Gå til innhold

– Konsoller begrenser oss! (PS3, X360)


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Xbox 360 har holdt tilbake i alle år nå. PS3 ekslusive spill, bra med blu-ray og cell teknologien.

 

dritt xbox, ikke relevant lenger.

 

PS3 holder tilbake i omtrent like stor grad som x360 gjør, de har tilsvarende dårlig ytelse.

 

AtW

 

Det er derfor de burde lage PC exlusive av mange spill

 

Ja, for å ha null profitt. Lurt!

 

Ja, alle PC-ekslusiver har jo null i profitt, det hadde jeg glemt. Hva med å være noenlunde seriøs?

 

AtW

 

Er like moro hver gang det kommer en ny konsoll dette. Den hauses opp noe til de grader og skrytes av hvor mye bedre den er enn PC. Utviklere kaster seg på, og så skjønner de plutselig 6 måneder senere at PC-teknologi har gått forbi de, og nå 5 år senere er den samme teknologien som var så fantastisk da nå er ett hinder i utviklingsløypa.

 

Sony er jo helt ramme på det, les reklamemateriel for PS1, PS2, og PS3, bare pisspreik om hvor fantastisk ytelse det har og hvordan det er mange ganger bedre enn PCer ytrelsesmessig osv osv. Ren løgn hver gang, og det vil det sikkert være med PS4 også.

 

AtW

Men du, viss du setter opp eksklusivene PS3 opp mot 360, så ser du klart å tydelig hvem som holder hva tilbake. Når kan jeg se en evolusjon på 360en min? PS3 har servert meg konge bra grafikk de siste årene med UC2, KZ3, God Of War 3, Heavy Rain, KZ2, GT5 og sikkert flere

 

Ja jeg vet det er kun 720p og 1024p som er i GT5, men teknisk så har PS3 det bedre i eksklusive en 360 som Alan Wake, gears Of war 1/2, Ninja Blade, Halo Reach, Fable 3 og noen fler og på min skjerm disse har ikke en sjanse mot PS3.

 

Vet jeg kommer til å få mye pes her. Er ikke min feil at PS3 har samtlige spill som overgår 360 i eksklusive spillene rent teknisk. Ta for eks God Of War 3, noe av det råeste jeg har sett med titaner, motion capture på Kratos og forøvrig den råeste grafikken jeg har sett på en karaktermodell osv osv..

 

For all del konsoller er låst til den hardwaren som er inni. Men det som suger mest med PC er at mange utviklere der ute ikke alltid klarer å optimalisere så bra til PC når det er flere tusener forskjellige oppsett. Jeg for eks har sluttet å kjøpe multiplatts til konsoller da jeg har en PC som drar det meste!

Eksklusivene er hos konsollene, enkelt og greit.

 

Vi ser jo gang på gang hvem som tar grafikktitler på diverse messer, og det er ikke bare tekniske spill vinner å, men overall grafikken man får servert, nemlig hos PS3.

 

Viss spill ser ikke bra ut hos meg så er det ikke like lett å spille spill. Og spesielt når det er grafikkbugs, lav framerate osv

Som så John Carmack sa: 60 FPS give games new life. Se på Rage for eks som kommer dette året, ser fantastisk bra ut selv på konsoller men tør ikke gjette hvordan det kommer til å se ut på min pc, men mye pga flyten. 60 FPS i Call of duty er ikke bra når selve enginen dems er ikke blitt oppgradert på lenge lenge. Da kan jeg heller holde meg til kommende BF3 med 30 FPS med rå grafikk ;)

Endret av iToMaN
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Konsoller begrenser helt klart hva utviklere kan gjøre med tanke på grafikk,fysikk osv.

 

Men slik det er pr idag og slik det har vært i flere år nå så er det største markedet for å tjene gode penger på konsoll....og jeg ser ikke helt at den trenden kommer til å snu, den trenden vil vel heller bare vokse. Om det ikke skjer noe vesentlig innen pc gaming da...cloud gaming er nok det som kan "redde" pc gaming i fremtiden. Når du kan kjøpe en liten dritt maskin og idet du kobler deg til clouden så er maskinen forandret til et monster av en maskin....da er konsoll verden slik vi kjenner det i trøbbel.

Lenke til kommentar

Det er så mye feil med tankegangen i dine innlegg at det nesten er vondt å lese.

 

Hvem i verden taper på at en ny konsoll ikke blir utgitt? Hvis du kan si at jeg tenker feil, så sitter du på selveste tenkefasiten. Tenker jeg riktig når jeg tenker at du er en idiot?

 

Naa kan vi alle passe litt paa spraakbruken.

 

Foroevrig skjoenner jeg ikke helt hva som er bra med aa holde teknologien tilbake. Har det noensinne kommet noe godt ut av det?

Endret av ShampooMacTavish
Lenke til kommentar

Xbox 360 har holdt tilbake i alle år nå. PS3 ekslusive spill, bra med blu-ray og cell teknologien.

 

dritt xbox, ikke relevant lenger.

Nå ja, PS3 er vel ikke akkurat ramm på hardware den heller, snarere tvert om. RSX grafikkbrikken er svakere enn Xenos. Mener også å ha lest at tilgjengelig minne på PS3 er mindre pga. mer avsatt til OS etc. Uansett er begge konsoller teknologibremsere. X360, så vel som PS3.

 

fjern dei unødvendige paranoia kopi sperene som bare slår tilbake på brukerene i stedet for piratene

og

slutt med consol-> pc port så har dei rett og klage igjen

bruk den "energien" dei har på pc versjonen og gå i lag med konsoll produsenter med og lage ein "elite" versjon av konsolene med bedre procesor ect og ikkje bare støre hardisk , det er ikkje elite men "fatty"

 

ps4 komer ikkje så tidlig tipper eg men tipper vi hører om den neste år ja, ps3 min går fårsat ikkje på alle kjernene etter målt og leika med den

 

Wii u er uheldigvis ikkje sterkere ein dina generasjonens spillkonsoler etter det fekk vite på E3 (ikkje fulgt mye med på den konsolen siden no holder nintendo og ribber høna for fjær av alt dei sa på e3) håper går i det minste LAN mulighet mellom dei konsolene

 

microsoft virket ut som satset på kinectic som blei flopp når det kom og virket ut som dei prøvde bruke E3 til og reklamere for bedre salg før neste konsol

 

men meste er bare spekulasjon på konsolene, tiden får visse. men dei har da alltid goode gamle PCen som dei ikkje kan klage over er for dårlig og er ikkje vansklig og koble opp ein kontroler(usb konverotr om folk lurer) eller plugge den opp til 42 tommeren ;) og venter fårsat på grafik som krever 8 gb ram og min AMD Phenom II X4 980 ;)

Det er vel ikke så rart siden det stort sett er GPU som blir flaskehals for grafikk. Det er først i senere og bare på noen titler at min gamle C2D E8400 @stock oppleves som flaskehalsen. 8 GB ram er også mer enn nok til spilling, klarer meg selv fint med 4.

Endret av ElderScrollsinisten
Lenke til kommentar

Ikke noe nytt i den uttalelsen, men jeg skjønner ikke hvorfor Ubisoft gidder å nevne det, ei heller hvorfor det skrives en sak om det. Det er ikke akkurat nyheter at 5 år gammel teknologi sakker akterut hva gjelder forbrukernes krav av grafikk og prosessorkraft anno 2011.

 

Sist men ikke minst, dette er så absolutt ikke noe å gidde å fyre seg opp av. Enkelte her inne trenger en chill pill.

Endret av Villanden
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Klart det er frustrerende for utviklerene , jobbe med steinalder-hardware , slite seg ihjel for å lage gull av gråstein.En fyr skrev over her at konsoll hadde samme innmaten mens PC hadde tusenvis av forskjellige komponenter.Det problemet er lommerusk i forhold til begrensningene utviklerene har når dem skal få spillene sine inn i disse kalkulatorene. Neste generasjon konsoller kan ikke komme fort nok.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ser mange idioter her som sier at eksklusive pc spill gir 1/10 profitt eller 0 proiff. Hva slags vås er dette? Han som lagde minecraft har blitt rik og startet eget selskap. Og nå skal snart minecraft over til konsoll også.

 

Og ingen kan påstå at Minecraft er et spill som tøyer maskinvaren heller. Det var nettopp dette jeg mente da jeg skrev at det er ikke teknologien men kreativiteten som setter begrensninger. Flere av de beste spillene som er laget krever minimalt med maskinkraft. Det er kun fantasiløshet som får folk til å si det er vanskelig å lage gode spill fordi man ikke kan pøse på med fotorealistisk grafikk og banebrytende AI.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ser mange idioter her som sier at eksklusive pc spill gir 1/10 profitt eller 0 proiff. Hva slags vås er dette? Han som lagde minecraft har blitt rik og startet eget selskap. Og nå skal snart minecraft over til konsoll også.

 

Og ingen kan påstå at Minecraft er et spill som tøyer maskinvaren heller. Det var nettopp dette jeg mente da jeg skrev at det er ikke teknologien men kreativiteten som setter begrensninger. Flere av de beste spillene som er laget krever minimalt med maskinkraft. Det er kun fantasiløshet som får folk til å si det er vanskelig å lage gode spill fordi man ikke kan pøse på med fotorealistisk grafikk og banebrytende AI.

 

Du kan si det så mye du vil, men du tar feil, man kunne aldri ha lagd et spill som minecraft på en commodore 64, man kunne aldri lagd fotokunst som de beste fotografene om man ikke hadde fotografiapparat. Man kunne aldti lagd så mye forskjellig musikk som nå uten elektroniske virkemidler, kunst, kultur og teknologi er samenflettet og påvirker hverandre enormt mye. At teknologi ikke setter begrensninger er ikke annet enn tull.

 

AtW

Lenke til kommentar

Jada, jeg vet utsagnet er altfor bombastisk og generaliserende til å være vanntett, men å si noe sånt som at "kreativitet er viktigst selv om teknologien kan sette begrensninger" har ikke den samme slagkraften. Hensikten med utsagnet er heller ikke å slå fast et faktum, men å oppfordre til en holdning der man går inn for å se muligheter i stedet for hindre. Nobuo Uematsu uttalte i et intervju at noe av det han fant mest stimulerende med å lage musikk til NES var at man kun hadde noen få lyder å lage melodiene av, og det er nettopp den holdningen jeg er ute etter. Jeg blir bekymret når mennesker i kreative yrker sier at de må ha mer maskinkraft for å realisere visjonene sine, når så mange fantastiske visjoner er blitt realisert på forsvinnende liten maskinkraft sammenlignet med dagens PCer og konsoller.

Lenke til kommentar

Det kommer en tid da konsollene ikke lenger klarer å holde tritt med PC-en, og den tiden nærmer seg med stormskritt. Når selv mobiltelefoner og nettbrett er i ferd med å nå igjen konsollene sier det seg selv at det er på tide med en ny generasjon.

 

Historisk sett har hver generasjon vart i 6-7 år. For 360 og PS3 ser det ut til at denne generasjonen kan vare enda lengre. Xbox 3 kommer neppe før i 2013 dersom Halo 4 blir lansert i 2012. Det betyr at 360 potensielt kan bli 8 år gammel før den blir pensjonert. Jeg tror ikke at PS4 vil komme før i 2013, og at PS3 dermed vil bli minst 7 år gammel.

 

For min del er 7-8 år mer enn nok for en konsollgenerasjon, men jeg skjønner det godt om enkelte utviklere er uenige. Med Child of Eden, Alice, El Shaddai, 3d dot heroes, Shadows of the Damned, Catherine osv virker det som om slusene for spill som tør å skille seg ut endelig har åpnet seg. Jeg frykter at et nytt generasjonsskifte vil hovedsaklig komme de store utgiverne til gode. Ubisoft, Take-two og EA har råd(de tror iallefall det) til å lage grensesprengende spill til PS4 og XB3. Det har ikke Suda51, Atlus eller Q Entertainment.

 

Vi kan bare håpe at hoppet fra denne generasjonen til den neste blir mindre kostbart enn det forrige. Dersom Vita er noe å gå etter blir PS4 forhåpentligvis enklere å utvikle for enn forgjengeren. Jeg forestiller meg også at MT Framework 2, Frostbite 2, Unreal Engine 3, CryEngine 3 og Rockstars grafikkmotor kan se temmelig imponerende ut på de kommende konsollene.

 

Men du, viss du setter opp eksklusivene PS3 opp mot 360, så ser du klart å tydelig hvem som holder hva tilbake.

Det er snakk om helt forskjellige spill som har blitt utviklet av helt forskjellige utviklere. Crysis 2 til 360 er jo et av de vakreste spillene til dagens konsoller, så det blir vel litt feil å bare fokusere på de eksklusive spillene. Det burde for øvrig være åpenbart hvorfor Halo Reach og Fable III ikke ser like bra ut som Killzone 3 og GoW3. Har Killzone 3 theater mode? Forge mode? Er GoW3 open world? Har GoW3 co-op?

 

Dessuten er det ikke slik at forskjellen er som natt og dag. Uncharted 2, Killzone 3 og GoW3 ser bedre ut enn de beste 360-eksklusivene, men jeg trekker litt på smilebåndet hver gang du hauser opp grafikken til PS3-spillene.

 

Ubisoft mener at både PS3 og 360 holder tilbake utviklingen, så det er på tide å gi slipp på tanken om at PS3 er en superdatamaskin.

 

Vi ser jo gang på gang hvem som tar grafikktitler på diverse messer, og det er ikke bare tekniske spill vinner å, men overall grafikken man får servert, nemlig hos PS3.

Du var ikke like begeistret for spillpressens omtaler av grafikken til konsollversjonene av Crysis 2. Interessant.

Lenke til kommentar

Det kommer en tid da konsollene ikke lenger klarer å holde tritt med PC-en, og den tiden nærmer seg med stormskritt. Når selv mobiltelefoner og nettbrett er i ferd med å nå igjen konsollene sier det seg selv at det er på tide med en ny generasjon.

Det var vel å ta i ganske hardt.

For tre-fire år siden så kunne nye PC-er til rundt 8-9000 fint drive datidens titler i full HD med akseptabel grafikk. Såklart, en liker å trekke frem Crysis om at PC-folk er teite som mener slikt, men poenget er at hvilken oppløsning og grafikkinnstillinger vil tilsvare det en konsoll kan kjøre? 720p med low/medium, uten AA eller noenting? Det er ikke vanskelig for en PC :) . Men neida, her drar vi frem ultra high, full AA/AF og full HD som et argument.

Lenke til kommentar

Det kommer en tid da konsollene ikke lenger klarer å holde tritt med PC-en, og den tiden nærmer seg med stormskritt. Når selv mobiltelefoner og nettbrett er i ferd med å nå igjen konsollene sier det seg selv at det er på tide med en ny generasjon.

Det var vel å ta i ganske hardt.

For tre-fire år siden så kunne nye PC-er til rundt 8-9000 fint drive datidens titler i full HD med akseptabel grafikk. Såklart, en liker å trekke frem Crysis om at PC-folk er teite som mener slikt, men poenget er at hvilken oppløsning og grafikkinnstillinger vil tilsvare det en konsoll kan kjøre? 720p med low/medium, uten AA eller noenting? Det er ikke vanskelig for en PC :) . Men neida, her drar vi frem ultra high, full AA/AF og full HD som et argument.

 

Ja, det er over 5 år siden konsoller ikke kklarte å holde tritt med PCer.

 

AtW

Lenke til kommentar

Det kommer en tid da konsollene ikke lenger klarer å holde tritt med PC-en, og den tiden nærmer seg med stormskritt. Når selv mobiltelefoner og nettbrett er i ferd med å nå igjen konsollene sier det seg selv at det er på tide med en ny generasjon.

 

Historisk sett har hver generasjon vart i 6-7 år. For 360 og PS3 ser det ut til at denne generasjonen kan vare enda lengre. Xbox 3 kommer neppe før i 2013 dersom Halo 4 blir lansert i 2012. Det betyr at 360 potensielt kan bli 8 år gammel før den blir pensjonert. Jeg tror ikke at PS4 vil komme før i 2013, og at PS3 dermed vil bli minst 7 år gammel.

 

For min del er 7-8 år mer enn nok for en konsollgenerasjon, men jeg skjønner det godt om enkelte utviklere er uenige. Med Child of Eden, Alice, El Shaddai, 3d dot heroes, Shadows of the Damned, Catherine osv virker det som om slusene for spill som tør å skille seg ut endelig har åpnet seg. Jeg frykter at et nytt generasjonsskifte vil hovedsaklig komme de store utgiverne til gode. Ubisoft, Take-two og EA har råd(de tror iallefall det) til å lage grensesprengende spill til PS4 og XB3. Det har ikke Suda51, Atlus eller Q Entertainment.

 

Vi kan bare håpe at hoppet fra denne generasjonen til den neste blir mindre kostbart enn det forrige. Dersom Vita er noe å gå etter blir PS4 forhåpentligvis enklere å utvikle for enn forgjengeren. Jeg forestiller meg også at MT Framework 2, Frostbite 2, Unreal Engine 3, CryEngine 3 og Rockstars grafikkmotor kan se temmelig imponerende ut på de kommende konsollene.

 

Men du, viss du setter opp eksklusivene PS3 opp mot 360, så ser du klart å tydelig hvem som holder hva tilbake.

Det er snakk om helt forskjellige spill som har blitt utviklet av helt forskjellige utviklere. Crysis 2 til 360 er jo et av de vakreste spillene til dagens konsoller, så det blir vel litt feil å bare fokusere på de eksklusive spillene. Det burde for øvrig være åpenbart hvorfor Halo Reach og Fable III ikke ser like bra ut som Killzone 3 og GoW3. Har Killzone 3 theater mode? Forge mode? Er GoW3 open world? Har GoW3 co-op?

 

Dessuten er det ikke slik at forskjellen er som natt og dag. Uncharted 2, Killzone 3 og GoW3 ser bedre ut enn de beste 360-eksklusivene, men jeg trekker litt på smilebåndet hver gang du hauser opp grafikken til PS3-spillene.

 

Ubisoft mener at både PS3 og 360 holder tilbake utviklingen, så det er på tide å gi slipp på tanken om at PS3 er en superdatamaskin.

 

Vi ser jo gang på gang hvem som tar grafikktitler på diverse messer, og det er ikke bare tekniske spill vinner å, men overall grafikken man får servert, nemlig hos PS3.

Du var ikke like begeistret for spillpressens omtaler av grafikken til konsollversjonene av Crysis 2. Interessant.

 

Er ikke imponert over en side sier at Crysis 2 er det beste på dagens konsoller. Men som sagt jeg og trekker på smilebåndet hver gang du poster så flotte ting om 360 :).

 

God Of War 3 er ren singelplayer, så en coop del ville jeg ikke hatt for bekostning av dårligere grafikk. Er ikke sikker på det skjer men fleste tilfeller så skjer det. Viss PS3 er ikke kraftigere en 360, men da har Sony et snøskred av 1-party studioer som presser det de kan med PS3. Og flere prakteksempler har jeg fått sett ;)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...