Gå til innhold

Vil begynne å trene, men synes det er flaut


Anbefalte innlegg

Heisann!

 

Jeg er en gutt på 17 år, som vil begynne å trene styrketrening. Problemet er da at jeg synes det er flaut å trene. Grunnen er at når jeg for eksempel trener med manualer føler jeg at jeg gjør det helt feil og at jeg bare dummer meg ut :ermm: . Og det at jeg er tynn gjør det ikke akkurat bedre. Noen tips til hva jeg kan gjøre? Jeg vet at jeg ikke skal bry meg om hva andre tenker, men klarer liksom ikke dette heller :whistle: Det skal også sies at jeg trener på Elixia hvor det er overfullt absolutt hele tiden.

 

Uansett, har jeg tenkt til å starte med RYP-programmet (Release YOUR Potential). Jeg har sett på øvelsesguiden dems, men føler fortsatt at jeg gjør noe feil.

 

Jeg veier forresten 68kg og er ca 180 cm høy ;)

 

Whaaat to do? Hvordan skal jeg komme igang? Noen som er i samme siuasjon? :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Elixia i Kristiansand? Er isåfall veldig mange der som du kan spørre om hjelp og dem hjelper deg med en gang. Du burde ikke være flau for å spør. Alle begynner som en nybegynner, tynn eller feit - du er uansett ikke en av de beste innen trening i begynnelsen. Og det er ingen grunn til å være flau, om du ikke liker store mengder med folk kan det også være lurt å begynne på et mindre befolket treningsstudio.

 

Om du føler du gjør noe feil - se videoer på YouTube og lær samme teknikken som dem gjør.

Lenke til kommentar

Kan også skrive under på at du bekymrer deg for mye, mtp folk ikke legger så mye merke til deg som du tror.

Og hvis du virkelig ser deg rundt, så vil du se at du ikke er den eneste som er i nybegynnerstadiet! Eneste du kan gjøre her, er å ta skippertak, få i gang treningen og begynn gjerne med lettere vekter for å få inn teknikken før du starter på RYP. Ellers vil jeg si at RYP er et godt valg hvis du vil ha alt servert på sølvfat :)

 

Når på dagen trener du og når på dagen har du mulighet til å trene?

Jeg prøver å unngå å trene etter middagstid da det alltid er fult og kø og det stinker svette overalt.

I år har jeg hatt dager der jeg begynner på skolen kl 10, da har jeg utnyttet det og trent før skolen. Det har fungert utmerket.. Krever at du er veldig streng mtp søvn og hvile da, for du vil kjenne det hele dagen hvis du ikke ahr sovet noe bra. Men til gjenngjeld er det nesten ingen folk på senteret om morningen i tillegg til at du har hele dagen til å ta opp næring på og du vil muligens legge deg litt tidligere også pga utmattelse etter en laang dag ;)

+ du slipper å bruke tid på trening på ettermiddagen.

 

Å trene mellom 14-17 har jeg også hatt greit hell med, siden folk stikker og spiser middag etter jobb/skole og slapper av litt før treningen ;)

Lenke til kommentar

Ja, jeg bekymrer meg en god del ja :!: Da jeg trente useriøst, utnyttet jeg også de dagene jeg slutta tidlig. Personlig synes jeg det er utrolig vanskelig å komme opp om morningen, men det er absolutt et alternativ. Ellers tusen hjertelig takk for svar! :) Alle svar er til stor hjelp :yes:

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Mitt inntrykk er at folk flest ikke er veldig interessert i hva andre foretar seg på treningsstudioet.

 

Det er helt riktig.

I forhold til at TS sier noe om RYP, er det noe jeg kan anbefale med stjerner i margen.

Det man da må tenke grundig igjennom, er om du er motivert for å trene slik 3 ganger i uken, i 6 uker. Det er tyngre enn det høres ut, men det funker om du spiser nok. Proteiner og langsome karbohydrater.

 

Tenk på å gjør ting riktig, ikke på død og liv legg på 5 kg mer enn du klarer for å virke pro`. Ingen som legger merke til det, og du fucker opp egen trening. Som nevnt, se youtube/iform.no

Lenke til kommentar

Kjenner du noen som har peiling på trening? bruk dem! Les deg til kunnskap og se på youtube filmer, få en forståelse for treningsmetoder og prinsipper og ikke vær redd for å spør folk om veiledning.

Men husk at det er svært mange som tror de vet alt her i verden og bare fordi de har større overarmer enn deg betyr ikke det at de kan alt om trening.

Det er ikke flaut å trene, du skal kose deg på trening og over progresjonen din uansett om du starter på 25kg i knebøy! Du kan jo søke opp treningsveileder/PT som kan vise deg øvelser slik at du føler deg trykk på utførelsen (husk at det er stor variasjon i hvem som er gode og dårlige veiledere).

Er du i Oslo området så er det bare å ta kontakt om du ønsker litt veiledning hvis du syntes at styrke og styrkeløft hadde vært interessant ;)

Lenke til kommentar

Har vært der du er selv, jeg. Veide og målte det samme som deg. Ga faen og bare trente, så teknikkvideoer og leste meg opp underveis. Prøvde og feilet litt. Nå veier jeg omtrent 75-76kg og om jeg angrer på noe er det at jeg ikke begynte tidligere.

 

Teknikkmessig kommer det seg så fort om du er interessert i å lære. YouTube, forum etc er gull verdt!

Lenke til kommentar

Ja, dere har jo et godt poeng. Når du sier apparater, tenker du da på maskinene? :whistle: Men vet noen om det finnes noen treningsstudioer i Oslo med ikke så alt for mange folk?

 

Tusen takk for svar altså :thumbup:

I Oslo er det treningssentre hver tiende meter, med mindre du er på saltimene deres vil jeg si det er utrolig sløsing av penger å være medlem på Elixia hvis du også syns det er trangt der/ikke liker deg der.

 

Hvilken bydel bor du i? Det burde være kjapt gjort å finne et lavprissenter i nærheten, der du ikke betaler for zumba du ikke går på.

 

 

Edit: Ikke les artikler på iform.no og ta det for god fisk. Den siden er det verste som har skjedd norske nybegynnere.

Endret av Kevlar
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...