Gå til innhold

ASUS G74SX tråden


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hvordan fungerer Skyrim på denne Asusen ?

Ut i fra hva jeg har lest så skal det fungere bra på denne lappisen ;)

Gå tilbake et par sider å les så får du se hva folk har skrevet

 

 

Jeg har også hoppet på toget med å kjøpe denne lappisen. Fant den til en billig penge på spaceworld.no

http://www.spaceworld.no/data-1/baerbar-pc/asus-g-series/asus-g74sx-17-3-full-hd-geforce-gtx560-core-i7-2670qm-6gb-ram-750gb-hdd-dvd-rw-bt-w7-home/

 

Det gledes som en liten unge til hentelappen på denne ligger i postkassa :)

Endret av Kvenild
Lenke til kommentar
Noen som kan fortelle meg tastatur kombinasjonen så jeg får skrevet dollartegn, pundtegn, e-mail adresse ("at/alfakrøll") osv. med Norsk tastaturoppsett? Med Caps+fn på English (US) tastatur fungerer det, men ikke på Norsk tastatur oppsett.

 

Norsk tastatur hos meg fungerer helt topp under Windows 7, og alt du nevner ser ut som det skal:

$ £ @ Det samme fungerer også under Linux hos meg.

Endret av -alias-
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+3165

Ikke verst pris hos spaceworld.

Men nå har jeg drøyet det såpass at jeg venter til next gen. :tease:

Når kommer neste generasjon da? Noen peiling ?

Det aner jeg faktisk ikke.

Men mtp. fremtidige lanseringer så tror jeg tidligst i februar, og da kun med annet skjermkort.

 

Vist vi skal se noe tidligere enn det forventer jeg GTX570M eller noe i den duren (som MSI har tatt i bruk).

Lenke til kommentar
Noen som kan fortelle meg tastatur kombinasjonen så jeg får skrevet dollartegn, pundtegn, e-mail adresse ("at/alfakrøll") osv. med Norsk tastaturoppsett? Med Caps+fn på English (US) tastatur fungerer det, men ikke på Norsk tastatur oppsett.

 

Norsk tastatur hos meg fungerer helt topp under Windows 7, og alt du nevner ser ut som det skal:

$ £ @ Det samme fungerer også under Linux hos meg.

 

Ja nå fungerer det akkurat som det burde, ctrl+alt. I går så fikke jeg bare "pling" lyd.

Hadde også problemer med lyset i tastaturet, som en nevnte tidligere i tråden. En gang så virket det som det skulle, etterpå så fikk jeg ikke slått det på igjen.

 

Lastet ned den nye ATK driveren og installerte uten at det hjalp. Ga opp litt og rotet rundt å sjekket de forskjellige pre-installerte programmene på maskinen før jeg slettet dem ett etter ett.

 

I AsusTools fant jeg et SystemTools prog. Startet opp det, og mellom flere program (noen hadde jeg alt slettet) lå ATK driveren.

 

Brukte SystemTools til å innstallere det. Og da fungerte alt som det skulle.

 

Tenkte bare å nevne det hvis andre støter på samme problem. (ATK driveren lå installert der den skulle før jeg brukte SystemTools, så det var litt rart at Asus installasjonsprogrammet trengtes for å få aktivert driveren.)

 

Jeg har 17" 3D versjonen med 16GB RAM, 160GBSSD og 750GBHDD.

Mitt inntrykk etter et par dager med maskinen; Veldig solid bygget. Stor og tung.

 

Var redd den skulle være for varm og bråkete å ha i fanget, men den er overraskende stillegående, bare litt svak maskinlyd når jeg surfer med Quiet Office satt med Power4Gear Hybrid programmet. Selv når den mekaniske HDD'n starter opp er det såvidt en ekstra vibrasjon.

 

Er nesten litt for kald å ha i fanget nå på vinteren (kunne fungert mer som en varmeovn). :D

 

Skjermen er ganske OK, men har dessverre over 9000K fargetemperatur som er for blått. Sikker fint for Spilling, men er ikke bra for det meste annet (foto/video/web).

 

Har styra svært med å kalibrere den ved å bruke det idiotiske kalibrerings verktøyet i Win7, veksles vis det medfølgende Asus's Splendid Utility (hvor man kan sette 6500K fargetemperatur). Savner den gamle fargestyringen i XP.

Fremdeles er det noen ganske syke farger ved nett surfing. Spesielt gult (som smilie'ne her f.eks.) blir ofte "neon gule". Liknende problemer med noen blå/lilla farger som blir "plastikk/neon".

 

Min gamle Toshiba "billig laptop" fra 2003 har mye bedre og mer naturlig farge-gjengivelse. Så det er ikke all teknologi som går fremover her i verden.

 

At en PC i dag ikke har verktøy for full fargestyring er jeg ganske kritisk til.

 

Skjermen er nesten plagsomt lyssterk (sikkert nødvendig for 3D). Etter å ha regulert ned farge satureringen ca 50% så kjører jeg QuiteOffice med lys styrke 2 ved web surfing (er ganske lysømfintlig), da sliter det ikke så på øynene.

 

Noe småtteri irriterer man seg alltid over, som f.eks. at den medfølgende 3D demo-filmen fungerer selvfølgelig ikke i 3D osv osv, men jeg vil påstå at dette er en relativt velbygget og bra gjennomtenkt maskin. Om den nå holder langvarig bruk er den vel vært prisen.

 

PS; Jeg priser meg lykkelig over at maskinen har SSD etter alle de re-startene jeg har måttet gjøre når jeg har drevet å satt opp maskinen. Med bare en vanlig HDD så ville det tatt utrolig mye venting. Nå starter/re-starter den på "30 sekunder" (uten at jeg egentlig har tatt tiden).

Endret av arthon
Lenke til kommentar

^^^^ Takk for tipset, det visste jeg faktisk ikke. :thumbup:

 

 

 

 

Er det noen som har kommet over en App som kan styre skjerm fargene manuelt. Noe ala kalibrerings software men uten en probe?

 

Noe som kan styre Gamma, fargetemperatur, og en videre fargestyring enn primærfargene RGB.

 

 

Endret av arthon
Lenke til kommentar

Har litt spm ang oppdatering av minne og muligens sette inn ssd disk. Er det slik at alt sammens er lagt opp slik at det bare er å kjøpe en ssd disk og sette den inn? Uten at jeg må kjøpe en g74sx med ssd disk i fra før? Ssd er ikke så viktig for meg men har lest at diskene i bærbare kan bli trege og gjøre maskinen ustabil etter normal flytting fram og tilbake over tid? Så tenkte at ssd kan være greit å ha for og forlenge levetiden på maskina ved normal bruk.

 

Så til minnet.

Jeg vil ha maks mulig minne på maskinen min (16gb)

Men den jeg har kjøpt har 6gb 1x 2gb og 1x 4gb.

Kan jeg da feks kjøpe en stk på 8 gb og en stk på 2gb? Eller er det smartere og kjøpe 2x av denne?

http://www.dustinhome.no/corsair-8gb-ddr3-1333mhz-(2x4gb)-so-dimm/product/5010549883

 

Dette er maskina:

http://www.spaceworld.no/data-1/baerbar-pc/asus-g-series/asus-g74sx-17-3-full-hd-geforce-gtx560-core-i7-2670qm-6gb-ram-750gb-hdd-dvd-rw-bt-w7-home/

Endret av Kvenild
Lenke til kommentar
Så til minnet. Jeg vil ha maks mulig minne på maskinen min (16gb) Men den jeg har kjøpt har 6gb 1x 2gb og 1x 4gb. Kan jeg da feks kjøpe en stk på 8 gb og en stk på 2gb? Eller er det smartere og kjøpe 2x av denne? http://www.dustinhom...duct/5010549883

Kjøp dette settet http://www.dustinhom...duct/5010549883 og denne ene brikken (som er samme brikke som i settet) http://www.dustinhom...duct/5010549881 Jeg stiller meg tvilende til at maskinen takler 8GB brikker så dine 2GB kan du heller forsøke å selge. Så billig som minne er i dag er det fornuftig å sette inn 16GB, selv om man i øyeblikket ikke har direkte bruk for det.

Endret av -alias-
Lenke til kommentar

Jeg lurer på om noen kan si hvordan tastaturet er på denne maskinen? Leste en anmeldelse hvor de var fornøyde med maskinen (eller, det var G53SX, men regner kanskje med at tastaturet er omtrent likt..) hvor de ikke var superfornøyde med tastaturet..

 

I tillegg lurer jeg på om noen har installert linux (i en eller annen form) og hvordan dette fungerer?

Lenke til kommentar
I tillegg lurer jeg på om noen har installert linux (i en eller annen form) og hvordan dette fungerer?
Har lagt inn Ubuntu 11.10 og det fungerer helt som ventet uten problemer så langt. Eneste må være at jeg ikke finner ut hvordan jeg disabler pekeplaten, men det er ikke noe stort problem. Ubuntu er ihvertfall lynrask på denne maskinen. Endret av -alias-
Lenke til kommentar

Skal nok oppdatere minnet på maskina og sette inn ssd over jul.. iom at det er såpass billig :)

 

men har nå fått babyen min hjemme og vel på stua :)

første som imponerte meg er størrelsen og hvor fantastisk tastaturet er å skrive på :) føles ut som du pakker ut et MONSTER når du først begynner :D

 

Men.. har fått litt problemer med trådløs nettverket :/

har testet med min gamle Acer og nettverket fungerer som det skal.. har full hastighet når jeg laster ned spill osv fra Origin. så det er ikke noe galt med nettverket sånn sett.

Da jeg fikk maskinen i hus så var det jo og koble opp til nett og få dratt ned BF3 fortest mulig.. dette fungerte helt konge helt til jeg oppdaterte skjermkort driveren. Da begynte nettverket og koble seg i fra og så koble seg til akkurat som om routeren restartet seg. Og downloaden på BF3 stoppet på 93% elns.. og jeg prøvde og starte opp downloaden så fort jeg kom på nett igjenn. den startet men holdt kun halv hastighet (1.25mbyte/s) av det jeg kunne ha dratt ned på (2.5mbyte/s), og den holdte seg i 20-30 sec før dette skjedde igjenn. Om jeg bare skulle browse web så gikk det fint. men så fort jeg prøvde å starte downloaden så kålet nettverket seg så si med en gang. så videre prøvde jeg og oppdatere nettverks driveren på wlan kortet. (atheros ar9002wb-1ng) først ved å søke på google, der det heller var så si umulig og finne produsenten sin side.. så prøvde jeg via Win7 sin updater og der fikk jeg oppdatert driveren.. nå er nettet mere stabilt men det er fortsatt likedan når jeg skal laste ned ting. og om det er stabilt så får jeg ikke den farten jeg skal ha.

Noen som har en ide om hva som kan gjøres for å fikse dette?

 

og kan bare si det med en gang.. det er en drøm å spille BF3 på denne :)

 

Så til alle dere andre der ute som sitter i tvil om dere skal kjøpe denne maskina eller en annen.. jeg hadde ikke tenkt meg om en gang heller om jeg hadde sittet med infoen jeg sitter med nå ;)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...