Gå til innhold

– Nvidias neste skjermkort utsatt


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Kjedelig for de som venter, meg inkludert.

 

PÅ den annen side så blir ikke de grafikkortene folk allerede har noe dårligere av den grunn. High end single-GPU kort er meget rimelig for tiden 2000-3500 kr så det er ikke noen grunn til surmunn.

 

Det er bedre å glede seg over hva man allerede har enn å bruke energi på å vente på det man skal få. Livet er nå.

Lenke til kommentar

"Skjermortet basert på 28 nm-teknologien går under kodenavnet Kepler, og er oppfølgeren til GeForce GTX 580. Generasjonen basert på 22/20 nm går under kodenavnet Maxwell."

Kepler er vel ett arkitektur design som skal overta for Fermi?
Dersom det kun er oppfølgeren til GTX580 (GTX680?) som blir utsatt, betyr det at low end kort blir rullet ut? Mener å ha lest at både nVidia og AMD planlegger å lansere nederste & mellom skjiktet først. Andre som har fått med seg det?


Kanskje derfor det forsatt svirrer rykter om 2012 lansering av Southern Islands? fordi noen har tunellsyn på toppkortene...


Digger slike tørre beskrivelser som er under fotoet :thumbsup:

Endret av Zeph
Lenke til kommentar

Ryktene sier vel at selv AMD vil ha problemer å komme i gang med volum-produksjon av 28nm brikker grunnet prosess-problematikk på TSMC. Alt jeg har lest av oppdateringer på denne saken i det siste synes å peke i retningen at AMD komemr til å lansere før årsskiftet, men i begrenset opplag. nVidia kommer etter på nyåret.

Lenke til kommentar

Siden problemet ligger hos TSMC som er CMOS produsenten så er det ganske greit å vite hvordan utviklingen vil bli i bransjen. TSMC ligger nest fremst på høyvolum CMOS, etter Intel som ikke selger sin produksjonskapasitet. Dermed er alle untatt Intel begrenset oppad på høyvolum CMOS kvalitet til den standard TSMC til enhver tid kan levere. CMOS problemer går på yield. dvs andelen brukbare brikker på en wafer som er omvendt proporsjonal med defekter per arealenhet for en gitt brikkedesign. En brikke kan ha varierende redundans og størrelse som også påvirker yield. Med lav yield vil små brikker eller brikker med mye redundans kunne leveres først. Store brikker med lite redundans vil være svært vanskelig å få til i volumer.

 

Typisk er highend produkter store brikker med relativt lite redundans. Midrange og low-end enheter er noen ganger samme type brikke som highend, men med mange ressurser deaktivert. Dette er en måte å oppnå redundans på ved at en deaktiverer defekte ressurser. Andre ganger er mindrange og low-end egne design som typisk er mindre i areal, men med mindre redundans enn om de ble lagd av en stor brikke vha. deaktivering. resultatet for yield blir imidlertid bedre enn highend brikker i begge tilfeller da en med mindre alreal har flere brikker per wafer.

 

Forvent derfor at midrange og lowend enheter blir mindre forsinket enn highend enheter. I allefall om en ser på tilgjengelighet. De har sikkert fungerende highend brikker allerede i dag, men kan ikke produsere i volumer og dermed ikke til fornuftig pris. De skal gjerne omsette fra $50k til $500k per wafer, avhengig av produkt, for å tjene penger. Da blir det utrivelige priser om en bare får ut 1-2 fungerende highend brikker per wafer siden produksjonskostnaden (variable kostnader) i CMOS er menst knyttet til waferen og mindre knyttet til hver enkelt brikke.

Endret av Anders Jensen
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Nå har vel AMD ikke lenger sine "egne" produksjonslinjer etter at Global Foundries ble splittet ut som et eget selskap, og GF har vel heller ikke 28nm produksjonslinjer med god kapasitet ennå hvis jeg husker riktig.

 

Ser nok ut som TSMC er eneste alternativet for nå, og hvis nVidia sier de sliter grunnet produksjonsproblemer er det egentlig bare etpar realistiske alternativer.

1. nVidia har igjen laget en sinnsykt kompleks brikke med godt over 3mlrd kretser som er meget vanskelig å produsere.

2. AMD har laget en "liten" GPU som er lett å produsere, men med 6970 var de vel oppe på 2,5mlrd merket, så det er tvilsomt at denne går kraftig nedover ihvertfall

3. AMD is full of shit og snakker opp investorene, eller de refererer bare til low-end produksjon :new_woot:

 

Source

During a presentation that was held for members of the press last week in Dresden, GlobalFoundries has announced that it has already started the production of the first 300mm test wafers using the 28nm process technology.

 

These wafers are currently made up of simple circuits, like test patterns and SRAM macros, and the process isn't expected to become mature enough until late next year.

 

At first, the 28nm fabrication node will be used for producing SoCs (system-on-a-chip) and other such products, but, eventually, the process is going to be used for more complex parts, such as GPUs and CPUs.

Endret av Locklear
Lenke til kommentar

Jeg tenkte selvsagt på Global Foundrys. :)

 

GF har planlagt at 28 nm linjene i Dresden skal starte produksjonen i løpet av 2. halvår 2011, men jeg er usikker på om de planlegger å produsere kun APU eller om de skal produsere både APU og GPU på de linjene. Jeg ser for meg at de har egne linjer som backup-plan i tilfelle TSMC sine blir forsinket slik de er nå.

Lenke til kommentar

Jeg tenkte selvsagt på Global Foundrys. :)

 

GF har planlagt at 28 nm linjene i Dresden skal starte produksjonen i løpet av 2. halvår 2011, men jeg er usikker på om de planlegger å produsere kun APU eller om de skal produsere både APU og GPU på de linjene. Jeg ser for meg at de har egne linjer som backup-plan i tilfelle TSMC sine blir forsinket slik de er nå.

 

Merk at APU produksjonen (dagens generasjon samt fremtidig buldozer+gpu) vil være 32nm, som allerede er i full drift. Posten over linker til en pressekonferanse fra juli i år hvor GF sier de ikke vil være igang med "komplisert" 28m produksjon før slutten av neste år (2012).

Lenke til kommentar

AMD har allerede kommet ut og informert kunder og fans at SouthernIslands kommer ut før nyttår som planlagt.

 

Dette skjedde noen månender siden når det var rykter at serien skulle bli utsatt.

 

Kan ikke huske hvor jeg leste dette da..

Det er jo bare å papirlansere...

Problemet er at det rett og slett ikke kommer til å være de volumene man ønsker tilgjengelig.

 

Nvidia har også minst en 28nm krymp av en av dagens Fermi baserte brikker som skal rettet mot laptoper klare til produksjon, men igjen... Det er ikke noen volum tilgjengelig. Nvidia har også fått første test-bach av Kepler tilbake.

 

 

Edit: Iløpet av høsten så kommer vi nok til å se low-end produkter basert på dagens design både fra AMD og Nvidia. Dette er små og ikke veldig kompliserte brikker. Disse brikkene er også kjent som "pipe-cleaners" hvor man oppdager bugs. Der har nok både Nvidia og AMD produkter som er klare så fort det lar seg gjøre.

Endret av [GDI]Raptor
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+513

Blir de feite skjermkortene mindre når det går på 28nm ? etter mitt synspunkt er gtx 580 med dobbeltspor alt for stort. selv i bigtower hadde jeg problemer med bare to kort.

Lenke til kommentar

At Amd skal få de samme problemene som Nvidia er jeg usikker på , I alle fall så ser det lyst ut for Cpu'ene som blir produsert på Global Foundries.

http://www.anandtech.com/show/4109/amd-and-globalfoundries-ces-2011

 

Amd ser uansett ut til å ha begynt tidlig byttet over til GF http://vr-zone.com/articles/globalfoundries-to-fab-28nm-ati-gpus/8909.html ettersom resultatet på 40nm var såpass dårlig.

Lenke til kommentar

Dette er jo strålende nyheter! Dette betyr at kjøpspresset reduseres samtidig som spillprodusentene får bedre tid på seg til å utvikle spill av høy kvalitet uten at de plutselig har "falt av lasset".

 

Tror det er MYE å gå både i form av bedre grafikk på eksisterende plattformer, og ikke minst originale spillmekanismer og skikkelig kvalitetssikrede spill.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...