Gå til innhold

Nå blir stridsvogner usynlige


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Theo343: det er jo kamera på andre siden, som det står i artikkelen.

Men hva skjer hvis tanksen blir skitten? Burde ikke det ødelegge totalt

det er infrarøde kameraer... noe som måler temperatur... så det er et kamera som måler temperatur i vær dings også er resten varme/kjøle elementer som blir til den temperatur kameraet måler på andre siden av tanksen (om jeg ikke tar helt feil) dette får den til og se usynlig ut på infrarøde kameraer

Endret av sindre94
Lenke til kommentar

Det ser ikke billig ut med tusenvis av TEC-elementer. De må jo ha litt strøm til å drive det også.

 

Avgassene blir selvsagt ikke nedkjølt. Heller ikke all varmen som produseres på den varme siden av TEC-elementene. Dette må luftes effektivt ut på et vis, men nå utstråler jo uansett ikke luft noe særlig. Luft er usynlig også for IR-kamera, ellers så hadde ikke rekkevidden til IR-kamera vært mange millimeter.

 

Det hadde vært tøffere om de hadde montert små LCD-skjermer der i stedet for og brukt det som adaptiv kamuflasje a la blekkspruter og øgler. Altså dagtidkamuflasje.

Endret av Simen1
Lenke til kommentar
Simen1, problemet med visuell kamuflasje er at man har forskjellig synsvinkel på kjøretøyet. Det ville vært merkelig om man kunne se i 30 graders vinkel i terrenget, eller om en av skjermene døde.

Det er ikke snakk om noen HD-kvalitet gjengivelse av terrenget bak, men kamuflasje som overgår den nettingbaserte kamuflasjen som brukes i dag. Det viktigste med kamuflasjen er at den har samme omtrent samme lysstyrke, farge og mønster som terrenget bak. Dagens kamuflasje har hverken justerbar farge, mønster eller lysstyrke.

 

Og som det vises i artikkelen og videoen så går det an å emulere ufarlige objekter. F.eks en elg på vandring, en uskyldig privat bil eller noe annet misledende.

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...
  • 2 uker senere...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...