Gå til innhold

Anbefalinger av hdd og SSD


Anbefalte innlegg

Det er bare forskjell i hvor nøyaktig de oppgir navnet. SF-2281 er forbrukerversjonen av SandForce's 2. generasjon kontroller som er SATA 6Gbps (SATA3), 2282 er industri-versjonen. Begge disse oppsummeres ofte som SF-2200 (serien), og hvilken det er er åpenbart ut fra pris (nettbutikker selger generelt ikke 2282 til forbrukere).

 

Det er også en SF-2100 serie basert på den samme 2. generasjon SandForce kontrolleren, disse har bare SATA 3Gbps (SATA2) interface.

 

Alle forbruker-SSDene med nyeste generasjon SandForce kontrollere bruker SF-2281, forskjellen mellom SSDene ligger i firmware og hvilken NAND kvalitet de har valgt å benytte. Agility 3 og Force 2 (ikke GT) bruker asynkron NAND som har noe lavere ytelse, mens Vertex 2 MI (Max IOPS), HyperX, Force GT, og et par til som jeg ikke husker i farta, bruker synkron NAND som er den raskeste typen. Forskjellen mellom de som bruker asynkron og synkron NAND er prisen (10-15%) og ytelse for ukomprimerbare filer. For en sammenligning av ukomprimerbare filer se denne artikkelen fra Anandtech (EDIT: vær obs på at SSDene i testen ikke alle er av samme størrelse, og ytelse skalerer med størrelse- ikke perfekt lineært, men skriveytelse øker nesten lineært)

 

Da forstår jeg mer. Tusen takk for svar :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ser etter ny ssd til systemet mitt. Min gamle ssd (vertex(1) 60 gb) ser ut til å være dødene, så på tide med ny ssd med mindre problemer. Synets heller ikke denne var noe særlig raskere enn min gamle hdd. Så litt på prisguide, og en Corsair Force Series 3 120GB så grei ut. Vet ikke om det er noen vanlige problemer med denne eller om det finnes bedre valg?

Lenke til kommentar

Ser etter ny ssd til systemet mitt. Min gamle ssd (vertex(1) 60 gb) ser ut til å være dødene, så på tide med ny ssd med mindre problemer. Synets heller ikke denne var noe særlig raskere enn min gamle hdd. Så litt på prisguide, og en Corsair Force Series 3 120GB så grei ut. Vet ikke om det er noen vanlige problemer med denne eller om det finnes bedre valg?

Kjør en runde med dette benchmark programmet og post screenshot i en av de to SSD-trådene som er linket i signaturen min. Da får du gode svar fort.

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?273661-Anvil-s-Storage-Utilities

 

Jeg tror det du har opplevd er degradering over tid pga. mangel på TRIM. Om du aldri har kjørt en secure erase eller oppgradert firmware til 1.6 eller bedre synker ytelse over tid og kan bli veldig lav etter lang tid. Med nyeste firmware på systemer med TRIM skal ytelsen holde seg tilsvarende ny så lenge du har litt ledig plass på den.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Dette var noe jeg opplevde da jeg først oppgraderte til ssd, noe som er en stund siden. Det kan sikkert hende jeg hadde merket forskjell hvis jeg gikk over til hdd nå. Jeg kjører 1.7 og TRIM skal være på. Hovedproblemet var egentlig at ssden plutselig forsvant fra bios og jeg måtte flashe den for å få den til å bli oppdaget, noe jeg ikke har lyst å gjøre igjen. Dette var for noen uker siden. Senest i dag opplevde jeg at windows ikke ville boote pga korrupte filer, men dette kan også ha noe med det ene minnet mitt som er dårlig. Opplever jeg flere problemer kan jeg sikkert ta en tur innom SSD-tråden.

Lenke til kommentar

Kjør memtest for å se om RAM'en din spyr ut feil, om den gjør det kan det ødelegge både brukeropplevelse og filer, i såfall er å få byttet RAM er 1. prioritet.

 

Om du har burdsjett er det bare å oppgradere til en ny 120/128GB SSD, men praktisk opplevd ytelse sammenlignet med en nylig secure erased Vertex 60GB med nyeste firmware vil være ganske liten om du ikke har tunge bruksområder eller en høyt klokket maskin. Du vil nok kunne merke forskjell om du gjør tunge ting (og installeringer), men det er en kost/nytte vurdering. Jeg oppgraderte nylig laptoppen min fra 30GB vertex som har stått i siden tidlig 2009 til en 120GB Corsair Force GT. Den gamle vertexen var fryktelig degradert:

post-163450-0-95203300-1325672375_thumb.png

vs når den var rimelig ny (ca 7-8mnd, og fersk OS installasjon)

post-163450-0-51696300-1325672414_thumb.png

 

Og her er Force GT jeg har nå (OS + apps typisk kompressjon):

post-163450-0-84843800-1325672514_thumb.png

 

_Opplevd_ ytelsesforskjell mellom den kraftig degraderte Vertexen og den nye Force GT er ca en dobling i praktisk (lett) bruk. Forskjellen mellom selv den kraftig degraderte vertexen og en snurredisk er større (hjalp en med lignende maskin med snurredisk i romjula).

Forskjellen mellom vertexen med ny ytelse (som du får med secure erase) og Force GT vil jeg tippe er en 30-50% opplevd ytelsesforskjell (på hele maskinen, ikke kun lagring).

Endret av GullLars
Lenke til kommentar

Hva skal du med en så stor SSD da? Den største SSDen jeg har er en 120GB i laptoppen siden jeg bare buker én disk i den, og det oppgraderte nå til jul, før det var det en 32GB i den i nesten 2 år. Jeg har 4x 64GB jeg kjører i RAID på den stasjonære, og til windows, programmer og spill bruker jeg ca 100GB.

 

Om du vil gå for det med best ytelse gjelder:

SandForce 2. generasjon med synkron NAND: OCZ Vertex 3, Corsair Force GT, Kingston HyperX

Crucial M4

eller

Samsung 830

 

Om du vil gå for mest for pengene til ditt bruk vil jeg si SandForce 2. gen med asynkron NAND (du sparer noen hundrelapper i 120GB) er det OCZ Agility 3 eller Corsair Force 3.

Lenke til kommentar

Skal oppgradere pcen litt for å forbedre utyelsen ved bruk av programmer som autocad og fotoshop så er ute etter en sdd til pcen.

 

Skal si helt erlig at jeg er litt svak i kunnskapen når det kommer til dette temaet men har sett litt på Vertex 3 max iops, Kingston hyperX og Crucial M4.

 

Er det noen av disse som er anbefalt evt andre forslag?

Endret av Engichris
Lenke til kommentar

Samsung selger harddiskdivisjonen til Seagate. LinkPressemelding

 

I og med at kommentartråden til artikkelen ikke virker så får jeg si det her: Jeg har sagt det ved flere tidligere oppkjøp i HDD-bransjen og sier det igjen: De store blir større og færre. Det svekker konkurransen og er en ulempe for oss forbrukere. [...]

 

(beklager nekrositeringen)

 

Åh, du hildrande du!¹

 

I innerste helheim, dette hadde jeg glemt. Jeg skulle kjøpt opp rubbel og bit før Thailand havnet 6 favner under.

 

Vet noen om Seagate kommer til å forsette med F-serien under et nytt navn eller om de skroter alt og gir ut egne disker?

 

ACK!

 

 

 

[¹] Av hensyn til forumbrukere med svake hjerter er dette utsagnet kraftig sensurert. For et innblikk i forfatterens sanne følelser, let opp "nordlending vaskemaskin" og/eller "datakunnskap for fiskere".

Lenke til kommentar

Trenger en ny hardisk med bra med Lagringskapasitet å har sett på litt forskjellig menn er det nokon som kan forklare meg forskjellen på Western Digital Caviar® Black 2TB og Seagate Barracuda® 3TB anna enn lagringskapasitetn?

 

WD black er litt raskere på random filer, ellers så er Seagate Barracuda 3TB kanskje littegranne raskere på sekvensiell les og skriv. Dette grunnet større tetthet på platene.

 

 

Har selv testet begge, men man merker ikkje noe forskjell i praksis. Større er bedre mener jeg, så lenge det ikkje er WD green som suger til raid :)

 

 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...