Gå til innhold

Intel snakker endelig om Ivy Bridge


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

AMD kom på banen!

Ser klart og tydelig at følgene av lite konkurranse, jeg vet ikke lenger hvilket segment AMD har en konkurrent til intel lengre. Intel gruser dem på alt dessverre.

Phenom II X4 955BE til 819 kr er ikke så galt. Den kjører strengt tatt alle spill ute i dag med grei framerate. Athlon II X3 450 til 539 kr er også et bra tilbud for budsjettbygg ;)

  • Liker 2
Lenke til kommentar

"etterspørsel på markedet" har nok med helt andre markeder enn det vi tenker på (entusiaster) når vi tenker på markedet. Det har nok litt å gjøre at Intel er fremdeles relativt godt posisjonert i forhold til AMD ihvertfall inntil Bulldozer er ute. Jeg tenker meg at de gjerne sitter og venter på den for å se hvordan det påvirker situasjonen før de velger å åpne slusene på det de har klart for neste generasjon.

 

Det er kjipt for forbrukerene naturligvis - men det er helt rasjonellt fra Intels side. Det erkonkurransen som driver markedet. Det er nettop derfor det er så viktig at AMD og Intel forholder seg noenlunde likegode - for forbrukerenes del. Hvis ikke er det selvfølgelig en god strategi å ha lengre sykluser mellom generasjoner - slik at de kan få mer penger tilbake fra investeringene i ny produksjonsteknikk og R&D.

 

-Stigma

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Du er ganske spot on der Stigma.

 

Blåbær:

Amd's APU E-350 er faktisk bedre enn intel atom/Nvidia ION2 i den typen små maskiner....

 

Forøvrig så vil nok AMD's APU brikker sansynligvis gjøre det ganske godt for den jevne mann i gata som ikke spiller.

Og det vil nok være gode prosessorer for bærbare og små enheter.

Lenke til kommentar

Er det ikke dog sånn at Ivy Bridge kun blir high-end CPUer? Jaja, blir ikke før rundt det at jeg skal oppgradere uansett, så om det blir i5-2500k eller Ivy Bridge vil vel IB modellene som slippes avgjøre. :p

 

Du blander sammen Ivy Bridge med Sandy Bridge EX, som bruker LGA2011 og kommer på slutten av året:

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Sandy_Bridge#Ivy_Bridge

 

Det er egentlig litt dårlig timing i min mening, siden lanseringen av SB EX og IB er så nær hverandre. Det kan godt hende at 32nm varianten av SB EX får en relativt kort levetid ettersom Intel går over til 22nm IB EX (eller hva den nå enn kommer til å hete).

Endret av flinx
Lenke til kommentar

De velger å vente til de får bedre yield på 22nm slik at det blir mindre defekt produksjon og mer penger i kassa. Grunnen til at de kan vente er "lav etterspørsel" som nok bør tolkes som en konsekvens av to faktorer:

1) Dårlig konkurranse gjør at eksisterende produkter selger like godt som IB ville gjort.

2) Dårlige økonomiske tider på verdensbasis

 

Det er dermed lite lønnsomt for Intel å produsere på 22nm enn så lenge. Det en kan trøste seg med er at arbeidet med nye steppinger nok går videre da det i hovedsak er begrenset av tid og ikke penger. Når yield på 22nm blir god nok så vil også produksjonskostnaden per chip være lavere enn ved 32nm og dermed kommer et økonomisk insentiv for Intel sin del til å fase ut SNB. Et insentiv de garantert ikke vil overse. Dette er jo tross alt halve årsaken til at de bruker ekstreme mengder penger på å ligge 1-2 år forran resten av CMOS bransjen.

 

Man skal ikke tro noe annet enn at Intel ville levert relativt billige SNB prosessorer med ekstremt høy TDP og frekvens i dag om det var det som måtte til i konkurransen... men det trengs ikke.

Endret av Anders Jensen
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Å jeg som nettopp har kjøpt meg Sandy Bridge! :p

Hvorfor vil Ivy Bridge være så mye bedre?

Den vil ikke det, klokkefrekvens og overklokkbarhet skal gå opp. Ikke ren ytelse per MHz.

 

 

Ah, men det er bra :) Så for meg som ikke er en slik overklokker dude, men bare har lyst å prøve litt. Er Sandy bridge med 2500k et greit valg da :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...