Gå til innhold

Flere skyttere i Utøya-massakren.


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet+513
17 minutes ago, Hugo_Hardnuts said:

Litt vanskelig å ta noen seriøst, når det første de skriver vitner om at de tror at det intervjuet som ble stjålet kun fantes i én kopi...

"– Dette er en mulig straffbar handling begått av ansatte i politiet, sier Spesialenhetens leder Jan Egil Presthus til Dagsavisen.Han anser ikke Breiviks advokater eller andre partsrepresentanter i 22. juli-saken som part.Verken Breiviks forsvarer Geir Lippestad eller de øvrige advokatene som har bistått i forsvaret av Breivik har vært kjent med at avhøret var kommet å avveie.

– Dette er helt nytt for oss. Vi reagerer sterkt på hemmeligholdet og forventer at vi som forsvarere var blitt orientert om at et 42-siders avhør av vår klient var blitt stjålet, sier Breiviks advokat Geir Lippestad til Dagsavisen.

Avhøret som ble stjålet handlet om hvorvidt det fantes flere bomber, om det var flere terrorister og om sikkerhetssituasjonen på Åsta Gård. Spesialenheten mener det ikke var behov for å varsle noen da tyveriet ble registrert i august 2011.

– Jeg ser ikke at det var Spesialenhetens ansvar å varsle de andre aktørene i 22. juli-saken da tyverianmeldelsen ble henlagt i april 2012. Dersom det var grunn til å tro at det var opplysninger på avveie i 22. juli-saken, som kunne skade etterforskningen av den, eller på noe vis ramme sakens parter, ville det ha vært Oslo politidistrikts ansvar å varsle, sier Presthus.
Det ville likevel ikke ha vært et taushetsbrudd dersom Oslo-politiet hadde valgt å varsle Lippestad om tyveriet, legger han til.

Ifølge Dagsavisen var dette et av de viktigste avhørene av Breivik. Avhøret fant sted 9. august 2011, og dreide seg blant annet om hvorvidt det fantes flere bomber, om det var flere terrorister og om sikkerhetssituasjonen på Åsta Gård. Blant annet om det fantes sprengstoff gjemt rundt omkring.

Det 42 sider lange avhøret ble stjålet fra et låst kontor i Politihusets sjette etasje mellom klokken 21 den 23. august og klokken 8.35 den 24. august 2011. Ledelsen i Oslo politidistrikt anmeldte tyveriet til Spesialenheten.

Lippestad og medforsvarer Vibeke Hein Bæra uttrykker at de er sjokkerte over nå å få vite at avhøret kom på avveie."
https://www.nrk.no/norge/breivik-avhor-pa-avveie-1.11683158

"AVSLAG: Riksadvokaten nekter Dagsavisen innsyn i hva som egentlig skjedde da et 42 siders avhør av Anders Behring Breivik ble stjålet fra Politihuset. Avslaget er endelig og kan ikke påklages."
https://www.dagsavisen.no/nyheter/innenriks/2014/09/10/nekter-innsyn-i-tyveri-av-breivik-avhor/

image.gif

Lenke til kommentar

Ikke direkte, men ordlyden antyder at han tror at det var snakk om dokumenter det ikke fantes flere kopier av, ettersom han formulere det som "Det som var antatt å være de viktigste intervjuene...er stjålet". Og hvordan skjuler man ellers noe ved å stjele et dokument?

Sitat

Det som var antatt å være de viktigste intervjuene av Anders Behring Breivik, gjort rett etter at de fikk ham inn til avhør kvelden 22. juli, er stjålet.

(...)

Alle forstår at her har det vært sterke krefter ute, og at disse kreftene har noe å skjule. Det er ingen hvem som helst som kan skaffe seg tilgang til disse dokumentene, noe som bekreftes av spesialenheten for politisaker, som uttaler at politiansatte sto bak tyveriet. Hvis politiet stjal av politiet, må en stille spørsmål om hvem de stjal på oppdrag av. Sannsynlige oppdragsgivere er politiet selv, påtalemyndighetene, og E-tjensten(e).

 

Endret av Hugo_Hardnuts
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+513
1 hour ago, Hugo_Hardnuts said:

Ikke direkte, men ordlyden antyder at han tror at det var snakk om dokumenter det ikke fantes flere kopier av, ettersom han formulere det som "Det som var antatt å være de viktigste intervjuene...er stjålet". Og hvordan skjuler man ellers noe ved å stjele et dokument?

Det er så slitsomt med dette flisespikkeriet. Det virker som du konstant leter etter noe slik at du kan latterliggjøre eller diskreditere det som postes, uten å måtte forholde deg til informasjonen i det hele tatt. Uansett hvordan DU tolker hva HAN tror, så ble intervjuet stjålet.

Lenke til kommentar

Kildekritikk er altså flisespikkeri?

Vi kan ta litt mer av det han skriver da.

ANFO-bomber lukter ikke svovel, skriver han. Vel, nei, kanskje ikke svovel spesifikt, men de - og gjødselbomber generelt - lukter definitivt ganske stramt. Spørsmålet er om vanlige folk klarer å skille mellom lukten av to typer gjødsel. Og at militært sprengstoff lukter svovel har han ingen kilde på. Det er da heller ikke slik at sprengstoff som inneholder en forbindelse av et stoff lukter av dette stoffet. Vanlig krutt inneholder svovel eksempelvis.

Beredskapstroppen øver på et terrorangrep, og det kan ikke være tilfeldig? Okay, er det ikke naturlig at en av de gruppene vi har som skal være best på anti-terror øver på dette altså? Her er det en klar tendens, mener jeg, til at man finner sammenhenger som ikke er der.

Forvirring rundt en leiebil... Fellende bevis der altså.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
On 9/8/2021 at 1:51 PM, Hugo_Hardnuts said:

Ekko, overlydssmell, endringer i lydbildet knyttet til skytterens plassering i terrenget og ift. ens egen plassering, hvilken retning det skytes i relativt til din egen plassering, våpentype (Breivik brukte to ulike våpen)...osv. 

Jepp, men gode poeng som dette blir jo bare ignorert av vedkommende. 🤔

Lenke til kommentar
  • 3 måneder senere...
Psykake skrev (På 9.1.2020 den 11.03):


Tusen takk. 

Nå kan dere bite dere merke i at jeg er blir registert som en spammer her av Øistein på dette forumet, som sannsynligvis er styrt av dem som ikke liker at saker kommer frem i dagen. Men igjen- dere har vært på rett spor ang Utøya drapene..
Det er EN ting å føye til- en som hadde skrivekløe her - og det er om Boka til Ronald Bye. Mange kjenner ikke til de faktiske forhold, og hva boka til R Bye egentlig kom ut for.
1. Det hevdes i boken av R Bye at Stay Behind ble opprettet for å hindre KGB folk å influere norsk politikk liksom. Men det er løgn.

2. Sannheten er at Boken til Ronald Bye skal hjelpe Stay Behind å være skjult for hva de egentlig er, nemlig en baditt i "fåreklær", som har som oppgave å arbeide bak fasaden i skjul MOT GODE NORDMENN, nemlig hvor enhver nordmann som får vind i seilene mot KGB blir skutt rett ned, skjøvet ut av et vindu- eller funnet med en pistol i feil hånd, slik det skjedde med en meget god nordmann i Sverige han Kai Holst. Han ble funnet skutt i ei høyblokk i Sverige med pistolen i høyre hånd. De som kjente Kai, visste at han var kjevhendt.
Og på samme viset som Steinar Bastesen fikk kaffesyre i koppen sin på stortinget, og lå i koma i ei uke på sykehuset, ble utført av de samme galningene vi her tar frem i lyset.
Disse metodene går igjen når det gjelder ALT som er innenfor politikk i Norge. Når dagens kartell blir truet, så dukker disse massemorderne opp. Og i dag har disse metodene spredd seg i hele verden, jfr Korona vaksiner og Graphene Oxid, Hilsen Karen Kingston, fhv laborant fra Pfizer. Hun anbefaler ikke noen å ta disse vaksinene. Og det skjønner jeg meget godt.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...