Gå til innhold

Flere skyttere i Utøya-massakren.


Anbefalte innlegg

Bare slenger denne ut her. Jeg vet at det også er flere vitneobservasjoner som tilsier flere skyttere og setter pris på om dere poster dem i denne tråden.

 

----------------------------------------

 

Torbjørn Vereide: Skytterne kledde seg ut som politi, så lurte dei oss til å komme fram før dei begynte å skyte oss, skriver han.

 

Andre overlevende mener at det må ha vært flere gjerningsmenn, etter som det ligger flere mennesker livløse spredt over et større område.

 

http://www.nrk.no/nyheter/norge/1.7723321

 

----------------------------------------

 

Kristoffer forteller at han på det tidspunktet trodde det var flere gjerningsmenn fordi skuddene lød forskjellig.

 

http://www.dagbladet.no/2011/07/23/nyheter/terror/innenriks/17431034/

 

----------------------------------------

 

En rekke vitner skal ha beskrevet at de så to gjerningsmenn - og i motsetning til pågrepne Anders Behring Breivik hadde ikke den andre mannen politiuniform på seg.

 

 

http://www.dagbladet.no/2011/07/23/nyheter/terroraksjon/oslo/utoya/innenriks/17426104/

 

----------------------------------------

 

Som VG Nett meldte tidligere i dag forteller en rekke av ungdommene som overlevde skytemassakren på Utøya at det må være to gjerningsmenn. Flere har også beskrevet utseende på mann nummer to til VG.

 

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/oslobomben/artikkel.php?artid=10080633

 

----------------------------------------

 

“- Jeg kunne høre flere serier med skyting, og det kunne virke som om det kom fra flere forskjellige steder, sier Onsager til Aftenposten.no.

 

Hun forteller at hun oppfattet skytelydene som forskjellige.”

 

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article4180908.ece

 

----------------------------------------

 

"I dag sier vitner VG Nett har vært i kontakt med, at det må ha vært èn person til som skjøt og drepte ungdommene på Utøya.

 

- Jeg er overbevist om at det var to personer som skjøt, sier Aleksander Stavdal (23).

 

Til VG sier ungdommer at den andre mannen ikke var iført politiuniform. Han var ifølge dem rundt 180 centimeter høy, hadde tykt mørkt hår og så nordisk ut. I høyrehånden hadde han en pistol, på ryggen et gevær."

 

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/oslobomben/artikkel.php?artid=10080627

Endret av Gutten fra eventyret
  • Liker 9
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

1. Stort område med livløse personer.

 

Vel, øya er ikke stor, og i det tidsrommet gjerningsmannen hadde tilgjengelig er det fullt mulig å gå øya på tvers, kanskje flere ganger, og skyte løs. I tillegg er rekkevidden på våpnene lengre enn noen meter, så han må heller ikke ha vært på kloss hold. Selv om vegetasjon og naturlige formasjoner har lagt sine hindringer på avstand.

 

 

2. Forskjellige lyder på skuddene.

 

Dette kommer etter all sannsynlighet fra ekko, ulik avstand fra skuddene, ulik retning og avfyrt på forskjellige steder(som gir ulik lydsignatur). I tillegg hadde faktisk gjerningsmannen to forskjellige våpen, så at det var ulike lyder er helt naturlig. Dette er uansett en svært subjektiv oppfattelse og må, i situasjonen vitnene befant seg, tas med ei STOR klype salt.

 

 

3. Ulik bekledning

 

Gjerningsmannen kom til Utøya ikledd våtdrakt og en Politivest. Det vil ikke ta vedkommende lange tiden å ta på seg andre klær(uten å ta av våtdrakten), og vil kunne skape maks forvirring og så tvil om vitneobservasjoner. Men igjen, veldig subjektivt.

Endret av nomore
  • Liker 5
Lenke til kommentar

Langt derifra. De aller fleste der ute vil være i større eller mindre grad være påvirket av stressfaktorer og sitasjonen de befinner seg i. At det også er blitt brukt flere våpen forvirrer evnt vitner enda mer. Dette uavhengig av om det er 10 eller 80 vitner som hevder det samme.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Så alle vitners beskrivelser er ugyldige så lenge de motstrider den offisielle forklaringen? Alle vitner som hevder de så flere skyttere er for "berørt av hendelsen", mens de som kun har observert en skytter er korrekt i sine observasjoner?

 

Hvor ble det av punkt 3 i apologet-innlegget ditt over her forresten?

Endret av Gutten fra eventyret
  • Liker 9
Lenke til kommentar

Så alle vitnemål er ugyldige så lenge de motstrider den offisielle forklaringen? Alle vitner som hevder de så flere skyttere er for "berørt av hendelsen", mens de som kun har observert en skytter er korrekt i sine observasjoner?

 

?

 

Det var da å dra det en smule ut over alle proporsjoner.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Om du vil tolke det slik så står du fritt til det. Eg tror derimot at de fleste ikke tolker det slik.

 

Når man avhører vitner er man nødt til å ta høyde for at detaljer er missvisende, inntrykk er feil og situasjonen oppfattet på en annen måte mellom to forskjellige vitner. Dette har eg stor tiltro til at Politiet klarer å gjennomføre på en slik måte at mest mulig korrekt info foreligger.

 

I dette tilfelle har vi også en unik situasjon med at alle vitnene har vært samlet rett etter hendelsen og i ei god stund etter. Her har nok skildringer, forklaringer og samtaler hatt med seg detaljer som påvirker alle de andres oppfatning av situasjonen, og dermed ødelegger "fakta" når disse kommer til Politiet.

 

Skrev feil, og mente nr 3. Så det er rettet på nå.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Han brukte to våpen en Glock (close range henrettelser i hodet) og en Mini Ruger = Forskjellige lyder + ekko og omgivelser.

 

Vitneobservasjoner om at han tok av seg noen av klærne tok en båt og kjørte rundt øya sivilt kledd for å hjelpe dem, men så skyte. Var en video av han fyren på svenske expressen der han sa det.

Lenke til kommentar

Dersom det var ein til, har då vedkomande umiddelbart slutta å skyta, samt gøymt unna våpenet i all hast i det politiet pågreip Breivik? Og dessutan greitt å gøyma seg blant terroroffera på ein så god måte at ingen av dei har kjent att vedkomande og identifisrt han som mordar?

Om vi skal spekulere så finnes det muligheter for flere gjerningsmenn. Eg vil derimot påstå at begrunnelsene her til trådstarter er ekstremt tynne, på grensen til propaganda-spekulasjoner.

 

Politiet har og sagt at de ikke utelukker at det kan ha vært snakk om flere gjerningsmenn, men at de ikke jobber ut i fra det. Eg på min side har såpass tiltro til arbeidet de her gjør, med et samlet blikk fra norske medier, at om de ikke leter etter noen så er det fordi at det på nåværende tidspunkt ikke bevis for at noen flere finnes. Til tross for vitnene som har stått frem i media med historien sin.

Lenke til kommentar

Han brukte to våpen en Glock (close range henrettelser i hodet) og en Mini Ruger = Forskjellige lyder + ekko og omgivelser.

 

Vitneobservasjoner om at han tok av seg noen av klærne tok en båt og kjørte rundt øya sivilt kledd for å hjelpe dem, men så skyte. Var en video av han fyren på svenske expressen der han sa det.

 

 

Ja, akkurat den delen av historien skurrer også. At han har hatt tilgang på båt under det hele og at han greier å plaffe folk fra sjøs, noe som ikke er bare bare tatt i betrakting at båten beveger seg konstant.

Endret av Gutten fra eventyret
  • Liker 6
Lenke til kommentar

Jeg tror ikke på at han kjørte rundt i båt. Men han gutten de intervjuet var ganske sikker i sin sak. Heller tvilsomt.

Vel, denne båten kan ha vært den gjerningsmann nr 2 (eller 3, 4?) brukte. En ensom båt hadde nok også gått under radaren siden det var nok av gode borgere som hjalp overlevende i land med sine egne båter når de fant ut hva som var på ferde.

 

Eg påstår at dine påstander er propaganda-spekulasjoner, og at det er du som må til med mer kjøtt på beinet. Ser ingen motsetninger der. Men opplys meg gjerne.

Det har ingen hensikt, du har allerede bestemt deg for å blindt følge saueflokken og høre på disse såkalte autoritene i stedet for fornuften.

  • Liker 9
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...