Gå til innhold

Hva med TV til én million?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

For en gangs skyld har Bang & Olufsen en grunn til så høy pris på ett av deres produkt.

 

Javel? Synes dette ser ut som klassisk B&O-overprising jeg men.

 

AtW

 

Ved nærmere ettertanke har du vel helt rett. Men en 108" er nok ikke direkte billig å produsere.

Lenke til kommentar

B&O lager vel for det meste produkter som er beregnet på folk som har såpass mye penger at de ikke lenger vet hvordan de skal klare å bruke de opp :p Dette er latterlig overpriset. Fjernet du B&O-merket på produktene og designelementene er vel hele pakken verdt kanskje 200 000 :hmm:

Lenke til kommentar

Det er veldig populært å disse B&O for tiden.

 

Denne 103" TVen er faktisk ikke SÅ hinsides priset. Riktignok er 630.000 kroner mye penger uansett hvordan en ser på det, men det finnes få konkurrerende produkter som er vesentlig rimeligere. Panasonic hadde en 103" (eldre versjon, uten 3D), som kostet 600.000,- (Panasonic uttalte at de ikke tjente penger på denne modellen pga høye produksjons og utviklingskostnader. Den var lansert for å vise hva de kunne levere) Mange vet at det er Panasonic (og Samsung for LCD/LED) som produserer panelene for B&O, men det betyr på ingen måte at det er snakk om rebranding. De som ikke har satt seg videre inn i hvilke paneler B&O kjøper vet kanskje ikke at det er proff-paneler? Disse yter bedre enn forbrukerpanelene, og har HELT andre (mye høyere) priser.

 

Selve panelet er også langt fra hele TVen, både kostnadsmssig og bildemessig. Et godt bilde er avhengig av en god bildebehandling. B&O har egen bildebehandling - som forøvrig har fått mye skryt (ref: flatpanels).

 

Så har man selvfølgilig dette med design og integritet. For noen er det viktig at produktet har et design og materialvalg som står i stil med resten av interiøret. Her er B&O på et helt annet nivå enn øvrige produsenter (unntaksvis Loewe). Det er også en helt spesiell integritet mellom B&O produkter. Er det f.eks noen som vet at man kan justere volumet på B&O TV/stereo med B&O telefon? (Dette blir riktignok en vanligere mulighet med mobiler og apps, men ikke fulstendig integrasjon på samme måte. For annet rundt integritet, sjekk ut beoliving.

 

Nå er det flere B&O prudukter som er vesentlig høyere priset mot konkurrerende produsenter, men det er viktig å forstå at B&O sikter på et helt annet (nisje) marked. Målet til B&O er neppe å gi mest for pengene og havne på ethvert gutterom. De gir heller ikke uttrykk for å være billigst. B&O tilbyr noe av det ypperste på markedet - for de få heldige som ikke trenger å ha pris tidlig på sjekklista.

 

Så jeg vil understreke at man ikke trenger å ha gjort et dårlig valg om man velger B&O. Du får kvalitet (ialle ledd) og en integrasjon som står i stil med en høy pris. Det er hvertfall min mening!

 

Edit:

Til deg som lurer på om 103" fullHD gir piksellert bilde, så gjør det ikke det! De fleste kinoer er f.eks 2K (noen få er 4K), som er nesten det samme som fullHD oppløsningsmessig (selv om det er litt andre DCI-standarder for øvrige parametre)

Endret av chrlod
  • Liker 1
Lenke til kommentar

For en gangs skyld har Bang & Olufsen en grunn til så høy pris på ett av deres produkt.

 

Javel? Synes dette ser ut som klassisk B&O-overprising jeg men.

 

AtW

 

Ved nærmere ettertanke har du vel helt rett. Men en 108" er nok ikke direkte billig å produsere.

 

Den er nok ikke spesiellt dyrt heller. Glassene de bruker er langt større enn 108". De velger selv hvordan de vil kutte det.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
  • 6 måneder senere...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...