Gå til innhold

HTC taper første runde mot Apple


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Anbefaler også at man leser Florian Mueller sin bloggpost som gjennomgår patentene. Når man leser denne må man også huske at patentene er fra 1994 og 1996.

 

Personlig ble jeg skremt over hva som man her har latt bli patentert. Ja, jeg er motstander av metodepatenter, og ser Apple sin sak er kun som et konkurransevirkemiddel - dvs de vil hindre konkurransen fra Android i USA. Tydelig tegn på dette er at Apple har signalisert at de ikke vil lisensiere patentene og i utgangspunktet ikke har vist interesse for forlik.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Ser ikke ut som om Apple-folka er så intelligente, dessverre :dontgetit:

Er vel heller det at mener det er enklere å ta de små.

 

Men kan ikke noe skyte de som er ansvarlig for patensystemet i USA? Makan til mye idioti skal man lete lenge etter. Hele det systemet der burde røskes opp med rota, kastes på dynga og så begynne helt fra scratch igjen.

Endret av Vice
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Begge disse skal være viktige deler av dagens Android-systemer og kan få konsekvenser for Googles operativsystem dersom dommen blir opprettholdt.

 

Men burde ikke Apple saksøke Google da og ikke hakke på HTC?

 

Google bryter ikke patentene fordi de ikke lager og selger en telefon med de patenterte løsningene implementert. Android er fritt tilgjengelig også. Så hadde Apple saksøkt Google så hadde det blitt en passelig stor parodi.

 

I tillegg er Google et amerikansk selskap - dvs Apple kunne ved å saksøke Google oppnå erstatning, men de ville ikke nødvendigvis oppnå importforbud. Personlig så tror jeg ikke Apple er ute etter penger etc med disse søksmålene, de er kun interessert i å stoppe midlertidig konkurransen fra Android-baserte telefoner i det amerikanske markedet. Om alternativene som faktisk har størst markedsandel i USA blir fjernet over en periode så vil det bety særdeles mye økonomisk for Apple. Det er iPhone og økosystemet rundt Apple virkelig tjener penger på, og fraværet av Android som konkurrent vil trolig medføre en markant økning i omsetning og resultat.

Lenke til kommentar

Leste for en stund sia at Apple saksøkte HTC for navnet Touch på mobiltelefonene sine. Apple hadde da nylig sluppet iPod Touch mens HTC hadde hatt Touch mobilene lenge før det. Stod ikke noe om hvordan det endte, men det viser bare at Apple prøver å tjene penger fordi de taper penger på at de er så dyre, og derfor er det færre som kjøper produktene fordi de ikke har råd. De går heller til andre produsenter som er billigere enn Apple.

Lenke til kommentar

Du mener slik som dette?

 

HTC files complaint to ban U.S. import of iPhone, iPad, iPod

http://www.macworld.com/article/151211/2010/05/htc_complaint.html

Jeg kan ikke se at du svarte på om det var Apple eller Samsung som saksøkte først... Men det ser ut som det var Apple, gitt.

 

Og for å sitere artikkelen din:

 

"HTC was certainly not unprovoked. Apple fired the first volley back in March, when it sued HTC for infringing on 20 of its iPhone-related patents."

 

Så det kan se ut som Apple started "krigen" med både Samsung og HTC. Drittsekker!

Endret av Pjassop
  • Liker 1
Lenke til kommentar

fy faen, apple tåler jo ikke konkurranse. De prøvde å stenge salget av Samsung Galaxy s II i usa?? wtf

 

Apple tåler nok konkurranse, de har selv sagt at det er bra med konkurranse, men det de ikke tåler er nok heller plagiering. Om du hadde skrevet en sekser tekst som jeg fikk tak i, hadde du blitt veldig glad om du fant ut at jeg kopierte den helt, eller delvis, og fikk sekser på den, samtidig som jeg påstod at den var helt og holdent min tekst.

 

Det Apple driver med er at de finner på nye ting, tar patent på dem, slik at alle andre må gjøre det samme, finne på nye ting, og ikke kopiere fra dem.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
×
×
  • Opprett ny...