Gå til innhold

Når kommer katten min til å føde?!


Anbefalte innlegg

Begynner å bli veldig utålmodig her jeg sitter og venter på at katten min skal føde.

Er ikke 100% sikker på parringsdato, men hun hadde ekstrem løpetid rundt den 6. mars og ble borte i to dager og da hun kom hjem var løpetiden borte. Og siden jeg ikke vet eksakt dato er det vel 60 - 63 dager siden nå? Og jeg kan kjenne kattungene veldig godt inni magen og de er veldig aktive. Kattemoren merker jeg ikke noe særlig forskjell på, bortsett fra imorrest. Hun var heelt slapp, og trøtt, og "bar" jeg henne fra under bordet bare la hun seg ned igjen oppå meg. Er dette et tegn?

Prøvde igår å måle tempraturen på henne, og viste 37,5 grader, men er usikker på om jeg fikk det ordentlig til, for kan ikke akkurat si hun likte det .. Tips til hvordan jeg skal holde henne?

Men noen spesielle tegn jeg skal se etter?! Veldig utålmodig ja! :lol:

 

Pattene er forresten veldig "hovne" og magen veldig stor. Men det har de vært i flere dager nå!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis pus begynner å lete etter ett ''rede'' hvor hun kan føde ungene sine vil jeg si er ett ganske klart tegn. Forbered gjerne ett sted hvor hun kan være alene og kan føle seg trygg nok til å føde barna sine.

 

Katters kroppstemp skal ligge på 38-39.

 

Det at hun er slapp og ønsker å være med deg er ikke nødvendigvis noe faretegn, men hvis det vedvarer og ingen kattunger er å se så er en akuttime til dyrlegen ett sjakktrekk.

Lenke til kommentar

Hun har lenge "letet" etter rede nå. Jeg har satt en fødekasse i stua og hengt et pledd over slik at det blir mørkt og lunt der, og lagt flere lag med både håndklær, pledd og aviser :)

 

Er klar over temperaturen, men usikker hvordan jeg skal få til å holde henne slik at jeg får målt temperaturen, for hun blir veldig hissig og løper av gårde, eller legger seg ned og limer halen intill kroppen. Tips?

Lenke til kommentar

etter å ha vært vitne til 5 kattefødsler (20 unger) fra min egen katt så er det 2-3mnd graviditet før de komemr. ikke lengre og ikke mindre men mellom der en plass. kan ikke si nøyaktig da jeg ikke har fulgt med slik, har bare vist at etter 2mnd har jeg kun holdt henne innendørs og de har kommet ganske snart etter det ;)

 

så hvis katta di har gått i 60dager+ så er det rett rundt svingen ;)

Endret av DrHawkins
Lenke til kommentar

Er klar over temperaturen, men usikker hvordan jeg skal få til å holde henne slik at jeg får målt temperaturen, for hun blir veldig hissig og løper av gårde, eller legger seg ned og limer halen intill kroppen. Tips?

Hvis du har noen som kan hjelpe deg så utnytt det. Ta ett håndkle eller pledd og pakk henne godt og stramt inn i pleddet så du får tatt tempen hennes ordentlig. Ikke for stramt selvfølgelig, men det vet du nok :p

Lenke til kommentar
  • 9 år senere...
  • 3 måneder senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...