Gå til innhold

Regjeringskvartalet rammet av bombe, AUF-leir på Utøya angrepet av våpenmann.


Anbefalte innlegg

høres ut som den femikladden på telefon hvertfall

Han vokste opp på Oslo vest, om det hjelper noe.

 

Om "dommen" angående hans psykose: At han har fått "paranoid schizofreni" stemplet på seg er nok verre for ham, enn å bare bli kastet i fengsel med 21 år og forvaring. At hans meninger og handlinger (som han mener er det eneste rette) går under som psykisk farlig og paranoid, fra det norske rettsystemet, må jo være en stein i skoen for ham.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg fikk høre først nå at Brevik ikke blir straffet, for han er erklært "utilregnelig", som betyr at han skal på psykiatrisk i stede for... vet du, jeg er så sint at jeg rister

Du kan ikke mene at du ble overrasket over at han ble regnet som strafferettslig utilregnelig? Mannen er jo klart spik spenna gæren. Om han ender opp på psykiatrisk vil han sannsynligvis aldri komme ut, om han ender opp i fengsel kommer han ut om 21 år eller tidligere avhengig av oppførsel. Personlig syns jeg han kan råtne på psykiatrisk til han dør, der får han kanskje mulighet til å forstå hva han har gjort og angre på dette.

 

Det er bare psykologene som har kommet med sin vurdering. Det er opp til dommeren å bestemme hva som skjer.

Akkurat, og det ender sannsynligvis opp med psykiatrisk. Det er ikke akkurat ferie å være der.

Lenke til kommentar

Jeg fikk høre først nå at Brevik ikke blir straffet, for han er erklært "utilregnelig", som betyr at han skal på psykiatrisk i stede for... vet du, jeg er så sint at jeg rister

 

"Ikke blir straffet" er ikke helt korrekt. Lukkede psykiatriske avdelinger er ikke koseklubber, såvidt jeg har skjønt.

 

EDIT: I tillegg er han ikke akkurat typen som sier seg fornøyd med å bli ansett som syk, han ser tross alt på seg selv som en helt og martyr.

Endret av Heilage waits for alice
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Folk som tror psykiatrien er en ferie vil bli overrasket. Du lobotomeres praktisk talt med kjemikalier.

 

Jeg ville tatt fengsel hvilken som helst dag.

 

 

Det kommer anpå hvilke kjemikalier du snakker om, men om ABB får anti-psykotiske medisiner så er det langt fra lobotomering. Selvom det kan være mange bi-effekter så har de også hjulpet mange med å tone ned psykotiske episoder og 'positive' symptomer.

 

Sånn angående 'diagnosen': Det virker ikke som ABB har så mange negative symptomer av schizofreni (dårlig funkjson, kognisjon, logikk, etc) selvom han hadde usammenhengende setninger så kan det også være mangel på forståelse av temaene på siden av psykiatrene. Jeg tror det ligger mye mer til grunns her enn det som er framme nå. Jeg tror man kan være mange kombinasjoner av psykopat / sadistisk / manipulerende / paranoid / ha tvangsforestillinger / være strategisk, men om det gjør han tilregnelig eller ikke er vanskelig for meg å si. Jeg har selv diagnosen paranoid schizofreni og da jeg var syk for noen år siden så var det mye forskjellig som fløy oppe i huet, så jeg ble ikke direkte overrasket over det psykiatrene fant, men om han er så utspekulert at han har løyet om hans overbevisninger eller om han er i så stor fornektelse at han MÅ overbevise seg selv kommer vi vel aldri til å vite den fulle sannheten om. Det viktigste er å få han lukket og låst opp fra samfunnet slik at man kan skåne samfunnet fra flere ofre. Det er en stor tragedie, både på ABB sine vegne og de det gikk utover den dagen.

Lenke til kommentar

Nei, jeg mener ikke at de har gjort noe feil

 

Jeg mener bare at han som sto for å drepe så mange mennesker, deriblant bestevennen, min bør få en straff for det

Å bli erklært strafferettslig utilregnelig betyr vel ikke at han ikke blir straffet, men heller at han i forhold til i en fengsling mister store deler av sitt rettsvern og altså kan medisineres under tvang.

Lenke til kommentar
<..> vet du, jeg er så sint at jeg rister

Hvem er du sint på og hvorfor?

 

Er du en über-duper psykiater-guru som mener de to psykiaterne har gjort en dårlig jobb?

 

Eller mener du vi skal droppe det moderne rettsvesenet og gå tilbake til steinalderen?

Det var en tid hvor mennesker gjorde gale ting og fikk straff etter handlinger. I dag skal alle diagnoseres for både det ene og det andre.

 

Hva skjedde med den tiden hvor gale ting bare var galt? Nå skal alt rettferdiggjøres.

 

Og, nei, jeg er ingen psykiater-guru, jeg er en pårørende i dyp sorg.

Lenke til kommentar

Vel, da kan du trøste deg med at han aldri vil bli sluppet ut. Det er ikke veldig stor forskjell på forvaring og tvunget psykisk helsevern. Jeg vil tro det er verre for hans sak. Han får straffen uansett, og folk får bekreftet at han er gal.

 

Jeg er ikke pårørende, så kan ikke sette meg helt inn i situasjonen på samme måte som deg, men du trenger ikke være så sint at du rister. Han får straff som jeg vil si er minst like gale som maksimumsstraff i Norge, om ikke verre. Han vil nok heller aldri ser utsiden av institusjonen/fengselet han plasseres i.

Lenke til kommentar

Nei, jeg mener ikke at de har gjort noe feil

 

Jeg mener bare at han som sto for å drepe så mange mennesker, deriblant bestevennen, min bør få en straff for det

 

Kondolerer. Men det er i saker som dette at rettsstaten verkeleg setjast på prøve, og i dette tilfellet såg me at den framleis fungerer. Ein må skilja mellom jus og kjensler.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
<..> vet du, jeg er så sint at jeg rister

Hvem er du sint på og hvorfor?

 

Er du en über-duper psykiater-guru som mener de to psykiaterne har gjort en dårlig jobb?

 

Eller mener du vi skal droppe det moderne rettsvesenet og gå tilbake til steinalderen?

 

Hvorfor ikler du deg moderatorrollen når du ikke engang klarer å respektere kritikk mot disse fagfeltene? En kritikk som de fleste med litt innsikt forstår er på sin plass. Har du hørt om Bjugnsaken? Du forsøpler jo debatten!

Lenke til kommentar

Problemet er, slik eg ser det, at kritikken mot rapporten synast å vera tufta på den kollektive "hemnlysten" vi ser etter 22.juli. For mange er det rett og slett uhøyrt at ein mann som kunne gjera noko slik kan "sleppa unna" ansvaret med å bli diagnostisert som schizo.

 

Kritikken skal respekterast om den er fagleg grunngjeve, men slik eg ser det er det meir forsøpling frå politikarar og "røkla" enn noko anna. La no rettsstaten gå sin gang, ABB-svinet har faktisk krav på det (believe it or not).

 

Det skal vera sagt: også eg meiner at rapporten bør gjennomgåast grundig i sømmane. Ikkje fordi eg tvilar på at den er korrekt, men fordi det må vera rom for 2nd opinions (helst frå utlandet).

Endret av Frigata
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Hva? Rettferdighet er vel en stor del av poenget med lovverket?

 

"Justice"

"Justice" er direkte oversatt "rettferdighet."

For å sitere Law is what a bunch of mostly long-dead politicians thought would get them elected.

 

Loven eksisterer ikke for å være rettferdig, loven eksisterer for å gi et sett med regler alle skal følge for å skape en stabilitet i samfunnet. For eksempel er det ikke rettferdig når en ung person gifter seg med en rik, gammel person og arver 90% av formuen når avdøde dør framfor etterkommerne, men det er lov i mange land.

 

Begrepet rettferdighet er også veldig udefinert, som gjør det umulig å forholde seg til. Mange synes sikkert det er rettferdig at ABB får dødsstraff, det betyr ikke at det er riktig. Samme gjelder dette med strafferettslig tilregnelighet, helt klart en del som syns dette er rimelig urettferdig. Jeg er også rimelig sikker på at det finnes en del mennesker som ønsker å drepe ABB fordi det er "rettferdig." Rettferdighet avhenger av et individs synspunkt.

 

Derfor har vi lover, som er skrevet for å gi rettferdighet. Det betyr at loven forsøker å gi rettferdighet ut fra de som skrev loven sitt synspunkt. Det er en forskjell her, og det er få som ser ut til å ha forstått dette.

Endret av arni90
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...