten for at det virker er større enn sansynligheten for at det ikke virker, da virker det."

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-376f9

Nå er nok din iPhone også en viktig faktor i dette problemet uten at jeg skal trigge på meg altfor mange i-fanboy'er.

Ok da skal jeg gjøre det for deg: Inviter noen venner med en ORDENTLIG telefon. :p

 

Edit: for at testen skal bli reell må den foretas over hele leiligheten, også i de innerste rommene. Hvis soverommet ligger helt innerst i leiligheten overlater jeg til din fantasi å forklare hvorfor det er nødvendig å gå inn dit, men om nødvendig får du bruke et seksuelt alibi. Glem likevel ikke å sjekke signalstyrken hvis lystene skulle ta overhånd.

Endret av Slettet-376f9
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...